Re: ROUTER ADSL
Napisał(a): Gość -
O tym routerze o którym piszesz niestety nie mogę się wypowiedzieć bo go nie posiadam, ale dobrze mi działa TP-Link. Mam dwa routery tej firmy i obydwa ładnie działają i nie mam z nimi żadnych problemów. Tak że produkty tej firmy możesz śmiało kupować.
Napisał(a): grandekochones -
DGND3700 spełni twoje oczekiwania, wysoka półka i w porównaniu z innymi modelami o podobnych parametrach jest tani. Myślę że warto...
Napisał(a): jarreg -
No tutaj nawet już o cenę nie chodzi. 500zł +/- 50zł nie robi wielkiej różnicy. Ważne są parametry. Może gdzieś są dostępne testy tego routera?
Mało jest ich u nas ale jak się znajdują opinie to są one raczej pochlebne, wiadomo każdemu dogodzić jest ciężko. Najważniejsze żeby sprawdzić parametry i mieć pewność że będą one dopasowane do naszych potrzeb...
Napisał(a): stanickiwawa -
DGND3700 to bedzie dobry wybor jesli masz duze wymagania co do routera. Tutaj masz link do porownania z kilkoma routerami. Wg mnie Netgear w nim przewaza.
http://www.techradar.com/reviews/pc-mac/networking-and-wi-fi/modem-routers/netgear-dgnd3700-960825/review?artc_pg=2
Napisał(a): jarreg -
Ok! Po temacie, na pokładzie działa już dgnd3700. Póki co wszyscy są zadowoleni, niech tak pozostanie :) (sprzęt, to na prawdę monster :])
dobry wybór, netgear produkuje całkiem niezłe routery, pod adsl raczej nie dostaniesz nic lepszego. z drugiej strony zawsze można rozważyć opcję z zewnętrznym modemem.
Co masz na myśli mówiąc "opcję z zewnętrznym modemem" ? Da się to jakoś załatwić bez routera z modemem ADSL? :)
Po prostu router z wbudowanym modemem składa się tak naprawdę z dwóch oddzielnych urządzeń routera i modemu, a więc implikując, zamiast kupować router adsl, możesz kupić router + modem. wtedy oszczędzasz nieco na routerze, bo np dgn2000 jest około 50-100zł droższy od wnr2000. kumasz? ;]
ROUTER ADSL
Zgłoś do usunięcia | Link
Cześć, nie tak dawno pisałem w sprawie mojego własnego routera. Dziś zadowolony z zakupu, poraz kolejny mam potrzebę. Ja, a właściwie mój kuzyn. Szukamy sprzętu pod łącze ADSL. W sumie mamy dość sprecyzowane warunki, ważne aby był.. jak najlepszy! Port usb, gigabit lan, strumieniowanie wideo przez wifi.
Jak dotąd typujemy router DGND3700 , bo spełnia chyba wszystkie nasze wymagania. Wiecie może jak wygląda sprawa z jego wydajnością i faktycznym działaniem? No i w porównaniu do innych routerów w tej cenie?