Reklama

Sportowe show Tuska (25)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 4088

Sportowe show Tuska

Napisał(a): Maja1410 -

Śmiejemy się z gigantomanii Korei Północnej. Tymczasem na własnym podwórku mamy kabaret, czyli wikliniarskie, gigantycznie kosztowne tuskowe show.
Usportowiony premier RP postanowił sobie („narodowi”) postawić pomniki stadionowe. Astronomiczne koszty biednego społeczeństwa są niewspółmierne do stopnia użyteczności i rentowności. Nigdy się nie zwrócą ani społecznie ani ekonomicznie. Przy okazji wiele osób po prostu (legalnie) się obłowiło. Prawdziwy północnokoreański cyrk.
Kompromituje to zupełnie Tuska jako rzekomego liberała, gdzie „niewidzialna ręka rynku”, jak sam twierdził, decydować winna o wszystkim.
Tymczasem komunista (zdecydowany antyliberał) W. Gomułka zainicjował i zbudował 1000 szkół na tysiąclecie, co okazało się inwestycją niezwykle udaną nie tylko społecznie, ale i ekonomicznie. Po wielu latach np. hydraulicy polscy są rozchwytywani na europejskich dworach. Nawet polskie orliki nie dorównają tej inwestycji, jako że nie „wyprodukują” tylu coś niecoś wartych sportowców. Zresztą orliki angażują znikomą ilość uczestników i są nieprzydatne zimą. Lepiej byłoby rozbudować sale gimnastyczne i w ogóle szkoły, co oczywiście zapewnia szeroki udział młodzieży w zdrowym fizycznym wysiłku. Tymczasem kibicie na stadionach siedzą, piją piwo, ryczą i przeklinają.

INTERIA.PL

Re: Sportowe show Tuska

Napisał(a): Gość -

Maja1410

Śmiejemy się z gigantomanii Korei Północnej. Tymczasem na własnym podwórku mamy kabaret, czyli wikliniarskie, gigantycznie kosztowne tuskowe show.
Usportowiony premier RP postanowił sobie („narodowi”) postawić pomniki stadionowe. Astronomiczne koszty biednego społeczeństwa są niewspółmierne do stopnia użyteczności i rentowności. Nigdy się nie zwrócą ani społecznie ani ekonomicznie. Przy okazji wiele osób po prostu (legalnie) się obłowiło. Prawdziwy północnokoreański cyrk.
Kompromituje to zupełnie Tuska jako rzekomego liberała, gdzie „niewidzialna ręka rynku”, jak sam twierdził, decydować winna o wszystkim.
Tymczasem komunista (zdecydowany antyliberał) W. Gomułka zainicjował i zbudował 1000 szkół na tysiąclecie, co okazało się inwestycją niezwykle udaną nie tylko społecznie, ale i ekonomicznie. Po wielu latach np. hydraulicy polscy są rozchwytywani na europejskich dworach. Nawet polskie orliki nie dorównają tej inwestycji, jako że nie „wyprodukują” tylu coś niecoś wartych sportowców. Zresztą orliki angażują znikomą ilość uczestników i są nieprzydatne zimą. Lepiej byłoby rozbudować sale gimnastyczne i w ogóle szkoły, co oczywiście zapewnia szeroki udział młodzieży w zdrowym fizycznym wysiłku. Tymczasem kibicie na stadionach siedzą, piją piwo, ryczą i przeklinają.

Poczekaj skończą budowę , zagrają mecza , wtedy zobaczymy , a ty jak zwykle narzekasz . Przestań narzekać , Tusk , do grobu stadionu nie zabierze , zostanie jak nie będą grać w nogę , to kościół będzie mógł nabożeństwo odprawiać , zaśpiewa może na stadionie pani Górniak , albo Doda , a co do autostrad , jak nie budowano to Polak narzekał , jak się buduje , Polak narzeka że tak długo , że rozgrzebane , poczekaj zbudują , zagrzebią , oddadzą do użytku , wtedy ponarzekaj . A tu budują ci drogi a ty narzekasz , nic się jeszcze ekspresowo w dwa dni nie zbudowało , na wybudowanie drogi [potrzeba czasu . kapujesz czy mam ci mam ci po Koreańsku wyjaśnić .

Napisał(a): 5jk08 -

Jak zauważyłeś zawzięty anty liberał Gomułka budował szkoły,dlatego prawdziwy liberał Tusk zamyka te komunistyczne szkoły.
Paranoja obecnych czasów.
Za znienawidzonej komuny budowano szpitale szkoły mieszkania,a dzisiaj?wszystko to się rujnuje(prawdziwie liberalna władza).

5jk08 Jak zauważyłeś zawzięty anty liberał Gomułka budował szkoły,dlatego prawdziwy liberał Tusk zamyka te komunistyczne szkoły.
Paranoja obecnych czasów.
Za znienawidzonej komuny budowano szpitale szkoły mieszkania,a dzisiaj?wszystko to się rujnuje(prawdziwie liberalna władza).

A wiesz byłem na wiosce u mojej babci , jest szkoła wybudowana w latach siedemdziesiątych , są cztery klasy obecnie a uczni jest 10 , wszyscy w sile wieku powyjeżdżali a we wiosce pozostali sami starzy ludzie , a szkoła że Ho Ho , na dwustu uczni , trzeba budynek ogrzewać , sprzątać , prąd na oświetlenie , a korzysta się tylko z dwóch pomieszczeń . Więc wylicz sobie ile idzie kasy na jednego ucznia w tej szkole . Więc nie dziwota że się szkoły zamyka jak w tych szkołach nie ma kto się kształcić . I nie gadaj że to zasługa Tuska , bo wszyscy tylko dużo gadają z każdej partii a nic nie robią w tym względzie żeby młodzież zatrzymać , dać im jakiekolwiek warunki do życia , więc co mają robić wyjeżdżają za pracą i mieszkaniem .

Maja1410

Stoją sobie od Bugu do Nysy
Smutne, polskie Manneken-Pisy,
Co powstały z powodów paru:
powód pierwszy - brak pisuarów.

Powód drugi - to nadmiar piwa,
Więc co drugi Manneken się kiwa.
Powód trzeci niska kultura:
Można nawet za drzwiami biura....

Czwarty powód - to wciąż ta sama
Stara, pisowska autoreklama:
Niechże w podziw wpadną cudzoziemcy,
A szczególnie Czesi i Niemcy!

Niemcy? Może. Lecz czasem w podróży
Kraj nasz zwiedza przygodny Murzyn,
Zaraz łza mu wypływa spod powiek:
Biedna, biedna ta biała człowiek.....

Czwarta z przyczyn także jest prosta -
Stare hasło "Zastaw się, a postaw!"
Owszem, postaw, ale - jeśli łaska -
Zgodnie z hasłem czymś się przedtem zastaw....

Świat potępia ich, albo wyśmiewa,
Lub narzeka że przez nich schną drzewa,
Ale mnie oni cieszą nad wyraz,
Bo mnie przestał straszyć pewien wyraz,

Co myślałem że jest z ekonomii,
A poznałem że on z anatomii!
Oto dzięki wam, Mannekiny z PiS-u
Wiem co znaczy słowo ,,,,, tumi wisizm ....!

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Sportowe show Tuska