Re: Ulubione filmy
Napisał(a): Gość -
O filmie "Wehikuł czasu" słyszałam, ale jego treść nie jest mi bliżej znana xD A moje ulubione filmy to "Przerwana lekcja muzyki" i "Przeminęło z wiatrem".
Uwielbiam :
Pan życia i śmierci - świetny film o handlarzu bronią,
Va bank - chyba nie trzeba tłumaczyć,
Ergo proxy - super animacja!
Duzo akcji duzo efektow
i da sie wydsiedziec ;-)
ENaddi Nie tylko kinowe.Jakie lubicie filmy, jakie rodzaje filmów?
Czy takie filmy jak "Marzyciel", "Wehikuł czasu", "Smażone zielone pomidory", "Armageddon" są wam znane? Jeśli tak to co o nich myślicie?
w skali 1 do 10 Marzyciel 8/10 wehikuł czasu 7/10 Armageddon 9,5/10 Smażonych pomidorów nie znam
ENaddi Nie tylko kinowe.Jakie lubicie filmy, jakie rodzaje filmów?
Czy takie filmy jak "Marzyciel", "Wehikuł czasu", "Smażone zielone pomidory", "Armageddon" są wam znane? Jeśli tak to co o nich myślicie?
w skali 1 do 10 Marzyciel 8/10 wehikuł czasu 7/10 Armageddon 9,5/10 Smażonych pomidorów nie znam
Teeee... jak wy mało filmów w życiu widzieliście :P.
1. Forrest Gump
2. Mechaniczna Pomarańcza
3. Miasto Boga
4. Czterej Bracia
5. Szeregowiec Ryan
6. Requiem dla snu
7. Spacer po linie
8. Filadelfia
9. Łowca jeleni
10. Przeminęło z wiatrem
Polecam :).
ulubione filmy...hmm..to dluga lista u mnie:
wicker park, brat, brat 2, wielki blekit, dom durakow, boondock saints, leon, piaty element, snatch, knokin' on heavens door, biegnij lola biegnij, grek zorba, in the mood for love, chungking express, four brothers , cooler, kill bill I & II, pulp fiction, reservoir dogs, kika, subway, live flesh, donnie darko, heaven, elisabeth, dzikosc serca, fortepian, gnijaca panna mloda, ghost in the shell, turecki gambit, bad guy, samaria, samotari, infernal affairs, kapitan corelli, k-pax, american beauty, alibi, jeniec kaukazu, indiana jones, kolacja z arszenikiem, Kucharz, złodziej, jego żona i jej kochanek ; la strada, Lawrence z Arabii, matador, matador(almodovar), million dollar hotel, cool hand luke, oldboy, opowiesci o zwyczajnym szalenstwie, pan/pani zemsta, gloomy sunday, der bewegte man, the usual suspects, fight club, closer, true romance, revolver, the libertine, parszywa 12, ruchomy zamek hauru, jezdziec bez glowy, motylek, sara, psy, chlopaki nie placza, poranek kojota, chaos theory, crank, orodzeni mordercy, underworld I & II, v jak vendetta, wszystko o mojej matce, american history x, zwiaz mnie, zla edukacja, the life of david gale, lucky number slevin, heathers, fallen angels, 25 godzina, nikita, taxi 1,2,3, pusty dom, Luk, 2046, dinocroc, barfussdas superweib, das leben der anderen, rossini, 4 weddings and a funeral, about a boy,jablka adama i wiele, wiele innych.:)
Dla mnie najlepszym filmem ostatnich lat jest "Władca piescieni" Tolkiena wyreżyserowany przez P.Jacksona. Ale "Marzyciela" również uwielbiam, nie tylko za fantastyczną grę J.Deepa ale za treści ważna dla wszystkich, którzy nie chcą dorosnąć!
Sartrek,Gwiezdne Wojny
Ulubione filmy
Zgłoś do usunięcia | Link
Nie tylko kinowe.Jakie lubicie filmy, jakie rodzaje filmów?