Reklama

Umowa o Timesharing (Holiday Travel Center) (156)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 919
INTERIA.PL

Re: Umowa o Timesharing (Holiday Travel Center)

Napisał(a): Gość -

W zasadzie timeshare to nie jest opcja wakacyjna dla statystycznego Polaka.
Nie chciałbym tu nikogo dyskredytować.
Ale w zasadzie to ile z nas może się pokusić na coroczny wyjazd wakacyjny za granicę.
Jeśli już ktoś ma pieniądze na to to faktycznie taka umowa może mieć dla niego plusy.
Skoro masz zapewniony nocleg w dowolnym miejscu na ziemi to niesamowita wygoda.
Jak ktoś ma już pieniądze to zazwyczaj staję się kapryśny. i dwa razy do egiptu nie pojedzie na wakacje. bo po co.
Mnie samego nie stać na takie wakacje.
Ale z rozsądnego podejścia do sprawy, Timeshare może być dla ludzi zamożnych interesującą ofertą.

Właśnie do mnie dzisiaj dzownili zaprosić na spotkanie. Bardzo mnie to cieczy bo myślę, że prezentacja mi dużo rozjaśni. Wydaje mi się, że to jest na prawdę atrakcyjna propozycja i oczywiście zgodzę się, że nie wszystkich na to stać ale z drugiej storny ludzie jeżdzą na wyjazdy tego typu jakie proponuje HTC z biurami podróży i bez sensu przepłacają. Nie jestem jeszcze wprawdzie ekspertem ale z tego co się dowiedziałem wynika, że takie wyjazdy w dłuższym okresie wychodzą taniej a do tego są w lepszych hotelach od proponowanych w biurach.

Bardzo mi się podoba nowelizacja tej ustawy bo myślę, że dzięki temu mniej ludzi będzie mówiło głupoty że coś z timeshare jest nie tak. Już teraz jest dobrze a po nowelizacji już nie będzie najmnijeszych wątpliwości. Dobrze, że skaracają minimalny czas do jednego roku bo dzięki temu można zawsze najpierw wypróbować i zobaczyć, że jest to fajna opcja.

No cóż.
Zobaczymy co po tej nowelizacji się zmieni w umowie HTC.?
Jeśli chodzi o jej zamysł to wydaje się sensowny.
Wyeliminuję fałszywe firmy które oferują usługi timeshare.

Nowelizacja nic w zasadzie nie zmieni, bo system timesharing pozostanie w takiej samej postaci, jedynie zmienią się warunki formalne czyli jakieś terminy itp. HTC chyba będzie miało łatwiej tak mi się wydaje. W każdym razie ciekawią mnie akurat przepisy dotyczące umów już zawartych, czyli co nowelizacja ma do powiedzenia odnośnie przepisów intertemporalnych

No własnie mi się wydaje, że dla dużych firm to będzie tylko pozytyw bo wydaje mi się, że sporo ludzi może być naciąganych prze firmy krzaki, które chcą wyłudzić pieniądze i później nie wiedząc piszą, że wszystkie firmy są złe. Takie HTC tylko na tym zyska. Nie wiem co się stanie ze starszymi umowami ale pewnie jest to wyjaśnione w nowelizacji.

Właśnie niedawno wróciłem z testowego pobytu na Teneryfie na którą czytając forum leciałem "z duszą na ramieniu", a jak sie później okazało był to wspaniale spędzony czas na przeuroczej wyspie.Zakwatwrowano nas w hotelu"Neptuno" ,nie był to co prawda hotel lux ale całkiem fajny hotelik ,czysty z oknami i balkonem z widokiem na ocean i dobrze wyposażoną kuchnią.Apartament był codziennie sprzątany ,wymieniane były ręczniki itd , ogólnie naprawdę fajny i obszerny a biorąc pod uwagę to ,że za darmo ......
Do tego ładny basen ,a w hotelu obok z którego mogliśmy także korzystać. Codzienne dopołudniowe zajęcia i wieczorne animacje n aterenie ośrodka. Na plażę i do hotelu dowożą kilka razy w ciągu dnia bezpłatne busiki lub można dojechać taksówką za ok 4 euro.Na miejscu warto wynająć samochód gdyż na wyspie są miejsca naprawdę godne polecenia ,koszt samochodu np punto to ok 60 euro za okres 3 dni.Jeśli chodzi o jedzenie to warto zakupy robić w dużych sklepach gdzie ceny w większości towarów zbliżone do polskich a obiad z napojem to wydatek ok 10 euro.
Dla mnie urlop niestety już skończony ale jestem zadowolony i wypoczęty a jak wspominałem jechałem pełen obaw.Pozdrawiam

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Umowa o Timesharing (Holiday Travel Center)