Re: Szukam ludzi dobrej woli,którzy pragną pomóc innym dzieciom!
Napisał(a): Gość -
wiesz zgłoś sie do Caritasu tam sa paczki dla dzieci
Napisał(a): jumar61 -
Żądanie przez episkopat KK. !%z naszych podatków jest przykładem rozpasania i pychy kleru w naszym państwie.
Bo dlaczego w demokratycznym państwie można ten 1% naszych podatków przekazać tylko na kościół skoro istnieje wiele instytucji użyteczności publicznej , chociażby zaniedbana z powodu braku finansów służba zdrowia . A tu mamy pomysł obligatoryjnego przekazywania 1% naszych podatków na rzecz kościoła . Ja już widziałem w urzędach skarbowych dobrowolne przekazywanie tych pieniędzy które odbywało się prawie automatyczne na rzecz KK. Bo w naszym państwie wszystko jest możliwe. Gdyż świadomość naszego społeczeństwa jest w tym temacie nijaka. Ja tu nazwę to zwykłym złodziejstwem . Bo w naszym demokratycznym podobno , kraju społeczeństwo nie nie jest tylko Katolickie a skoro tak to czego się obawiacie ? Przecież najwyższy czas aby było normalnie i wprowadźcie podatek 1% ALE Kościelny ,, Który płaciliby podatnicy zdeklarowani jako Katolicy . Jaki wy tu widzicie problem skoro mówicie3 że uczciwość jest waszą cnotą ? Po co ta obłuda? Przecież sami twierdzicie że polska jest krajem Katolickim składającym się z co najmniej 90% katolików . Więc czego się boicie ? Prawdy ? A jakim prawem w demokratycznym państwie chcecie ten podatek pobrać od takich ludzi jak ja?. Ja też mogę mieć ochotę przekazania swojego 1% na taki el ale nie dla ludzi uczących kłamstwa i obłudy tylko na służbę zdrowia lub pomoc najuboższym.
Bo jeśli wiara nie jest kłamstwem to czym jest w rzeczywistości? Czy potraficie ta swoja niby prawdę obronić przy pomocy jakichkolwiek rzeczowych argumentów?
Dlatego też sprzeciwiam się takim pomysłom wykorzystywania wolnego i demokratycznego podobno społeczeństwa. Jumar.
Witam!Poszukuję ludzi dobrej woli,którzy by chcieli pomóc 4-dzieci w wieku od 9 miesięcy do 7lat.Pomoc polegałaby na oddaniu nie potrzebnych w miarę dobrych rzeczy a mianowicie np.
artykuły szkolne tj. : kredki,mazaki,gumki,piórniki,blok techniczny,wycinanki,nożyczki,klej itd.
odzieży : dla 9miesięcznego chłopca rozm.86, dla 5 letniego chłopca rozm.116, 7 letnia dziewczyna roz.116, i 7 letni chłopiec roz.120.
a także inne rzeczy:
- lalka hannah montana, perfumka hannah montana, wózek dla lalki, lalkę + ubranka, pamiętnik, torebkę, piórnik,
i wiele innych rzeczy.
-żołnierzyki,pistolet maszynowy, statek piracki z ludzikami, samochodziki + zjeżdżalnia, samolot z klocków lego, spiderman,samochód na pilot
Wszystkie te rzeczy które są potrzebne mogą być używane,nie muszą być nowe.
Proszę piszcie!Odpowiem na wszelkie pytania.
Szukam ludzi dobrej woli,którzy pragną pomóc innym dzieciom!
Zgłoś do usunięcia | Link
Witam!Poszukuję ludzi dobrej woli,którzy by chcieli pomóc 4-dzieci w wieku od 9 miesięcy do 7lat.Pomoc polegałaby na oddaniu nie potrzebnych w miarę dobrych rzeczy a mianowicie np.
artykuły szkolne tj. : kredki,mazaki,gumki,piórniki,blok techniczny,wycinanki,nożyczki,klej itd.
odzieży : dla 9miesięcznego chłopca rozm.86, dla 5 letniego chłopca rozm.116, 7 letnia dziewczyna roz.116, i 7 letni chłopiec roz.120.
a także inne rzeczy:
- lalka hannah montana, perfumka hannah montana, wózek dla lalki, lalkę + ubranka, pamiętnik, torebkę, piórnik,
i wiele innych rzeczy.
-żołnierzyki,pistolet maszynowy, statek piracki z ludzikami, samochodziki + zjeżdżalnia, samolot z klocków lego, spiderman,samochód na pilot
Wszystkie te rzeczy które są potrzebne mogą być używane,nie muszą być nowe.
Proszę piszcie!Odpowiem na wszelkie pytania.