Re: szkoła językowa w Krakowie
Napisał(a): Gość -
Moim zdaniem ciężko jest wybrać dobrą szkołę językową... I zgodzę się z tym, że jest ich bardzo dużo i czasem ciężko jest wybrać jedną konkretną,
Słyszałam o tej szkole, o której piszesz, ale jeśli ja miałabym wybierać jakąś jedną konkretną chyba postanawiałbym na Axon Global, bo mają niewielkie grupy uczestników kursów, ale też bardzo ciekawe rozwiązania jeśli chodzi o naukę języków.
W żadnej innej szkole nie spotkałam tego typu zajęć, a mam tu namyśli np karaoke w zajęciach dla dzieci. Moim zdaniem fajna sprawa.
A co wy sądzicie??
Kazda szkółka orze jak może, więc nie dziwią mnie te zajęcia z karaoke.
Ale z tego co się orientowała to i Lingualand ma swoje magiczne tricki, a mianowicie zajęcia z innych języków zupełnie za free.
Jest to kuszące, nieprawdaż?
Owszem kuszące. i masz rację każda szkoła ma jakieś swoje tricki, którymi zachęci swoich uczniów do nauki. Ale wiesz mnie w Axon nie tylko podobają się te zajęcia karaoke, ale chyba najbardziej te małe grupy, bo z tego co wiem w żadnej innej szkole nie ma grup, które składają się z maksymalnie ośmiu osób. Poza tym, nie można jednego poziomu nauczyć się w jeden semestr. A dla mnie szybkość nauki też jest bardzo ważna.
Mnie się podoba ta forma kursów w Axonie. Dla młodzieży to musi być fajna zabawa takie karaoke, przynajmniej jest coś innego niż w reszcie szkół. Poza tym podoba mi się to, że jedna lekcja w tygodniu zawsze jest przeprowadzana na komputerach, gdzie najpierw przegląda się lekcje, a później rozwiązuje test z listeningu itp.
karaoke?
Takie karaoke to sie zawsze w liceum robiło. Nie wiem czy studenci, czy osoby już pracujące kręci publiczne śpiewanie tym bardziej, że nie wszyscy pieknie spiewac potrafią :P
My w lingualandzie zamiast śpiewania mamy ciekawe quizy i testy. Ostatnio przed świętami wielkiej nocy dzieliliśmy się na grupy i robiliśmy konkurs, który prowadziła nasza lektorka. CZad. Rywalizacja byla ze hoho, a ile smiechu przy tym.. :)
To zależy co kto lubi ;-) Jednemu zależy na dobrej zabawie, a ktoś inny woli się po prostu uczyć języków. Z tego co wiem w lingualand można sobie wybrać dodatkowe kursy, także tematyczne (można też wybrać dodatkowy język). Można też sobie dostosować grafik ;-) co jest ważne np. dla studentów, którzy dodatkowo pracują.
oj ceklista przecież nikt tutaj nie napisał, że karaoke urządza się osobom dorosłym, tzn studentom tylko dzieciom. ;)
Dla dzieciaków takie zajęcia na pewno się podobają i dzieci jak to dzieci nie mają większych problemów, żeby śpiewać publicznie, a z tego co wiem to nie wszyscy muszą śpiewać można też komentować mecze ;)
I zgadzam się z tym, że wszystko zależy od tego, co kto lubi. Bo ja mimo tego, że jestem już dorosła pośpiewałabym sobie na lekcjach z angielskiego wiecie coś w rytmie "fly away" ;) a ciebie takie rytmy nie kręcą ??:)
Heh... dla rozrywki też bym sobie pośpiewał. Taka odskocznia nie jest zła. Pamiętam jeszcze w liceum na języku angielskim też się zdarzało, że nauczycielka przynosiła odtwarzacz i puszczała jakąś piosenkę, którą musieliśmy śpiewać :D Nie zawsze to było coś wpadającego w ucho, ale generalnie nie było źle :-)
Napisał(a): viruzz -
Haha, nono, na anggielskim spiewanie anglojęzycznych kawąłków było na porzadku dziennym :D
I koledy się śpiewało i najnowsze hity Britney Spears, prawie wszystko :)
To był czad :D
szkoła językowa w Krakowie
Zgłoś do usunięcia | Link
Nie będe pytała czy znacie szkoły językowe w Krakowie, bo zapewne znacie, ale chcę zapytać jakie sa wg was najlepsze.
Słyszeliscie o Lingualand?
Podzielcie się doświadzceniami, pliiis, to wazne.