Re: Wasze opinie o firmach rozliczających podatki z zagranicy!
Napisał(a): Gość -
Negatywne.
Oboje z mężem pracujemy w Niemczech, ale w firmie polskiej.
Tu są placone podatki i tu w Niemczech musimy się rozliczyć.
Kiedy mąż sam pracował /mamy 1 dziecko/ otrzymywalismy zwrot calego podatku odprowadzonego w Niemczech.
Potrzebne są takie dokumenty jak: pit zerowy z US w Polsce.
Można go otrzymać składając pit 36 i załącznik ZG - wpisując kwoty w złotówkach z pitu 11 otrzymanego z zakładu pracy.
tą kwotę wpisujemy do załącznika ZG i przepisujemy do pitu 36 w pozycji 168. Resztę wykazujemy na zero ponieważ podatek został zapłacony za granicą. Nalezy uiścic 17 zł opłaty za wydanie zaświadczenia na drukach UE/EOG które to każdy US posiada.
Zaświadczenie o prowadzeniu podwójnego gospodarstwa domowego. /Druk polsko-niemiecko języczny/, który potwierdza się w wydziale meldunkowym /że mamy mieszkanie czy dom na utrzymaniu w Polsce, gdzie jesteśmy na stałe zameldowani/
Zaświadczenie o niepobieraniu zasiłku rodzinnego.
Jeżeli dziecko ukończyło 18 lat zaświadczenie ze szkoły, że się uczy.
Przy pierwszym rozliczeniu akt małżeństwa i akt urodzenia dziecka. Lohnsteuerbescheinigung za dany rok /tego się nie tłumaczy/
To wszystko przetłumaczyliśmy na język niemiecki. W rozliczeniu niemieckim uwzględnilismy także km do domu razy kursy
Zawsze uzyskaliśmy pełen zwrot podatku.
Teraz sytuacja trochę się zmieniła bo oboje pracujemy - zadzwoniłam więc do pewnej znanej w necie firmy /ponoć rewelacyjnej/ która trudni się odzyskiwaniem zwrotów. Kiedy powiedziłam iż sama rozliczałam minione lata, ale chciałam się dowiedzieć czy pracując oboje odzyskamy cały podatek czy jego część - spotkałam się z OBURZENIEM i stwierdzeniem iż tłumaczenia są niepotrzebne i /odniosłam wrażenie/ iż nie mam o tym pojęcia....
Nadmienię iż w ub roku mój mąż odprowadził ponad 5000 Euro podatku i taki też otrzymaliśmy zwrot...ale z tłumaczeniami..
Może i te firmy odzyskują podatek, ale bez udokumentowania niewiele...kicham na firmę która za bagatela 200 zł odzyska mi 1000 euro z odprowadzonych ponad 5000
Jeżeli ktoś odzyskał ponad 5000 Euro zwrotu tylko i wyłącznie na podstawie dokumentu o odprowadzonym podatku to niech napisze...jestem bardzo ciekawa.
Moje spostrzeżenia są takie; BANDA naciągaczy...
Co to za biuro kiedy po kilku zadanych konkretnych pytaniach nie ma odpowiedzi tylko bzdety, a potem sygnał w słuchawce...
Wkurzyłam się na g... i rozliczam znów sama - jak odzyskampełen zwrot opiszę i internecie krok po kroku jak rozliczyć podatek aby ta banda nie zarabiała kroci na niewiedzy ciężko pracujących ludzi.
Negatywne.
Oboje z mężem pracujemy w Niemczech, ale w firmie polskiej.
Tu są placone podatki i tu w Niemczech musimy się rozliczyć.
Kiedy mąż sam pracował /mamy 1 dziecko/ otrzymywalismy zwrot calego podatku odprowadzonego w Niemczech.
Potrzebne są takie dokumenty jak: pit zerowy z US w Polsce.
Można go otrzymać składając pit 36 i załącznik ZG - wpisując kwoty w złotówkach z pitu 11 otrzymanego z zakładu pracy.
tą kwotę wpisujemy do załącznika ZG i przepisujemy do pitu 36 w pozycji 168. Resztę wykazujemy na zero ponieważ podatek został zapłacony za granicą. Nalezy uiścic 17 zł opłaty za wydanie zaświadczenia na drukach UE/EOG które to każdy US posiada.
Zaświadczenie o prowadzeniu podwójnego gospodarstwa domowego. /Druk polsko-niemiecko języczny/, który potwierdza się w wydziale meldunkowym /że mamy mieszkanie czy dom na utrzymaniu w Polsce, gdzie jesteśmy na stałe zameldowani/
Zaświadczenie o niepobieraniu zasiłku rodzinnego.
Jeżeli dziecko ukończyło 18 lat zaświadczenie ze szkoły, że się uczy.
Przy pierwszym rozliczeniu akt małżeństwa i akt urodzenia dziecka. Lohnsteuerbescheinigung za dany rok /tego się nie tłumaczy/
To wszystko przetłumaczyliśmy na język niemiecki. W rozliczeniu niemieckim uwzględnilismy także km do domu razy kursy
Zawsze uzyskaliśmy pełen zwrot podatku.
Teraz sytuacja trochę się zmieniła bo oboje pracujemy - zadzwoniłam więc do pewnej znanej w necie firmy /ponoć rewelacyjnej/ która trudni się odzyskiwaniem zwrotów. Kiedy powiedziłam iż sama rozliczałam minione lata, ale chciałam się dowiedzieć czy pracując oboje odzyskamy cały podatek czy jego część - spotkałam się z OBURZENIEM i stwierdzeniem iż tłumaczenia są niepotrzebne i /odniosłam wrażenie/ iż nie mam o tym pojęcia....
Nadmienię iż w ub roku mój mąż odprowadził ponad 5000 Euro podatku i taki też otrzymaliśmy zwrot...ale z tłumaczeniami..
Może i te firmy odzyskują podatek, ale bez udokumentowania niewiele...kicham na firmę która za bagatela 200 zł odzyska mi 1000 euro z odprowadzonych ponad 5000
Jeżeli ktoś odzyskał ponad 5000 Euro zwrotu tylko i wyłącznie na podstawie dokumentu o odprowadzonym podatku to niech napisze...jestem bardzo ciekawa.
Moje spostrzeżenia są takie; BANDA naciągaczy...
Co to za biuro kiedy po kilku zadanych konkretnych pytaniach nie ma odpowiedzi tylko bzdety, a potem sygnał w słuchawce...
Wkurzyłam się na g... i rozliczam znów sama - jak odzyskam pełen zwrot opiszę i internecie krok po kroku jak rozliczyć podatek aby ta banda nie zarabiała kroci na niewiedzy ciężko pracujących ludzi.
Sorry, ale otrzymałam komunikat, iż wiadomość 1 się nie zapisze, więc się zalogowałam a okazało się, że jednak się zapisało.
Ale nie to jest najważniejsze...zbulwersowało mnie jeszcze coś...np. 8 procent od uzyskanej kwoty + vat. Jest to dla mnie szok, ponieważ np. od 5000 Euro daje 400 + vat to jakieś 1700 zł za 10 minut pracy /niektóre firmy jeszcze więcej /...
W naszym kraju niejeden urzędnik przez cały miesiąc nie zarobi takiej kwoty.
Namawiam was internauci, abyście szanowali SWOJE ciężko zarobione pieniądze i rozliczali się sami.
W każdym Finanzamcie jest pracownik który udziela informacji z jakich ulg można skorzystać w danej sytuacji rodzinnej.
Nawet dla osoby która nie zna języka to nie jest bariera, ponieważ zawsze znajdzie sie ktoś znajomy kto język zna i z wami pójdzie.
przekaż 1% na "SPRAWNI" Fundacja na Rzecz Niepełnosprawnych KRS:0000149366 z DOPISKIEM "DLA RYSZARDA BANASIA
Ja ostatnio korzystałem z usług firmy, MaxTax, i jestem bardzo zadowolony, wszystko szybko, sprawnie i bezproblemowo. Bardzo polecam!
Sprawdźcie sami:www.maxtax.eu
Napisał(a): EuroTaxDoradca -
Witajcie,
Jestem doradcą online firmy Euro-Tax.pl, zajmującej się doradztwem w zakresie zwrotu podatku płaconego za granicą.
Chciałbym poznać Wasze opinie na temat naszej firmy, świadczonych przez nią usług, a także procedur zwrotu podatku, czy problemów z nim związanych.
Jestem tu także po to żeby służyć moją wiedzą i pomocą w kłopotliwych dla Państwa zagadnieniach związanych ze zwrotem podatku zza granicy.
Zapraszam do dyskusji w tym temacie.
Jestem do Waszej dyspozycji.
-------------------------------------
Marcin
Doradca online Euro-Tax.pl
Zwrot podatku za pracę za granicą
Zwrot podatku ZA DARMO. To jest możliwe na www.tax-pol.pl/formularz_friends.php/?kod=taxpol
Zwrot podatku ZA DARMO. To jest możliwe na www.tax-pol.pl/formularz_friends.php/?kod=taxpol
Tylko ciekawe, dlaczego sami sobie wpisujecie pozytywne komantarze na forum?? Nie stac was na reklamę?
Gość Ja ostatnio korzystałem z usług firmy, MaxTax, i jestem bardzo zadowolony, wszystko szybko, sprawnie i bezproblemowo. Bardzo polecam!
Sprawdźcie sami:www.maxtax.eu
Wasze opinie o firmach rozliczających podatki z zagranicy!
Zgłoś do usunięcia | Link
Pod adresem http://www.zwroty-podatku.info znajdziecie porównanie ofert firm rozliczających podatki z USA, UK, Irlandii, Holandii i Niemiec. Jeśli masz jakiekolwiek doświadczenie z opisanymi tam firmami to koniecznie dodaj swoją opinię (jest ich już ponad 100). Dziękujemy