Re: sprzęt do nurkowania
Napisał(a): Gość -
Hmm na kursie powinieneś dostać szczegółowe inf, co powinieneś dokupić, co kurs Ci oferuje ze sprzętu. Jeśli jednak chcesz posiadać własny zestaw, to oczywiście możesz dokupić. Pewnie liczysz się z tym, że jest to spory wydatek:) Osobiście kupuję w divezone.pl. Znają się tam na rzeczy i chyba w każdej kwestii można się dogadać, jest opcja zakupy na raty, co czasami ratuje człowieka. Szczególnie, gdy kupujesz sprzęt zaraz przed wyjazdem, bo coś się popsuło lub zaginęło i chcesz się w nowy zaopatrzyć. Każdy pewnie poleci Ci inny sklep, bo każdy z nas gdzie indziej kupuje, jednak ja spokojnie ten mogę polecić, mam do nich zaufanie. Pozdrawiam i życzę powodzenia:)
Z tego co wiem, dużo fajnego sprzętu można dostać na tanisport.pl. Sam kupiłem tam raz buty do biegania i jestem generalnie bardzo zadowolony z samego podejścia sklepu. Wszystko poszło łatwo i przyjemnie, także luzik. A co do sprzętu wodnego, to nie wiem na co się chcesz decydować, ale wydaje mi się, że jest tam dość duży wybór.
Cześć , kilka uwag odnośnie tego sportu . Jak już pewnie się zorientowałeś po kilku zajęciach , nurkowanie polega na przekroczeniu pewnej granicy - wkraczasz w środowisko wodne , gdzie te same prawa fizyki działają trochę inaczej .
Dlatego dobór sprzętu nie możebyć przypadkowy . Oczywiście możesz próbować rzeźbić poszukując na forach okazji . Jeżeli są to regularne sklepy nurkowe (a nie ogólno sportowe) z potwierdzoną iloscią klientów , a jeszcze lepiej powiązane z konkretnym Centrum Nurkowym ,to nie powinieneś mieć problemu ze zwrotem , reklamacją itd . Musisz brać pod uwagę że czasami oferowany sprzęt po bardzo okazyjnych cenach moze pchodzić z kradzieży i tani zakup może stanowić wielki problem (szczególnie dotyczy to automatów , komputerów , latarek etc . z indywidualnymi numerami ) Moja rada na koniec zrób sobie dobry plan budżetu i krok po kroku realizuj swoje marzenia , no i nie daj się podejść na "ostatnią sztukę" . Większość sprzętu i tak będziesz musiał sprawdzić przed zakupem . Ale zanim zaczniesz kompletować sprzęt to przemyśl w jakich akwenach najczęściej będziesz nurkował .Z jakiego środka transportu bedziesz najczęściej korzystał (europa samochodem , czy egipt samolotem) jest to o tyle istotne , że do Egiptu lepszy będzie sprzęt lekki , w Europie spotkasz zupełnie inne warunki pod wodą . Jakby co to pytaj
Napisał(a): pyzate -
powiedzcie lepiej od czego zacząć taką zabawę - co kupić, ile kasy przeznaczyć, gdzie szukać informacji o takich kursach. poza tym - czy w każdym wieku człowiek może opanować umiejętność nurkowania?
Kolego,
najlepiej "przyczep" się do jakiegoś centrum nurkowego
najlepiej tam, gdzie robisz kurs..
Instruktor podpowie Ci : jaki i za ile sprzęt kupić..
Sprzęt kupuje się sukcesywnie
wg. mnie
Biorę wraz z 2 dzieci udział w zajęciach nauki pływania dla dzieci córka 4 lata i syn 7 lat. www.argonaut.gda.pl/index.php Dzieci są bardzo zadowolone a oprócz tego są widoczne wyniki nauki.W związku z tym jestem bardzo zadowolony z atmosfery i poziomu zajęć.
www.argonaut.gda.pl/naukaplywania/naukaplywania.php
Opinie o Argonaut Gdańsk więcej znajdziesz tu....>> www.argonaut.gda.pl/opinie_o_argonaut_gdansk_w_gdansku_trojmiasto.php
sprzęt do nurkowania
Zgłoś do usunięcia | Link
Czesc. Mam pytanie do osob, ktorzy orietnuja sie i pasjonuja nurkowanie. Zapisalem sie na kurs i tak sobie pomyslalem ze moze sobie kupie sprzet za niedlugo. Znacie moze sklepy z sprzetem do nurkowania, ktore moglibyscie mi polecic?