Reklama

pyszne, smakowite desery dla dzieciaczków (7)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 158
INTERIA.PL

Re: pyszne, smakowite desery dla dzieciaczków

Napisał(a): Gość -

Dziś mój syn ma urodziny (7 lat). Ciasto shrek w ramach tortu,babeczki waniliowe,murzynek - to na słodko.
Oczywiście nie może zabraknąć pizzy domowej roboty, jak cała banda zgłodnieje. Oj będzie się działo!!!!

Napisał(a): eliza111 -

O jakich dzieciach mówimy? Mam na myśli przedział wiekowy? Jeśli tych nieco starszych, w wieku minimum przedszkolnym to fajna opcja dla tych wszystkich wysokokalorycznych deserów są jogurty, tylko takie w wersji mrożonej na bazie probiotycznej, dodatkowo zmiksowane z owocami, tu się kłaniają witaminy. opcja do rozważenia to m.in yogen fruz. no i rzecz jasna najlepiej samemu najpierw skosztować, dzieciom na pewno będzie smakowało, a zdrowiej niż lody:)

Napisał(a): mika11 -

sałatka::::pokroić owoce( w zależności jakie lubi dziecko) i wymieszać je z jogurtem (tylko nie owocowym , może być naturalny ) lub kefirem i dodać troszeczkę cukru w przypadku kefiru i jogurtu naturalnego. pamiętaj aby z pokrojonych owoców odlać sok.
Bardzo polecam dzieci, którymi się opiekuję bardzo to lubią:)
albo świeże owoce które dzieci same będą mogły wymieszać z bitą śmietaną lub zamoczyć w czekoladzie:) dla nich to wspaniała zabawa:)

Napisał(a): IzaWiosenna -

Mój synek uwielbia kolorowe desery z galaretkami , wymyślam mu najróżniejsze ale czasami już brakuje pomysłów i szukam po necie, znalazłam bardzo fajnie wyglądajace i smaczne desery na tym blogu http://www.panitereska.pl/index.php/category/desery/

Napisał(a): KiziaMizia -

U nas często robimy desery z galaretek z kolorowymi żelkami
a pomysł jest z tego przepisu:

Deser z Loch Ness

1 Galaretka o smaku agrestowym Dr. Oetkera
500 ml wody
kilka sztuk różnych żelkowych stworków (żmija, dżdżownice, krokodylki, itp.)
Sposób przygotowania:

Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, kilka łyżek odłożyć do oddzielnego naczynia. Pozostałą galaretkę wylać do płaskiego naczynia (duży talerz, taca). W środku ułożyć stworki. Udekorować listkami melisy i zastygającą galaretką.

Załączniki:
« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: pyszne, smakowite desery dla dzieciaczków