Reklama

Skandia, co o nich myślicie? (8)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 181

Skandia, co o nich myślicie?

Napisał(a): Gość -

Witam wszystkich. Widziałem w telewizji reklamę tej firmy i zachęcony spotem trafiłem na ich stronę internetową. Nie posiadam fachowej wiedzy ekonomicznej ale mam swój rozum. Interesuje mnie opinia osób, które miały do czynienia z tą instytucją. Wiadomo strona stroną, a osobisty kontakt dla mnie bardziej się liczy.

INTERIA.PL

Re: Skandia, co o nich myślicie?

A ile masz kasy do zainwestowania? W co chciałbyś inwestować i jakie masz oczekiwania co do stopy zwrotu z całej inwestycji? No i oczywiście na jak długo chciałbyś zainwestować swoje pieniądze?

Gość A ile masz kasy do zainwestowania? W co chciałbyś inwestować i jakie masz oczekiwania co do stopy zwrotu z całej inwestycji? No i oczywiście na jak długo chciałbyś zainwestować swoje pieniądze?

Żeby zainwestować tak jednorazowo to mam zdecydowanie za mało pieniędzy, zresztą planuje wydać je na porządny urlop. Myślałem raczej o systematycznym wpłacaniu określonej sumy. Tak, żeby z każdej wypłaty ściągali na konto kilkaset złotych i nimi operowali. Nie znam się na tyle, żeby mówić dokładnie w co chciałbym zainwestować. Najbardziej zależy mi na bezpieczeństwie powierzonych pieniędzy - chciałbym zrobić swojemu dziecku prezent kiedy pójdzie na studia. Jeśli chodzi zaś o czas, to mój chłopak ma dopiero siedem miesięcy, więc zostaje prawie 20 lat. Stopa zwrotu - większa niż na lokacie długoterminowej.

Napisał(a): inotoma -

często piszą w negwtywach o tej firmie, a ja myśle, że dużo złych opinii wynika z tego, że ludzie nie rozumieją zasad rządzących rynkim finansowym - raz sie zyskuje a raz traci - ważne żeby w dłuższym terminie zysk, przy stosunkowo niewielkim ryzyku był zadowalający - taką możliwośc daje każdy fundusz nie tylko skandia, ale skandia ma to całkiem fajnie rozwiniete

dobry fundusz dla ludzi cierpliwych i potrafiących zaufac doradcy - należy pamiętac, że zazwyczaj jest jakis plan iwestycyjny i okresla on ramy czasowe w jakich powinin przyniesc zysk - cwilowa strania nie moze byc podstwa pochopnych działan

Mam Skandię od 2 lat i nie narzekam . Dobrze kolega powiedział raz są wzrosty , raz upadki w każdej firmie oferującej fundusze można stracić lub zyskać .
Jednakże Skandię wyróżniają dwie rzeczy on innych firm.

1) Nie płacisz podatku belki jak będziesz chciał wypłacić pieniądze , mają to sprytnie rozwiąne
2) Potężna baza funduszy z całego Świata , możesz inwestować na całym świecie w co ze chcesz.

Są też opcje żeby Skandia inwestowała za Ciebie ale pobierają wtedy jakąś opłatę , szczerze nie
polecam tego rozwiązania bo będziesz albo na 0 albo stratny,

Jeśli masz trochę pojęcia o inwestowaniu to polecam , jeśli jesteś początkującym również polecam,
wszystkiego można się nauczyć , zasada jest jedna , jak wszystko spada to wtedy się kupuje , jak rośnie
to się trzyma i nie rusza.

Zadzwoń do Skandi a zaproszą cię na spotkanie w twojej okolicy nazywają to Forum Inwestycyjne ,
trwa około 2h i wszystko się dowiesz, nic nie kosztuje .

P.S z tego co się orientuje , nie wiem jak jest teraz ale minimalna składka miesięczna w skandi to 200 zł /m

W PZU też jest podobna oferta i składka jest mniejsza minimum 100 zł ale nie ma takich możliwości jak Skandia.

Mam nadzieję że pomogłem.

Jezeli jestes na poczatku swojej przygody z funduszami to na poczatku przekonaj sie czy to jest ten typ inwestycji, ktory Ci najbardziej odpowiada. Na tym etapie lepiej zainwestowac samodzielnie w funduszu anizeli wiazac sie umowami nawet na kilkanascie lat.

Polisy inwestycyjne maja swoje wady i zalety. Oszacuj sobie wszystkie kosztyudzialu w polisie i porownaj z inwestowaniem w fundusze np. poprzez mbank. Wtedy bedziesz mial czarno na bialym gdzie lepiej zainwestowac swoje pieniadze.

---
http://www.growandgo.pl/kursy ---> DARMOWY kurs: Jak skutecznie inwestować w Fundusze Inwestycyjne?
http://poradnikinwestycyjny.wordpress.com ---> porady na temat inwestowania w Fundusze Inwestycyjne

Witam wszystkich tych którzy są zadowolonymi klientami SKANDII i tych którzy narzekają na wszystko.
Zadowolonym gratuluję wyboru, działania, konekwentności w życiu.
Narzekającym mogę tylko powiedzieć cytując wielkich ludzi:

KAŻDY GŁUPIEC POTRAFI NARZEKAĆ, MAŁO JEST TAKICH KTÓRZY DZIAŁAJĄ I COŚ ROBIĄ.

Nie myślcie o dniu dzisiejszym, podejmujcie dobre decyzje, bo one zdecydują gdzie będziecie za 5,10, 15 lat.
Przełamcie swoje stare schematy dotyczące zarzadzaniem pieniędzmi, zmieńcie swoje nastawienie
a
SKANDIA

będzie wg Was najlepszym rozwiązaniem na życie.
Pozdrawiam, Ela P.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Skandia, co o nich myślicie?