Re: Romet Ogar 900
Napisał(a): Gość -
zfrezuj zdziepka mój ojciec robił trzy ogary na frezarce ba a nawt niedawno ferro tez jest identyczny do ogara one po prostu tak mają a tarcza na pewno jest prosta
siema właśnie zrobiłem remoncik ogiego na 110ccm i leci tylko 80 po dotarciu od poczatku coś w nim nie grało a mianowicie nie wkręca się na najwyższe obroty dodam że wał wymieniłem bo wiadomo większy skok. ale ni w ząb nie wiem dlaczego się nie wkręca na maxymalne obroty przyspieszenie ma lepsze od 72ccm ale te najwyzsze obroty nie działąją poprostu jakieś 250metrów osiąga 80 i dalej kiszka tyle leci i koniec a gazu jeszcze wiele w zapasie tylko ze nie reaguje tylko buczy i dalej ciśnie 80kmh pomocy help bo chyba się POWIESZĘ
A pomyślałeś że oprócz zwiększenia pojemności trzeba zrobić jeszcze parę istotnych rzeczy? większa poj większe zapotrzebowanie na paliwko przełożenia skrzyni krótkie przełożenia pozwalaja szybciej osiągnąć max ale ten max jest niestety mniejszy niż na długich przełożeniach.pozdr.
Witam mam Rometa Ogara 900 już ponad rok i przejechane już ponad 5000km.Jestem z niego bardzo zadowolony i nie wymienił bym go na żaden inny motorower czy tam skuter.Te 5000 km przejechałem bez żadnej awari,motorek sprawujesię bardzo dobrze jego Vmax to ponad 85km/h.
Napisał(a): szymcel -
ze wszystkim pojazdami sprawdza się zasada jak dbasz tak masz. mam tego ogarka, przejechane 8k z górką i dalej chodzi bez zarzutu. przyznam że kupiłem go przede wszystkim ze względu na wygląd nie znając się za bardzo (mój pierwszy skuter;) ale nie żałuję - naprawdę dobry sprzęt.
Napisał(a): rafal1429 -
Mam silnik na sprzedasz od ogara 900 72m3
Zgłoś do usunięcia | Link
ogar 900 hhhmmmmm to jest dobry sprzet ale nie dopracowany ma pare wad wiec najlepsze motory sa z lat 80 wsk mtz simson shl cz jawa i polskie romeciki 205 i ogary 200 super asortyment polecam hehehehe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mam na sprzedaz rometa 205 3 biegowy oraz robionego z rama wsk i silnikiem ogara oraz jeszcze rometa 2 na pedały zabytek ale chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ceny:romet 500 wsk z silnikiem ogara 250, romet na pedały 150-200!!!!!!!!!!!!!!!1piszcie czekam to naprawde dobry sprzet sam sie znam więc robie !!!!!!!!!!!!!!!!!!