Reklama

Skandia to skandal!!! (32)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1376

Skandia to skandal!!!

Napisał(a): Gość -

Mam umowę ze Skandią od 2 lat. Teraz nagle bez mojej zgody zmienili mi firmę seriwsującą na inną. Skandia traktuje klientów jak kartofle które można przełożyć z worka do worka.
W czasie gdy wybierałem Skandię wielkiego wyboru nie było. Dziś wiem że nie warto brać Skandii. Droższa w obsłudzę niż inne programy z innych firm i blokowanie pieniędzy ma dłuższe.
Skandia to SKANDAL

INTERIA.PL

Re: Skandia to skandal!!!

Jakiego typu instrumenty?
Wszystko jest dobre, tylko nie dla wszystkich.
Każdy oczekuje czegoś innego.
Znam skandię jest dobra,ale są obecnie lepsze programy,nie ograniczone terminem.
Jarek

ja też mam Skandię od roku i jestem bardzo zadowolony, takich możliwości nie ma nigdzie a to że kapitał jest zamrożony na 5 lat to chyba bardzo dobrze bo w życiu by człowiek nie oszczędzał. Wpłacam także na konto dodatkowe z którego mogę korzystać kiedy chcę. Opłaty wcale nie są wygórowane nie ma nic ukrytego tak jak w innych firmach

I dobrze, że cie zrobili w balona ! Frajerów mi nie żal. Tyle się pisze na temat oszustwa Skandii i innych towarzystw ubezpieczeniowych, a naiwni wciąż są. Przyjdzie agent, pościemnia i już ma 40% prowizji z twojej kasy. Tyle, to chłopie nawet na giełdzie ciężko stracić, a tu na dzień dobry ci zabierają ok.140% (reszta stanowi koszty, nadprowizje tych wszystkich, którzy są nad agentem, koszty administracji polisy,zysk towarzystwa,zarządzanie, itp.). Na giełdzie masz przynajmniej jasność, że dałeś ciała i straciłeś a tu dostajesz w d..pę dlatego, że się zgodziłeś pogadać na ten temat i agentowi udało sie powiedzieć to, co chciałeś usłyszeć. Na tym forum nikt ci nie napisze prawdy, bo tu siedzą sami agenci. Część z nich prezentuje tzw. nieświadomą niekompetencję, gdyż sam nie wie jakie g..wno ludziom wciska, a druga część to świadomi wciskacze, którzy zresztą też tutaj się udzielają z tematami tego typu, że to długotrwała inwestycja i inne głupoty. Liderem jest tu niejaki "Siewicz", dziwię się, że go tu jeszcze nie widać. Kiedyś pisałem, że przed laty byłem dyrektorem w firmie ubezpieczeniowej (tańszej dla klienta niż Skandia) i prałem mózg agentom, bym ja mógł realizować plany i zarabiać kasę dla siebie i firmy. Od razu mnie tu zbesztano, jak poradziłem gościom, by się wzięli za uczciwą pracę , a nie oszukiwanie ludzi. Dobra. Nie chce mi się już więcej pocić. Na koniec uwaga. 01.01.2004 weszła ustawa, która mówi o tym, iż agent ma obowiązek przedstawić tabelę kosztów klientowi, wiem że tego nie robią, ale trzeba tego od nich zażądać, zanim się podpiszesz we wniosku, że zapoznałeś się z tym. Agent zwykle manipuluje klientem, że to jest tylko podpis mówiący o tym, że zapoznał się klient z OWU i daje zgodę na wykorzystanie danych osobowych i dlatego klient nie czyta tego co podpisuje i stąd później płacz, że go oszukali. Na własne życzenie! To samo jest z takim złodziejem jak Provident, jest to tym bardziej tragiczne, że tych pożyczek potrzebują ludzie, którzy nie mają kasy i przez takie złodziejskie oprocentowanie, jeszcze bardziej się zadłużają, ale to osobny temat. Tyle. Zobaczymy, jak sekciarze się teraz będą rzucać, że to nie prawda i tyle. Pamiętajcie, że kiedyś możecie trafić na kogoś, kto nie wytrzyma i zwyczajnie wam twarz obije.

po pierwsze, co do autora tego posta, to powiedz dokaldnie o co ci chodzi. co ci zrobili, ze poczules sie jak ziemniak? ja mam otwarty program w skandii i nie mam zadnych problemow z nimi.

co do adasia, to widac, ze przemawia przez ciebie zlosc sfrustrowanego agenta, ktoremu kiedys szlo moze i dobrze, ale ktorego w koncu firma wykopala za cos (nie chcac juz pisac, ze za jakis grzech...)
stary wez ty sie zastanow o co ci chodzi... kazdy probuje zarobic, wiec pracuje. i w kazdej dziedzinie zycie kazdy mysli o sobie i stara sie, by jemu bylo lepiej. to jest podstawowe prawo jednostki. pokaz mi gdzie tak nie jest...
a ty sie rzucasz na jakichs agentow... wiadomo, nie kazdy jest swiety i jedni moga miec g**no inni dobry produkt. ale to jest normalne. tak samo jak zobaczysz lysego na ulicy - to nie znaczy, ze zaraz ci obije twarz...
a to, ze ludzie daja sie na cos namowic, przekonac do szajsu, to juz inna sprawa.
pamietaj, ze kazdy z nas wierzy w to co robi i wedlug niego to jest dobre (oczywiscie po za wyjatkami). no ale nie zawsze to co jednemu pasuje i dla niego jest dobre, bedzie takie samo dla innego.
wydaje mi sie, ze ktos cie zrobil w jajo albo dostales od kogos porzadnego kopa, a teraz sie wyrzywasz na wszystkich dookola.
wyluzuj.

pozdrawiam

To wcale nie skandal tylko zwykły przekręt na skalę globalną. Jeśli zbierze się jeszcze więcej wyrolowanych to w końcu ktoś dobierze się tym oszustom do dupy. Te ćwoki postrzegają nas podobnie jak bambusów. Wstyd mi gdyż kilka lat temu dałem im się nabrać ale gdy odmówiłem przystąpienia do sekty w charakterze szeregowego naganiacza, kosztowało mnie to kilka zetów. Cieszę się, że udało mi się wyplątać relatywnie małym kosztem. Nie zapomniałem i jeśli będzie okazja to im przywalę. Szkoda mi tylko, że najwięcej ucierpią w końcu naiwni bo to oni za wszystko zapłacą. Zgodnie z ich taktyką zarobi na nich 1% klientów nie więcej niż 50% zainwestowanych środków. Pozostałe 99,5% zysków zeżrą sami. Ci rodacy którzy robią w tym oszustwie to renegaci zadowalający się ochłapami ale tak czy siak też zostaną wyrolowani bo takie ochłapy mogliby pozyskać w zwykłym bandyckim rzemiośle mniejszym wysiłkiem i ryzykiem.

Czy mogę prosić o więcej szczegółów? Sam jestem ich klientem od czterech lat i na razie nie mam powodów do narzekania, ale może warto zacząć się bać? Napiszcie proszę jakie macie problemy z tą firmą.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Skandia to skandal!!!