Reklama

Romet Ogar 900 (17)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 785

Romet Ogar 900

Napisał(a): Gość -

Witam od ponad 2 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Ogara 900 :) Romek ma na liczniku 2500km i mam mały problem z przednim hamulcem. Podczas hamowania wyczówam nierówną pracę( hamuje pulsacyjnie(nie ma systemu ABS :P )) I mam pytanko. CZy może to być spowodowane defektem tarczy hamulcowej?? a jak tak to czy jest coś takiego jak wyważanie tarcz?? i gdzie można by było coś takiego zrobić?? Najwyżej pojade do serwisu i git. za jakąkolwiek pomoc dziękuje :) POZDRO

INTERIA.PL

Re: Romet Ogar 900

Romer to wogóle syfff... aktualnie siedzi w serwisie już ponad 2 miesiące z wadami:
- cieknący bak (bezyna kapała mi na akumulator:P- to jest motorower dla alkaidy)
- cieknacy olej z silnika
- krzywa tarcza hamulcowa
- problemy z odpalaniem
- i drugi raz licznik mi sie zepsuł
to jest tragedia już 4 raz jest w serwisie, aktualnie wszystko zrobili tylko nie mogą porodzić z cieknacym silnikiem zały karter wymienili i nic nie dało męczą sie już nad tym problemem 5 tygodni

zdeforujesz tarczę od kałuży dobry jesteś może jeszcze pęknie jak się nagrzeje i krople wody z kałuży na nią padną :) po prostu mogły się klocki zedrzeć i nie równo hamuje .

ty ze masz inny motorek to nie znaczy ze musisz pisac pierdoły ok ja mam rometa 900 i nie nazekam pali jezdzi a mam go troche czasu a pamietaj ze jak dbasz tak masz czy to honda czy komar i to i to szlak trafi jak nie bedziesz dbac to niepisz glupot

Tu jest prawda...ja tez posiadam ogara 900 i mi sie narazie dobrze sprawuje a to dlatego ze o niego dbam...ogolem to jest dobry motor wizualnie i technicznie- no moze nie jest najlepszy ale ujdzie...
A juz sie domyslam jak nim jezdziles ze juz 4 razy w serwisie miales;/ te motorki sa do spokojnej jazdy jak ci malo to sobie crossa kup!!!

Mam ogiego, trzasnąłem nim 4,5 tys km i nic sie z nim nie stalo, zaden olej nie cieknie, z baku tez nie cieknie, i ogolnei nic mu nie jest... Mi tez tak dziwnie tarcza pracuje ale da sie przyzwyczaic do tego... jedynym defektem jest to ze mi rdzewieja rafki obu kół ale to z mojej winy xD

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Romet Ogar 900