Re: Ranking TFI
Napisał(a): Gość -
mysle ze Skarbiec jest dobrym funduszem i warto w niego zainwestowac, jest pod parasolem i ma promocje przy nabyciu do 30.11.07, wyniki rowniez ma niezłe. posiadam j.u tego funduszu i jest ok.
Uni też ma parasol i chyba nawet lepiej zorganizowany bo absolutnie wszystkie fundusze są subfunudszami UniFunduszy (oprócz dość specyficznych UniProfili, które de facto tworzą odrębny parasol). W Skarbcu pod parasolem jest tylko część funduszy? Co do ING to wprowadzili kilka ciekawych funudszy i przez to ich oferta stała się zdecydowanie ciekawsza!
Idyll Uni też ma parasol i chyba nawet lepiej zorganizowany bo absolutnie wszystkie fundusze są subfunudszami UniFunduszy (oprócz dość specyficznych UniProfili, które de facto tworzą odrębny parasol). W Skarbcu pod parasolem jest tylko część funduszy? Co do ING to wprowadzili kilka ciekawych funudszy i przez to ich oferta stała się zdecydowanie ciekawsza!
Ja bym wybrał SKARBCA. Nie będę ukrywał sam tam zainwestowałem i jestem zadowolony.
Pozdrawiam L
Polecam Uniona. Inwestuję już w kilka funduszy tego TFI. Jestem z nich zadowolona, dobrze zarządzane, wyniki przyzwoite. Dobry dkla wszystkich, ktorzy inwestują długoterminowo.
Napisał(a): AdamK -
ja polecam przede wszystkim fundusze parasolowe. W przypadku aktywnego inwestowania w TFI, zakładającego udział w funduszach akcji podczas giełdowej hossy i ucieczkę do bezpiecznej przystani podczas bessy, bardzo pomocne są fundusze parasolowe, które zawierają różne subfundusze realizujące odmienną politykę inwestycyjną, np. subfundusz akcji lub subfundusz obligacji. Konwersja jednostek uczestnictwa pomiędzy subfunduszami nie wiąże się z tak wysokimi opłatami, jak podczas zamiany jednostek pomiędzy odrębnymi funduszami inwestycyjnymi, zwłaszcza jeżeli należą do różnych TFI. Ponadto, w przypadku przenoszenia środków pomiędzy różnymi subfunduszami należącymi do tego samego funduszu parasolowego nie zachodzi konieczność odprowadzania 19-procentowego podatku Belki. Za: www.tfi.net.pl
Ranking TFI
Zgłoś do usunięcia | Link
Witam, w ostatni czwartek w Rzeczpospolitej ukazał się ranking TFI. W tym roku wygrał Skarbiec, drugie miejsce zajął laureat z dwóch poprzednich edycji Union Investment. Trzecie było ING - Rzeczpospolita stosuje ciekawe kryteria porównawcze, m in. stabilność uzyskiwanych wyników. Co sądzicie o takiej czołówce?