Re: PROGRAM REFORM
Napisał(a): szanel59 -
internautka Tylko co zrobić, żeby panowie posłowie dali się oderwać od koryta. Przecież nie wprowadzą zmian, które zabiorą im stołeczki. Potrzebujemy mężów stanu, ale jak na razie mamy tylko celebrytów.
W dużej mierze media przyczyniły się do tego, że politycy zamiast myśleć o tym, jak poprawić byt Polaków, martwią się tylko o swój elektorat. Plotą bzdury i patrzą tylko, czy słupeczki rosną i po jakiej wypowiedzi.
O cynizmie i dwulicowosci politykow swiadczy informacja jaka dzisiaj przeczytalem.Dotyczy to emerytur.Otoz wszyscy politycy europejscy trabia o koniecznosci podwyzszenia wieku emerytalnego.Tymczasem w/g przepisow ktore sami sobie uchwalili europosel moze przejsc na emeryture w wieku 63 lat .W przypadku europosla z Polski za kazdy rok "poslowania "dostanie 1100 pln czyli za kadencje 5500 plus emerytura z ZUS.I jak tu zyc?
Napisał(a): Gość -
gość Reformy u rządzacych zawsze pznaczają to samo:zabierać biednym i dodawać bogatym.Jestem już starym człowiekiem i od zawsze słyszę,że muszę przyciągać pasa żeby moje dzieci miały lepiej,i co?jakoś ani moje dzieci na tym nie skorzystały,ani moje wnuki i dalej wspólnie jesteśmy karmieni tymi sloganami-banałami przez rządzących (czy to była komuna,czy teraz nowa Rzeczpospolita).Teraz już moje wnuki mają przyciągać pasa by ich dzieciom "wiodło się lepiej"humor satyra-jak długo można ludzi bajerować,kiedy powiedzą tym Panom-"a czesć wam panowie magnaci,za nasza niedolę kajdany...".A cześć Wam!Niech was kochane "reformatoły"dunder trzaśnie.Już was nie kocham!
Wiesz bracie Polaku,że masz rację ale tylko częściową,bo widzisz-ONI jak mówią o"przyciąganiu pasa"i ,że robią to by "nasze dzieci miały się lepiej"to pasa nam zaciskaja ale o dzieci chodzi nie "wasze" a "nasze"czyli mają na myśli swoje dzieci t.zn.ONI mówiąc "nasze"mają na myśli swoje pociechy a nie "bachory"pospólstwa.Tak to przynajmniej rozumiem,no bo gdyby mieli na myśli dzieci nasze czyli pospólstwa to mówiliby,żeby "waszym dzieciom żyło się lżej".Pojmujesz bracie Polaku o jaką wysublimowaną perfidność tu chodzi,w takim wyrażaniu myśli? No i te ich wszystkie "reformy"mają załatwić te ichne sprawy i problemy.Myśmy doczekali czasów rządów ludzi kutych na cztery łapy i musimy to jakoś przetrzymać.Myślę,że może tu juz pomóc tylko p.Jarek Kaczyński-dałby tym wszystkim cwaniakom popalic,oby to nastąpiło i to jak najszybciej,by Polska nie została doszczętnie zrujnowana i "żeby Polska,żeby Polska,żeby Polska była Polską"(wide Pietrzak)
10 obietnic tuska zniknęło ze strony www Platformy w 09.2009. Ale pamietamy 1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy. 2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty. 3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic. 4. ... rozwiń całośćZagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ. 5. Uprościmy podatki âÂ?Â? wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy 200 opłat urzędowych. 6. Przyśpieszymy budowę stadionów na Euro 2012. 7. Wycofamy wojska z Iraku. 8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce. 9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet. 10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją. Polska zasługuje na cud gospodarczy. Donald Tusk, 19 października 2007 r WKLEJCIE TO DO INNYCH KOMENTARZY- NIECH LUDZIE WIEDZĄ tusk to oszust !!!
prosze o powielanie tego tekstu we wsztstkich komentarzach - niech rudzielec ma za swoje
Napisał(a): internautka -
szanel59internautka Tylko co zrobić, żeby panowie posłowie dali się oderwać od koryta. Przecież nie wprowadzą zmian, które zabiorą im stołeczki. Potrzebujemy mężów stanu, ale jak na razie mamy tylko celebrytów.
W dużej mierze media przyczyniły się do tego, że politycy zamiast myśleć o tym, jak poprawić byt Polaków, martwią się tylko o swój elektorat. Plotą bzdury i patrzą tylko, czy słupeczki rosną i po jakiej wypowiedzi.
O cynizmie i dwulicowosci politykow swiadczy informacja jaka dzisiaj przeczytalem.Dotyczy to emerytur.Otoz wszyscy politycy europejscy trabia o koniecznosci podwyzszenia wieku emerytalnego.Tymczasem w/g przepisow ktore sami sobie uchwalili europosel moze przejsc na emeryture w wieku 63 lat .W przypadku europosla z Polski za kazdy rok "poslowania "dostanie 1100 pln czyli za kadencje 5500 plus emerytura z ZUS.I jak tu zyc?
To ciekawe! A czy europosłowie z PiS byli za czy przeciw, a może nie zorientowali się za czym się opowiadają.
internautkaszanel59internautka Tylko co zrobić, żeby panowie posłowie dali się oderwać od koryta. Przecież nie wprowadzą zmian, które zabiorą im stołeczki. Potrzebujemy mężów stanu, ale jak na razie mamy tylko celebrytów.
To ciekawe! A czy europosłowie z PiS byli za czy przeciw, a może nie zorientowali się za czym się opowiadają.
Ty internautko w co ty grasz?Już mamusi nie bronisz,że ma tylko 650,-zł?To wal w Tuska i ten jego rząd,a nie w PiS.To Tusk rządzi już prawie 5 lat i pogłębia naszą polską biedę a nie PiS.Kaczyński może być tylko naszym ratunkiem przed całkowitą nędzą,pojmujesz?
Panie Tusk rządzicie drugą kadencję, więc jakie 100 dni, nie oskubujcie z pieniędzy Polaków.
Gdzie są więc moje składki emerytalne Panie Tusk i inni wcześniej Rządzący Panowie ?...
Pytanie jest celowe, by nikt nie twierdził że Skarb Państwa, lub ktoś inny będzie musiał na mnie łożyć, skoro są to składki pokoleń, to też i moje.
Panie Rostowski, Pan Tusk, Rząd, Prezydent i inni otrzymali Skargę, czy Ją Pan przeczytał, tam jest też jedna z alternatyw, list dostępny na stronie www.pracaludzka.pl, zapraszam Pana do lektury.
Ja je mam udokumentowane, comiesięcznymi wydrukami z listy płac ( z całego 40 letniego stażu pracy). Gdyby te pieniądze były wpłacane na moje konto w NBP, jako lokata terminowa do 65 roku życia, to nikt by mi nie musiał wypłacać emerytury. Po osiągnięciu wieku emerytalnego, sam bym sobie wypłacał z konta emeryturę, a gdybym nie dożył do emerytury, lub zmarł w trakcie jej pobierania, resztę by dziedziczyła żona i dzieci.
List, który piszę jest oficjalną skargą, dotyczącą nie przestrzegania przez najwyższe organa Państwa Polskiego zapisów Konstytucji Rzeczypospolitej Polski w odniesieniu do aktualnego systemu emerytalnego, jak również do zapowiadanych zmian tego systemu. www.pracaludzka.pl
Chcąc naprawdę naprawić obecny system emerytalny, by był on zgodny z zasadami sprawiedliwości społecznej, wszyscy mężczyźni w Polsce powinni pracować do 65 roku życia, a kobiety do 63 roku życia, co wyjaśnię w dalszej części listu.
Nie można w dalszym ciągu stosować przywilejów dla ogromnej rzeszy ludzi pracujących we wszelkiego rodzaju służbach mundurowych, oraz UOP, CBA, BOR, Służb celnych i innych tu nie wymienionych, które w największym stopniu generują deficyt budżetowy państwa, czyli niewypłacalność ZUS.
Jednak by nie wiązać nikomu rąk, mężczyźni mogliby (jeśli będą czuć się na siłach) pracować do 67 roku życia, jednak na zasadzie dobrowolności, a kobiety do 65 roku życia, ale też na zasadzie dobrowolności.
Skarga ta dotyczy również wielu zaniedbań organów administracji państwowej związanych z należytym funkcjonowaniem Państwa Prawa i sprawiedliwości społecznej, całość na stronie www.pracaludzka.pl
Panie Premierze Tusk. Reforma jest potrzebna, ale gruntowna i w oparciu o Konstytucję RP.
Wielki balast to również Sejm i Senat z całą olbrzymią biurokratyczną otoczka. Konsultacje to nie tylko z partiami, 50% Polaków nie brało udziału w wyborach, dlaczego?.......Panie Tusk, Rząd projekt ma konsultować, by dojść do najlepszych rozwiązań, a nie prezentować tylko swoją wizję. Niech Pan Panie Tusk i Pan Prezydent dokładnie przeczyta całą skargę, którą Państwo otrzymali.
gość Panie Tusk rządzicie drugą kadencję, więc jakie 100 dni, nie oskubujcie z pieniędzy Polaków.
Gdzie są więc moje składki emerytalne Panie Tusk i inni wcześniej Rządzący Panowie ?...
Pytanie jest celowe, by nikt nie twierdził że Skarb Państwa, lub ktoś inny będzie musiał na mnie łożyć, skoro są to składki pokoleń, to też i moje.
Panie Rostowski, Pan Tusk, Rząd, Prezydent i inni otrzymali Skargę, czy Ją Pan przeczytał, tam jest też jedna z alternatyw, list dostępny na stronie www.pracaludzka.pl, zapraszam Pana do lektury.
Ja je mam udokumentowane, comiesięcznymi wydrukami z listy płac ( z całego 40 letniego stażu pracy). Gdyby te pieniądze były wpłacane na moje konto w NBP, jako lokata terminowa do 65 roku życia, to nikt by mi nie musiał wypłacać emerytury. Po osiągnięciu wieku emerytalnego, sam bym sobie wypłacał z konta emeryturę, a gdybym nie dożył do emerytury, lub zmarł w trakcie jej pobierania, resztę by dziedziczyła żona i dzieci.
List, który piszę jest oficjalną skargą, dotyczącą nie przestrzegania przez najwyższe organa Państwa Polskiego zapisów Konstytucji Rzeczypospolitej Polski w odniesieniu do aktualnego systemu emerytalnego, jak również do zapowiadanych zmian tego systemu. www.pracaludzka.pl
Chcąc naprawdę naprawić obecny system emerytalny, by był on zgodny z zasadami sprawiedliwości społecznej, wszyscy mężczyźni w Polsce powinni pracować do 65 roku życia, a kobiety do 63 roku życia, co wyjaśnię w dalszej części listu.
Nie można w dalszym ciągu stosować przywilejów dla ogromnej rzeszy ludzi pracujących we wszelkiego rodzaju służbach mundurowych, oraz UOP, CBA, BOR, Służb celnych i innych tu nie wymienionych, które w największym stopniu generują deficyt budżetowy państwa, czyli niewypłacalność ZUS.
Jednak by nie wiązać nikomu rąk, mężczyźni mogliby (jeśli będą czuć się na siłach) pracować do 67 roku życia, jednak na zasadzie dobrowolności, a kobiety do 65 roku życia, ale też na zasadzie dobrowolności.
Skarga ta dotyczy również wielu zaniedbań organów administracji państwowej związanych z należytym funkcjonowaniem Państwa Prawa i sprawiedliwości społecznej, całość na stronie www.pracaludzka.pl
Panie Premierze Tusk. Reforma jest potrzebna, ale gruntowna i w oparciu o Konstytucję RP.
Wielki balast to również Sejm i Senat z całą olbrzymią biurokratyczną otoczka. Konsultacje to nie tylko z partiami, 50% Polaków nie brało udziału w wyborach, dlaczego?.......Panie Tusk, Rząd projekt ma konsultować, by dojść do najlepszych rozwiązań, a nie prezentować tylko swoją wizję. Niech Pan Panie Tusk i Pan Prezydent dokładnie przeczyta całą skargę, którą Państwo otrzymali.
No tak sobie Tusk wymyślił,żeby Polacy zapieprzali do 67,nawet by nie mieli Polacy pretensji tylko żeby robota była i mogli mieć tą pracę do 67 ale tego to juz Tusk nie chce zagwarantowac w ustawie.Nawet gdyby zagwarantował pracę do 67 i odkładałby człowiek więcej na tą swoją emeryturę to przecież nie ma gwarancji,że emerytura będzie wyższa.Z waloryzacji zrobi się "urawniłowkę" tak jak zrobił to Tusk w tym roku.W majestacie naruszeenia prawa konstytucyjnego zrobił waloryzację kwotową-zrobił jak Janosik-zabrał jednemu mniej biednemu emerytowi a dał drugiemu bardziej biednemu emerytowi(sprawiedliwość Tuska).Janosik zabierał bogatym i rozdawał biednym no i za to spotkała go tam w końcu jakaś kara.Ciekawe co też Tuska może spotkać?bo czuć to się na pewno czuje "bezkarny"bo władza uważa,że wszystko jej wolno.Ale jednak nie wolno a jesli to robi taki jeden z drugim to nie jest demokratą a autokrata czyli takim kacykiem-dyktatorkiem afro-azjatyckim.
gośćgość Panie Tusk rządzicie drugą kadencję, więc jakie 100 dni, nie oskubujcie z pieniędzy Polaków.
Wielki balast to również Sejm i Senat z całą olbrzymią biurokratyczną otoczka. Konsultacje to nie tylko z partiami, 50% Polaków nie brało udziału w wyborach, dlaczego?.......Panie Tusk, Rząd projekt ma konsultować, by dojść do najlepszych rozwiązań, a nie prezentować tylko swoją wizję. Niech Pan Panie Tusk i Pan Prezydent dokładnie przeczyta całą skargę, którą Państwo otrzymali.No tak sobie Tusk wymyślił,żeby Polacy zapieprzali do 67,nawet by nie mieli Polacy pretensji tylko żeby robota była i mogli mieć tą pracę do 67 ale tego to juz Tusk nie chce zagwarantowac w ustawie.Nawet gdyby zagwarantował pracę do 67 i odkładałby człowiek więcej na tą swoją emeryturę to przecież nie ma gwarancji,że emerytura będzie wyższa.Z waloryzacji zrobi się "urawniłowkę" tak jak zrobił to Tusk w tym roku.W majestacie naruszeenia prawa konstytucyjnego zrobił waloryzację kwotową-zrobił jak Janosik-zabrał jednemu mniej biednemu emerytowi a dał drugiemu bardziej biednemu emerytowi(sprawiedliwość Tuska).Janosik zabierał bogatym i rozdawał biednym no i za to spotkała go tam w końcu jakaś kara.Ciekawe co też Tuska może spotkać?bo czuć to się na pewno czuje "bezkarny"bo władza uważa,że wszystko jej wolno.Ale jednak nie wolno a jesli to robi taki jeden z drugim to nie jest demokratą a autokrata czyli takim kacykiem-dyktatorkiem afro-azjatyckim.
Co racja,to racja ale kacyk to już się nie zmieni a pozostanie kacykiem.Niech mu woda lekką będzie...
Reformatoły do boju,zamiast zdzierać z biedoty zdzierać asfalt z tych z pieprzonych odcinków autostrad
Zgłoś do usunięcia | Link
Stoją sobie od Bugu do Nysy
Smutne, polskie Manekiny z PiS-u ,
Co powstały z powodów paru:
powód pierwszy - brak pisuarów.
Powód drugi - to nadmiar piwa,
Więc co drugi Manekin z PiS-u , się kiwa.
Powód trzeci niska kultura:
Można nawet za drzwiami biura....
Czwarty powód - to wciąż ta sama
Stara, PiS-owska autoreklama:
Niechże w podziw wpadną cudzoziemcy,
A szczególnie Ruscy i Niemcy !
Niemcy? Może. Lecz czasem w podróży
Kraj nasz zwiedza przygodny Murzyn,
Zaraz łza mu wypływa spod powiek:
- Biedna, biedna ta biała człowiek.....
Czwarta z przyczyn także jest prosta -
Stare hasło PiS-u - Zastaw się, a postaw!"
Owszem, postaw, ale - jeśli łaska -
Zgodnie z hasłem czymś się przedtem zastaw....
Świat potępia ich, albo wyśmiewa,
Lub narzeka że przez PiS - schną drzewa,
Ale mnie polityk PiS-u cieszy nad wyraz,
Bo mnie przestał straszyć pewien wyraz,
Co myślałem że jest z ekonomii,
A poznałem że on z anatomii!
Oto dzięki wam, Manekiny z PiS-u
Wiem co znaczy słowo " tumiwisizm "....!