Reklama

przeprowadzka – co się lepiej opłaci? (9)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 387

przeprowadzka – co się lepiej opłaci?

Napisał(a): spawn -

hej, niedawno przeprowadziłem się do krakowa i szukam jakiejś dobrej firmy, która pomoże mi spod Kazimierza przewieźć moje rzeczy. Tylko nie wiem czy to mi się opłaci, tzn czy nie lepiej wynając busa samemu z kumplem i przewieźć graty. Firma będzie miała przejazd wliczony w usługę? Czy doliczają za każdy kilometr? Jak sądzicie?

INTERIA.PL

Re: przeprowadzka – co się lepiej opłaci?

Napisał(a): Gość -

Jak ja się przeprowadzałem, to w panoramie firm znalazłem, bo miała bardzo dużo rekomendacji i byłem całkiem zadowolony. Nie wyszło jakoś bardzo tanio, ale przynajmniej całkowicie profesjonalnie, bo przy przeprowadzce to jest tak, że tu się coś obrysuje, albo ukruszy, a oni wszystko ładnie zabezpieczyli, wpadli w 4 i w kilka godzin miałem wszystko poustawiane w nowym mieszkaniu. I nie doliczyli nic za km-y, tylko że się przeprowadzałem z dzielnicy na dzielnice, więc może w obrębie miasta tak jest, że się nie dopłaca. Najlepiej podzwoń i popytaj, może któraś firma coś opuści, albo będzie miała promocje, bo i tak się w tej branży zdarza. Powodzenia.

zależy, ile masz dobytku. Jeśli jestes bezdzietny i masz tylko kawalerskie mienie, to busik wystarczy. Ale jeśli masz mienie rodzinne, nie daj Boże dzieci to raczej firma. No i zależy w jakim jesteś stanie. NIe kazdy może dzwigać itp itd.

Napisał(a): pyzate -

wydaje mi się, że lepiej znaleźć profesjonalną firmę niż działać na własną rękę - wiadomo, doświadczeni ludzie wiedzą co i jak i nie zniszczą Ci przypadkiem rzeczy. a co do przygotowań do przeprowadzki, to zaglądnij na stronę warszawskiej firmy - japa.pl od 20 lat się tym trudnią i na stronie mają fajny poradnik dotyczący przeprowadzek, świetna sprawa dla niezorganizowanych i zapominalskich :D

też jestem zdania, że lepiej zainwestować w firmę od przeprowadzek, ponieważ nie ma się co bawić samemu w takie rzeczy, można sobie jeszcze zrobić krzywdę i przypuszczam , że kilkakrotne przewożenie tego samochodem może wyjść na to samo, także ja polecam firmę Japa , bo jest taniai sprawdzona

co do firmy japa to bym podyskutował, nie są tacy fajni jak o nich piszą a raczej samo szefostwo opisuje sobie opinie. Japa to nazwa a firmę tworzą pracownicy, a większość z nich nie ma pojęcia o zabezpieczaniu mebli, ponieważ są zmieniani co tydzień inni. Ja osobiście odradzam firmę japa. Pracownicy zarabiają grosze i się nie przykładają do pracy. Pracownicy powinni mieć wszyscy stroje firmowe a nie wyglądać jak przebierańcy moim zdaniem

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: przeprowadzka – co się lepiej opłaci?