Reklama

"Rzeź" Polańskiego (17)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 2215
INTERIA.PL

Re: "Rzeź" Polańskiego

Napisał(a): Gość -

Byłam zawiedziona,to sztuka typowo teatralna,brak muzyki,jedno pomieszczenie działają przygnębiająco.Trzeba bardzo uważnie słuchać,/czytac/ dialogów bo się pogubisz.A tak naprawdę film mogłby trwać i trwać .......bo ciągle o czymś można mówic, Te pochwały grubo przesadzone,no bo to Polański!!!

Polecam. Zabawny, prawdziwy, ale rzeczywiście nie dla wszystkich. Nie ma wybuchów, pościgów i strzelanki. Ale aktorstwo-pierwsza klasa. Rewelacyjnie zmieniają się emocje bohaterów i rewelacyjnie jest to pokazane; włącznie ze swoistym "falowaniem" obrazu gdy bohaterowie raczą się whisky. Dla fanów teatru.

Film świetny! Dialogi super, gra aktorska mistrzostwo świata. Utrzymany w zupełnie innej konwencji niż dotychczasowe obrazy Polańskiego (w moim odczuciu trochę " Woody Allen"), naprawdę warto. Film się skończył a ja myślałam, że jesteśmy w połowie:) Niedosyt dobrego humoru i genialnej Kate Winslet.

Napisał(a): Caminante -

Reżyser przypomniał, że aby w kinie przykuć uwagę widzów, wystarczy czasem kilka osób i prawda, którą czuje się w każdym kadrze. I że piekło może zdarzyć się w domu każdego z nas -
tak podsumowała film Polańskiego Barbara Hollender z którą się zgadzam. Film na pewno
nie jest dla wszystkich widzów.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: "Rzeź" Polańskiego