Re: Przereklamowani polscy aktorzy
Napisał(a): Gość -
Jak dla mnie to Borys Szyc.
Jak dla mnie to Kasia Cichopek! Bezapelacyjnie. Pojawia się gdzie tylko nie zerknę: gdy otwieram jakąkolwiek gazetę-widzę Kasię Cichopek, wchodząc do Internetu-Kasia Cichopek, włączając tv-Kasia Cichopek (w radiu na moje nieszczęście też bywa). Dosłownie gdzie nie zerknę-Kasia Cichopek mnie prześladuje. Momentami boję się otworzyć szafę z ciuchami albo lodówkę... Ludzie! To jakoś koszmar! Być może jest utalentowana, sympatyczna, wykształcona-nie wiem, nie zaprzeczam. Bądź co bądź widząc ją niemal codziennie mam ochotę popełnić seppuku ;-pp
Aha-zapomniałam wspomnieć o Dodzie i Górniaczce. Trzy czarownice z Salem ;-p
Gość Jak dla mnie to Kasia Cichopek! Bezapelacyjnie. Pojawia się gdzie tylko nie zerknę: gdy otwieram jakąkolwiek gazetę-widzę Kasię Cichopek, wchodząc do Internetu-Kasia Cichopek, włączając tv-Kasia Cichopek (w radiu na moje nieszczęście też bywa). Dosłownie gdzie nie zerknę-Kasia Cichopek mnie prześladuje. Momentami boję się otworzyć szafę z ciuchami albo lodówkę... Ludzie! To jakoś koszmar! Być może jest utalentowana, sympatyczna, wykształcona-nie wiem, nie zaprzeczam. Bądź co bądź widząc ją niemal codziennie mam ochotę popełnić seppuku ;-pp
to nie sa artysci, to jest gorzej niz statysci.
Gość Jak dla mnie to Borys Szyc.
Bodo, to byl aktor, a teraz to szmiracy nie aktorzy.
Gość Jak dla mnie to Kasia Cichopek! Bezapelacyjnie. Pojawia się gdzie tylko nie zerknę: gdy otwieram jakąkolwiek gazetę-widzę Kasię Cichopek, wchodząc do Internetu-Kasia Cichopek, włączając tv-Kasia Cichopek (w radiu na moje nieszczęście też bywa). Dosłownie gdzie nie zerknę-Kasia Cichopek mnie prześladuje. Momentami boję się otworzyć szafę z ciuchami albo lodówkę... Ludzie! To jakoś koszmar! Być może jest utalentowana, sympatyczna, wykształcona-nie wiem, nie zaprzeczam. Bądź co bądź widząc ją niemal codziennie mam ochotę popełnić seppuku ;-pp
to ludzie, ktorzy za wszelka cene robia pieniadze, bo maja jeszcze znajomych w tych strukurach.
Tylko aktorzy?A piosenkarze?Prezenterzy tv,piłkarze,tzw."elity polityczne"?Pamiętacie w ub.roku owe niezapomniane dwa chyba zaledwie odcinki dynamicznego"Misiek Koterski show"?
Anna Mucha. Zalatuje to już kultem,jak tym Lenina.....:P
Może to z powodu tego, że nie oglądam badziewnych seriali i kiczowatych polskich filmów, ale nie znam wcale nikogo z młodego pokolenia "aktorów".
Na miano prawdziwych aktorów zasługują niestety dinozaury polskiego kina a wśród nich Gajos, Sztur (syn też jest dobry), Nowicki, Janda i jeszcze kilku innych. Ostatnio miałem okazję błysnąć "wiedzą" na temat "młodego pokolenia aktorów polskich". Kolego w towarzystwie wspomniał coś na temat jakiś Mroczków. Nie wiedziałem o kim mówi, towarzystwo zaczęło mi tłumaczyć, ale zrozumieli, że jak ktoś nie ogląda badziewnych seriali to nie będzie znał takiego towarzystwa.
Dla mnie liczy się stara i średnia kadra - a nowa już nie. Tak więc stara to : np Gajos , Zapasiewicz , Sztuhr, Nowicki, Olbrychski, Holeubek, Pawlik, Chamiec, Pieczka, Karewicz, Zaczyk itd, a nieco młodsi to: Linda, Baka, Żmijewski, Pieczyński, Stroiński i paru innych. A jescze młodsi to: M. Stuhr, Zakościelny i może jeszc z najwyżej dwóch
Przereklamowani polscy aktorzy
Zgłoś do usunięcia | Link
Obecnie mamy wiele znanych polskich aktorów, jednak większość z nich z profesjonalnym wykształceniem aktorskim ma niewiele wspólnego. Często są to aktorzy jednej roli lub jednego serialu, którzy swoją popularność zyskali tylko dzięki temu, że dany serial jest oglądany przez szeroką publiczność. Znani są tylko w wąskich kręgach, a za granicą nikt o nich nigdy nie słyszał. Ich grę aktorską najczęściej możemy podziwiać w reklamach, bo filmy z ich udziałem niestety nie powstają, są po prostu przereklamowani. Wyskakują z bilbordów, reklam telewizyjnych, opakowań różnych produktów...
Kogo w dzisiejszych czasach można na prawdę określić mianem aktora w prawdziwym tego słowa znaczeniu? Czy tacy w ogóle istnieją ???