Re: spalanie audi 80 b3 1.9 diesel prosze o wypowiedzi
Napisał(a): Gość -
ja kolego jezdzilem tym silnikiem w passacie b-3 najlepszy silnik diesla! jadac po trasie spokojnie do 90km/h spalal 4,7 przy jezdzie z pedalem w podlodze 160-170 zaladowany w 5 osob spalil mi 5,8 a po miescie przy mojej ciezkiej nodze palil 6,5-6,8 Dodam ze auto jak na diesla bez turbo bardzo dynamiczne i bezproblemowo sie rozpedzalo do 180km/h.
to muszę się zdziwić bo moje audi 80 b3 pali około 10-11 litrów i nie wiem dlaczego aż tyle??? może ma ktoś na to receptę??? proszę o pomoc
myslę ze twoj silnik kolego jest juz na wykonczeniu i nie dbasz zbytnio o niego tylko katujesz-prawdopodobnie wymiana pompy wtryskowej + wtryskow i regulacja Cie tylko ratuje. Takiej ilosci paliwa 1.9 diesel nigdy nie przepali-musi wyrzucac w tlumik paliwko bp pompa podaje za duza dawke.
gosciu chyba masz dziure w zbiorniku paliwa... :D bo 10l na 100km to w przypadku 1.9 d jest niemozliwe
Witam mi wyszło troszke na trasie i podjazdy wyszło 5,3 litra silnik 1,9 byłem troszke zaszokowany bo myślałem że będzie więcej oczywiście w zimie !!
moje cudenko poli 5.5l w cyklu mieszanym z uwaga ze na trasie jak potrzeba to 170 tez sie poturla
Moja Audiczka pali do 6 l to max, jak komuś pali więcej to coś ma z silnikiem nie tak, ale te silniki są niezawodne:)
zapchany katalizator
kolego nja mam takie i po mieście pali 6,7 litra a na trasie 5 litra
spalanie audi 80 b3 1.9 diesel prosze o wypowiedzi
Zgłoś do usunięcia | Link
jeżeli ma ktoś audi 80 b3 1,9 diesel to niech mi powie ile pali ropki to cacko :) proszę o pomoc