Re: Skoro już są te bajery i wodotryski, to może ktoś wyjaśni jak to działa?
Napisał(a): ziemura -
mrruuu
Po co jest nastrój w profilu, jak i tak za każdym razem trzeba go ustawiać w poście?
Nastrój to akurat proste jak cep. Klikasz jaki masz aktualnie nastrój i on się pojawia. Ficzerek-gadżecik :-)
Napisał(a): mrruuu -
Tylko z jakiegoś powodu nie przenosi się do postów, które piszę mając np. dobry nastrój, a za każdym razem muszę to i tak ustawić przy poście.
Poza tym nastrój "obojętny" to trochę nietrafne określenie, bo chodzi tu raczej o "ani dobry, ani zły" a sugeruje tumiwisizm. No i paleta tych nastroi jest dość uboga.
Napisał(a): Admin -
mrruuu Co to jest "temat rozwiązany", kto i kiedy go rozwiązuje?
Co to jest "temat zamknięty", kto i kiedy zamyka?
Co to są ostrzeżenia, kto, kogo i przed czym ostrzega oraz ile razy?
Po co jest nastrój w profilu, jak i tak za każdym razem trzeba go ustawiać w poście?
Co to są posty "ciekawe", na co to wpływa i po co?
To tak na początek.
Dobry wieczór,
No to jedziemy (a tak przy okazji to mam nadzieję, że to nie to samo "mrruuu" które mi dziś na dywanik nasikało...)
1. Temat zamyka admin, jeśli dyskusja w nim została "zakończona" lub temat nie wymaga dyskusji (ogłoszenia itp.)
2. Admin, moderator ostrzega użytkownika, że był niegrzeczny, że naruszył regulamin ale go nie do końca złamał. Jak sama nazwa ostrzeżenie ostrzega ; ) Jeszcze nie działa to do końca. Ostrzeżeń można "wyłapać" 5 po czym z automatu ban. Ostrzeżenia się przedawniają po 30 dnia.
3. Błąd jutro zgłoszę do poprawy. Ustawiony w profilu nastrój powinien "afektować" aktualnie pisane posty do czasu zmiany nastroju ;)
4. To tylko początek, przed nami bardzo duży system lojalnościowy (zwany roboczo karmą). Szczegóły wkrótce ale jeszcze nie teraz. "Ciekawość" posta to nazwa względna, to coś na zasadzie dania komuś "lajka", plusa czy jak kto woli "piwka". Takie uznanie racji. Później można posortować posty w wątku nie pod względem chronologii a pod względem "ciekawości". Na ten przykład pytamy w temacie, np. jakie jest najlepsze danie na świecie. Sortujemy po "ciekawości" i już wiemy, że to pierogi ruskie bo mają 100 "plusów" ;)
Jak już pisałem tutaj obecna wersja forum to BETA. Czyli tak na dobrą sprawę otwarte testy. A w ciągu kilku najbliższych miesięcy pojawią się takie prawdziwe zmiany (i już spokojnie, nie graficzne ani nie związane z układem). Po prostu dodatkowe funkcje które po części w ww. linku są wymienne.
Pozdrawiam
Napisał(a): Bastet -
Admin
Dobry wieczór,
No to jedziemy (a tak przy okazji to mam nadzieję, że to nie to samo "mrruuu" które mi dziś na dywanik nasikało...)
1. Temat zamyka admin, jeśli dyskusja w nim została "zakończona" lub temat nie wymaga dyskusji (ogłoszenia itp.)
...................................................
Pozdrawiam
Dlaczego temat Mrruuu "Filozofia f**k it" został zamknięty?
Czy to dlatego, że uznałeś , że to właśnie "to" co Ci na dywanik nasikało?
Noo..zgoda, dyskusja zeszła nieco poniżej parteru ale pewnie to nie pierwszy i nie ostatni raz:(
Zastanawiam się tylko dlaczego to Ty masz decydować, że dyskusja została "zakończona" albo temat nie wymaga dyskusji??
Ja osobiście to przestaję dyskutować kiedy uznaję, że nie mam na to ochoty, ale ze mnie to taka spokojna kicia i na dywaniki nie sikam, mam swoją osobistą czystą kuwetę:-)
BastetAdmin
Dobry wieczór,
...................................................
PozdrawiamDlaczego temat Mrruuu "Filozofia f**k it" został zamknięty?
Noo..zgoda, dyskusja zeszła nieco poniżej parteru ale pewnie to nie pierwszy i nie ostatni raz:(
Zastanawiam się tylko dlaczego to Ty masz decydować, że dyskusja została "zakończona" albo temat nie wymaga dyskusji??
Ja osobiście to przestaję dyskutować kiedy uznaję, że nie mam na to ochoty, ale ze mnie to taka spokojna kicia i na dywaniki nie sikam, mam swoją osobistą czystą kuwetę:-)
Się delikatny błąd wkradł. Temat zamyka admin oraz moderator. Tym razem pytanie do moderatora.
Co do stwierdzenia, dlaczego to akurat ja mam decydować to odpowiedź jest chyba oczywista. Choć jak wiadomo nie każdemu w smak...
Admin [
Się delikatny błąd wkradł. Temat zamyka admin oraz moderator. Tym razem pytanie do moderatora.
Co do stwierdzenia, dlaczego to akurat ja mam decydować to odpowiedź jest chyba oczywista. Choć jak wiadomo nie każdemu w smak...
Zapytam... moderatora:-)
Odpowiedź oczywista...znaczy rozumiem to tak: Admin pan i władca, więc ma prawo decydować...ale... władca musi mieć kim władać, żeby być władcą.
Forum tworzą ludzie, którzy na tym forum dyskutują... jeśli stracą chęć żeby to pogadać nie będzie kim władać:( oczywiście, nie wszyscy...ale czy przyjemnie jest władać stadem potulnych owieczek?
BastetAdmin [
Co do stwierdzenia, dlaczego to akurat ja mam decydować to odpowiedź jest chyba oczywista. Choć jak wiadomo nie każdemu w smak...Zapytam... moderatora:-)
Odpowiedź oczywista...znaczy rozumiem to tak: Admin pan i władca, więc ma prawo decydować...ale... władca musi mieć kim władać, żeby być władcą.
Forum tworzą ludzie, którzy na tym forum dyskutują... jeśli stracą chęć żeby to pogadać nie będzie kim władać:( oczywiście, nie wszyscy...ale czy przyjemnie jest władać stadem potulnych owieczek?
Co do preferencji władca/podwładny i czerpania z tego przyjemności może innym razem, w innej kategorii i w innym temacie ;)
A w tym temacie, to jest dla mnie praca. Większa jest tu odpowiedzialność za podejmowane decyzje niż chęć "władzy" nad kimkolwiek i o zgrozo czerpanie z tego satysfakcji. Jeśli ktokolwiek jeszcze wierzy w to, że od rana do wieczora to co robią pracownicy etatowi w internecie nie jest dla użytkowników to najzwyczajniej w świecie jest głupi. A że trzeba to robić w taki sposób, aby mieć z tego stały dochód to inna sprawa. Jak ktoś nie rozumie, że wszystko się musi jakoś utrzymać (magiczne słowo: pieniądze) to ma problem. Ja z zasady nie rozmawiam z altruistami jeśli nie pokażą mi co jedzą na obiad :P
Napisał(a): FridaKahlo69 -
Bastet
Dlaczego temat Mrruuu "Filozofia f**k it" został zamknięty?
Temat został zamknięty, bo dyskusja została zakończona na rzecz "pyskówki" z trollami.
Ilość usuniętych postów prawdopodobnie przekroczyła ilość postów, które pozostały.
"Nieco poniżej parteru" to stanowczo eufemizm w tym wypadku, a nazywanie owej wymiany postów dyskusją, to zdecydowanie nieporozumienie.
Trolle były, są i zapewne będą.
Ale to od Userów zależy jak bardzo będą aktywne.
Bywało, że trzeba było usunąć cały wątek, żeby przerwać obrzucanie się błotem.
Wybrałam mniejsze "zło".
FridaKahlo69
Temat został zamknięty, bo dyskusja została zakończona na rzecz "pyskówki" z trollami.
Ilość usuniętych postów prawdopodobnie przekroczyła ilość postów, które pozostały.
"Nieco poniżej parteru" to stanowczo eufemizm w tym wypadku, a nazywanie owej wymiany postów dyskusją, to zdecydowanie nieporozumienie.
Trolle były, są i zapewne będą.
Ale to od Userów zależy jak bardzo będą aktywne.
Bywało, że trzeba było usunąć cały wątek, żeby przerwać obrzucanie się błotem.
Wybrałam mniejsze "zło".
Frida, wiem...mnie raczej zainteresował mechanizm zamykania takich dyskusji...szkoda tylko, że musi na tym cierpieć sam temat wątku:(
Tak na prawdę nie wiem co lepsze... zamkniecie tematu czy usuniecie wątku...wiele postów nadal tam jest...
Wiesz, że ja nie przepadam za pyskówkami...ale czasem kiedy już wszyscy wykrzyczą swoje żale to można jeszcze normalnie pogadać:-)
Skoro już są te bajery i wodotryski, to może ktoś wyjaśni jak to działa?
Zgłoś do usunięcia | Link
Co to jest "temat rozwiązany", kto i kiedy go rozwiązuje?
Co to jest "temat zamknięty", kto i kiedy zamyka?
Co to są ostrzeżenia, kto, kogo i przed czym ostrzega oraz ile razy?
Co to są posty "ciekawe", na co to wpływa i po co?
To tak na początek.