Re: Walentynkowy szał – po co i dla kogo?
Napisał(a): maja46 -
Waletynki-sympatyczne swięto. jak wiele innch świąt. Okazja do pokazania sympatii innej osobie lub wybranej osobie .
Napisał(a): maja46 -
Ja ten dzien WALENTYNKI spędzę tradycynie w czterech scianach czyli sama.
Tylko dlatego ze jakis pomyleniec zrobił z mojego zycia piekło.
Napisał(a): Zenobia45 -
maja46 Ja ten dzien WALENTYNKI spędzę tradycynie w czterech scianach czyli sama.
Tylko dlatego ze jakis pomyleniec zrobił z mojego zycia piekło.
Dlaczego na to pozwoliłaś?
Walentynkowy szał jest dobry dla biznesu.
Napisał(a): salatkazkota -
usmiechnieta 14 luty to święto rzeczywistej miłości czy święto komercji i kiczu? Na to pytanie, każdy odpowiedzieć musi sobie sam… Niemniej jednak walentynki były, są i będą obchodzone niemal na całym świecie, z roku na rok, z coraz większym wachlarzem oferowanych nam możliwości prezentów do wyboru.
Jak Wy będziecie spędzać ten, dla jednych wyjątkowy a dla innych normalny, nie różniący się niczym od innych dni w roku, dzień?
Czy okazywać sobie miłość nie powinnyśmy bez względu na datę w kalendarzu, a codziennie…?
Spędzę ten dzień przy łóżku najdroższej mi Osoby , być może dam Jej odrobinę radości ,
albo złagodzę ból , cierpienie ?
To dla mnie podarunek od losu , że mogę patrzeć na w oczy Kogoś , Kogo kocham nad życie.
:)) Data mnie nie interesuje , codzienność jest ważna i miłość , tylko miłość :)
Napisał(a): Gość -
DLA POLAKÓW DNIEM ZAKOCHANYCH I MIŁOSCI BYŁ DZIEN WIOSNY ORAZ WIANKI
Tu chodzi tylko o to ,że to jest zwyczaj importowany z Ameryki a Polacy kochają wszystko co z Ameryki.Ta sama Ameryka w 1944 roku w Jałcie dała nam Polakom potęznego kopa w tyłek.Zresztą i dzisiaj robi z nas wała.Ale Polacy wybaczą wszystko,taka to potęga miłości nawet nieodwzajemnionej.
Walantynki to kicz, totalny kicz. Nie pasuje u nas. U slowian pasuje wiosna.
OK 15-20 lat temu to "święto" zaszczepiono w PL - czemu? Trzeba zatkać dziurę handlową między świętami. Prawdziwe święto słowiańskie to "NOC KUPAŁY", tak właśnie!!!!!
A 1 maja byl swietem pracy czy wolnym od pracy? jest tylko swietem kiedy sie rodzimy i umieramy reszta to sa wymysly komercyjne.
Walentynkowy szał – po co i dla kogo?
Zgłoś do usunięcia | Link
14 luty to święto rzeczywistej miłości czy święto komercji i kiczu? Na to pytanie, każdy odpowiedzieć musi sobie sam… Niemniej jednak walentynki były, są i będą obchodzone niemal na całym świecie, z roku na rok, z coraz większym wachlarzem oferowanych nam możliwości prezentów do wyboru.
Jak Wy będziecie spędzać ten, dla jednych wyjątkowy a dla innych normalny, nie różniący się niczym od innych dni w roku, dzień?
Czy okazywać sobie miłość nie powinnyśmy bez względu na datę w kalendarzu, a codziennie…?