Re: Skąd tak duże poparcie Ruchu Palikota?
Napisał(a): Gość -
zamncePewien gospodarz oral wolami pole,ale bardzo wolno lub wcale nieciagly,to gospodarz sie zloscil.Wiec wykorzystal to lucyfer,i powiedzial mu ze:jak podpisze cyrograf i odda dusze to mu pomoze.Gospodarz w paru minutach zaoral swoje pole i poprosili go inni i tez po oral.,Przyszedl czas umierania,wiec lucyfer zapukal za oknem,gdy gospodarz zobaczyl lucyfera to powiedzial zonie ze o przyszedl po dusze.Zona go wpuscila i powiedziala mu ze odda mu meza dusze jak spelni trzy zaklady.Pierwszy wyprostowac najdluszy wlos z lona zony,drugi by zlapal baka do rak,trzeciego nie napisze.Tak przegral lucyfer,wiec patrzcie jako lucyfery w ludzkiej skorze,ze wszystko do czasu.
Jest jeszcze trochę czasu do wyborów, ale jeśli nie on, to kto?
Nie wszystko co mówi podoba mi się, ale jest to jedyna realna siła, która może wysadzić PO i PiS. Albo trwamy w tym co jest, albo robimy z nimi porządek. Innej opcji nie ma.
Napisał(a): stas266 -
Bo zamało klaunów w Sejmie
poparciem legalizacji marychy chce zawladnąc młodzieżą zwerbowac ich na swoją strone do głosowania na przyszłość
a czy nam potrzeba tej legalizacji ???
NIE................ mało mamy chorób nieszczęść
paląc dzanta pod sejmem nawet sie nei zaciagnął ale zaszpanował tak zaplaił pokazał nie bał sie -to jest ochydne
jakie to prawo mamy w tym kraju
skoro u nas jest zakaz palenia marychy itd jak to mzoliwe ze zgromadzeni ludzie w proteście palą ja tegonei rozumie !!!!!!
Napisał(a): merkaba -
Jak było naprawdę? Według dokumentów zachowanych w IPN, Janusz Palikot 17 grudnia 1981 r. własnoręcznie napisał tzw. lojalkę, o której wspomina w swojej książce. W dokumencie zatytułowanym „Oświadczenie” czytamy:
„Ja niżej podpisany Palikot Janusz oświadczam, że w okresie stanu wojny nie będę podejmował działań sprzecznych z postanowieniami dekretu o stanie wojennym. Stwierdzam, że dotychczas nie spotkałem się z ulotkami o wrogiej treści i których nie posiadam” Podpisano: „Janusz Palikot”.
Z archiwów wynika, że nie był to jednak jedyny dokument popisany przez niego dla SB. Obecny polityk Platformy Obywatelskiej nigdzie nie wspomina o zobowiązaniu, które według dokumentów znajdujących się w IPN, podpisał w styczniu 1982 r.:
„Zobowiązanie. Ja niżej podpisany Janusz Palikot zobowiązuję się do zachowania w ścisłej tajemnicy treści prowadzonych rozmów oraz utrzymywanych kontaktów ze Służbą Bezpieczeństwa. Palikot Janusz”.
> Opisał SB swoją działalność
W katalogach zamieszczonych na stronie internetowej IPN znajduje się informacja na temat Janusza Palikota. Czytamy w niej m.in.: „14 grudnia 1981 roku został zarejestrowany jako osoba rozpracowywana w ramach SOR kryptonim »Apel« (nr rej 61 27) w związku z podejrzeniem o drukowanie i kolportaż ulotek na terenie miasta Biłgoraj. Sprawę zakończono przeprowadzeniem rozmowy profilaktyczno-ostrzegawczej i w dniu 16.01 1984 zdjęto z ewidencji. Materiały złożono w archiwum wydziału C WUSW w Zamościu pod nr 918/II i zmikrofilmowano, zniszczono w dniu 30.10.1989 r.”.
Dużo więcej można dowiedzieć się z zachowanych dokumentów, które znajdują się w teczce Janusza Palikota. Są tam nie tylko przytoczone powyżej oświadczenie i zobowiązanie, ale także własnoręcznie napisany przez niego tuż po wprowadzeniu stanu wojennego kilkustronicowy dokument.
poparcie dla Palikota jest wyrazem wzrostu swiadomosci spoleczenstwa ktore chce sie rozwijac nawet kosztem bledow,a nie zyc w betonie hipokryzji Kosciola.Kosciol przypomina mi komunizm ,wzniosle cele ale ludzie nie umieja tak zyc,wszyscy grzesza,bo nie da sie zyc zgodnie z przykazaniami.Wiec budujmy przyszlosc na prawdziwym zyciu,a Kosciol niech nawraca grzesznikow,ale niech zacznie od karania grzesznikow w swoim,gronie .Palikot kiedys wygra wybory,i wlasnie dzieki Kosciolowi,bo mlodzi ludzie widza ze wspolczesny kosciol,to tylko poczucie winy.Klepanie ciagle
Moja wina,moja,wina,moja wina,to nie sposob,zeby mlodych zainteresowac i przekonac.
tak wiec popularnosc Palikota jest tylko przejawem nieudolnosci Kosciola.
mlodzi widza matki bite przez pijanych mezow i zadaja sobie pytanie dlaczego wobec Boga oda go nie moze opuscic,bo bedzie grzesznica.Nie chca takiego groznego wladcy.,buntuja sie a po buncie zaczyna sie rewolucja,na czele ktorej jest wlasnie PALIKOT
Niech Palikot bedzie jaki chce,jednak najwieksza jego zasluga jest to iz WRESZCIE ZACZELO SIE MOWIC o kosciele i jego miejscu w spoleczenstwie.
czy srodki antydepresyjne sa mniej szkodliwe od trawki?czy alkohol jest mniej szkodliwy od trawki.wszystkie lekarstwa jakie znam maja uboczne skutki.
Homoseksualisci to wybryk natury,ale skoro nikomu nie szkodza to dlaczego ich potepiac.maja prawo do zycia wedlug wlasnej natury.powinno sie zwalczac ludzi ktorzy krzywdza,a nie tych ktorzy sa poprostu inni.Obluda w spoleczenstwie i niedopuszczanie do glosu tzw.innych to zrodlo nieszczesc.Mysle ze mezczyzni ktorzy tak potepiaja homoseksualizm sami nimi sa tylko nienawidza tych ktorzy maja odwage sie do tego przyznac .gdyz co ich tak denewuje? Mysle ze to zawisc za odwage ktorej sami nie maja.
Palikot prowokuje ale zmusza do myslenia,zeby zajac sie tematami tzw.brudnymi ,i za to go popieram
Gość Palikot ma nowoczesne poglądy wie c głosowali na niego geje i lesbijki.
czyli ludzie odwazni!
chca byc akceptowani bo nie robia nikomu nic zlego.
zlo wyrzadzaja przesladowcy
Zgłoś do usunięcia | Link
Biedronia Polacy lubią ,dlatego go popierają .Chociaż Biedroń tak jak Kaczyński , w temacie rozwojowym Polski - nie ma nic do powiedzenia.