Reklama

Uprzedzenia (4)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 916

Uprzedzenia

Napisał(a): madrala -

Zdarzyło Wam się być źle potraktowanym w innym kraju przez tubylca dlatego, że jesteście Polakami? Mnie nie, ale słyszałem o takich przypadkach...
Macie jakieś uprzedzenia wobec innych nacji? Jasne, nikt się do tego nie przyzna. ;) Ale myślicie, że coś w tym jest, że Francuzi to tchórze, Niemcy zbyt dużą wagę przywiązują do porządku, a Włosi są leniwi?

"Renesans narodowych uprzedzeń jest być może najbardziej deprymującym skutkiem ubocznym kryzysu euro" pisze jedna z niemieckich gazet. Co o tym myślicie? Zgadzacie się? Bo ja sądzę, że uprzedzenia nigdy nie znikną i nie ma co na to liczyć, chociaż dzięki UE mamy łatwiejszy bezpośredni kontakt z przedstawicielami innych narodów i dzięki temu nasze uprzedzenia mogą się zmniejszyć...

INTERIA.PL

Re: Uprzedzenia

Napisał(a): Gość -

Znikną, znikną. Pokolenie rewolucji informacyjnej wzrasta w atmosferze otwartości właśnie dzięki nieograniczonej komunikacji. W Polsce widać to po tym, jak między ,,moherami" a ,,młodymi" rośnie mur coraz wyższy.

Re: Uprzedzenia

Napisał(a): Gość -

gość Znikną, znikną. Pokolenie rewolucji informacyjnej wzrasta w atmosferze otwartości właśnie dzięki nieograniczonej komunikacji. W Polsce widać to po tym, jak między ,,moherami" a ,,młodymi" rośnie mur coraz wyższy.

A najpotężniejszy mur wyrasta pomiędzi bogatymi i wpędzanymi w biedę,tymi co na swój dobrobyt zapracowali,a tymi cwaniakami od dziur w prawie,specjalnie skonstruowanych, z hasła ..nic nie robić,a zarobić..

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Uprzedzenia