Re: tusze oryginalne czy zamienniki?
Napisał(a): Gość -
Korzystam z zamienników i ogólnie jestem zadowolony, ale trzeba uważać i nie kupować na aukcjach w internecie bo można się naciąć :/ kupisz jakieś chińskie podróbki i możesz uszkodzić drukarkę. Takie rzeczy lepiej kupować w sklepach. To też zależy od tego jakiej marki masz drukarkę (ja mam hp i nie miałem problemów z zamiennikami) - słowem musisz sam sobie odpowiedzieć na pytanie czy warto :P
z zamiennikow polecam bp (blackpoint); mimo iz nie jest to zaden sprzet maja bardzo dobry serwis :) jakis czas temu kupilam w vobisie toner bp i po kilku dniach "skonczyl sie", gdzie wg specyfikacji powinno starczyc jeszcze na 3000 stron :P pan z infolini vobisowej podal mi do nich kontakt i tam faktycznie wymienii sztuka za sztuke, bez zadnych problemow
ja kupuję i oryginalne tusze i zamienniki, zawsze na http://www.e-atramenty.pl/ i zawsze byłam zadowolona :)
Generalnie różnicę można zobaczyć czasami w wydajności takiego zamiennika, ale to już właśnie kwestia tego jakiej jakości ten zamiennik jest :) Jeśli za pierwszym razem trafisz na zły produkt, to się zrazisz do zamienników, więc warto poczytać opinie na specjalistycznych forach.
też wolę zamawiać tusze za pośrednictwem internetu, jest w ten sposób o wiele łatwiej. Co do rodzaju - osobiście wolę materiały oryginalne, na e-atramenty.pl też mają tego typu produkty.
Napisał(a): janekgie -
Ja kupuję zamienniki... Na oryginalnych zbankrutować można ;-)
tusze oryginalne czy zamienniki?
Zgłoś do usunięcia | Link
korzystacie z zamienników czy jedynie z oryginalnych tuszy? warto w ogóle kupować zamienniki?