w temacie Kultura picia napojów alkoholowych
Polacy mają kulturę picia.....ale TYLKO ,te 2 procent,które notabene.....nie pije W OGÓLE:)
Polacy mają kulturę picia.....ale TYLKO ,te 2 procent,które notabene.....nie pije W OGÓLE:)
sianie paniki NIE JEST WSKAZANE!!!!......ale,ale ostrożność jest wskazana;)
Gośćsiedem7777Gośćsiedem7777Gość no to ja napisze jak ja wydaje co 2 tygodnie w kazdy weekend wypad na zakupy do UK, Francji czy Wloch raz na pol roku przynajmniej jestem w Stanach. W wakacje 2-3 tygodniowe wakacje w Mexyku, Kubie, czy Jamajce. Oprocz kasy ktora wydaje na podroze ktore kocham no to tez tu w Polsce zakupy oczywiscie, elektronika czasem. Ale wole pieniadze wydawac za granica niz u nas w kraju, Dlatego tez czesto wyjezdzam bo moja sytuacja materialna mi na to pozwala;)AKURAT,chyba palcem po mapie!!!!
To ze ty tak spedzasz wakacje to nie znaczy ze ja tez. Zarabiam tyle ze stac mnie na czeste wypady za granice. Widocznie nie znasz ani swiata, ani ludzi ktorzy zyja nowoczesnym stylem zycia, wiec najprawdopodobniej nie masz zadnej stycznosci z czyms takim. Dlatego tez jak widzisz ze ktos tak sobie zyje to wydaje sie to dla Ciebie nie realne. Prostactwo sie klania;)
NIC nie mam przeciwko korzystaniu ze swoich uczciwie zarobionych pieniędzy....ale czy pamiętasz o dzieleniu się nimi z potrzebującymi jak :np. biedne i chore dzieci.....TYLKO chciałam ci o tym przypomnieć!dobrej nocy człowieku:)Małgorzata
To moja sprawa na co wydaje pieniądze. Nie muszę się z nimi dzielić. A szczególnie nie dam na czyjeś bachory. Im mniej ich tym lepiej. Ale czasami wspomogę schronisko da zwierząt, które cierpią przez ludzi. Z Tobą też się mogę podzielić jak zrobisz mi lodzika. Smacznego i również dobrej nocy życzę;p
Jednak.....niezła świnia z ciebie!!!!
Gość siedem7777 Gość no to ja napisze jak ja wydaje co 2 tygodnie w kazdy weekend wypad na zakupy do UK, Francji czy Wloch raz na pol roku przynajmniej jestem w Stanach. W wakacje 2-3 tygodniowe wakacje w Mexyku, Kubie, czy Jamajce. Oprocz kasy ktora wydaje na podroze ktore kocham no to tez tu w Polsce zakupy oczywiscie, elektronika czasem. Ale wole pieniadze wydawac za granica niz u nas w kraju, Dlatego tez czesto wyjezdzam bo moja sytuacja materialna mi na to pozwala;)AKURAT,chyba palcem po mapie!!!!
To ze ty tak spedzasz wakacje to nie znaczy ze ja tez. Zarabiam tyle ze stac mnie na czeste wypady za granice. Widocznie nie znasz ani swiata, ani ludzi ktorzy zyja nowoczesnym stylem zycia, wiec najprawdopodobniej nie masz zadnej stycznosci z czyms takim. Dlatego tez jak widzisz ze ktos tak sobie zyje to wydaje sie to dla Ciebie nie realne. Prostactwo sie klania;)
NIC nie mam przeciwko korzystaniu ze swoich uczciwie zarobionych pieniędzy....ale czy pamiętasz o dzieleniu się nimi z potrzebującymi jak :np. biedne i chore dzieci.....TYLKO chciałam ci o tym przypomnieć!dobrej nocy człowieku:)Małgorzata
AKURAT,chyba palcem po mapie!!!!
O właśnie !Ja też tak myślę odkąd staram się od takiego trutnia uwolnić!!!!
Witaj Małgosiu:)) Możesz troszkę więcej napisać o tym swoim kościele ?
Czy to prawda ,że uważają w Twoim kościele ,że tylko Jezus jest głową tegoż kościoła (i kościoła duchowego) ?Uznajecie spowiedz indywidualną tj , bez duchownego? Nie wiem czy jestem w temacie.
Trochę czytałam wypowiedzi osób) nie na tym forum) , Jak pisały te osoby wierzą że do zrozumienia Pisma nie potrzeba pośredników a tylko pomoc Duch ŚW. Macie jakieś odgórne interpretacje? Jak byś mogła ubogacić :)) To byłabym wdzięczna.
Ależ oczywiście potrzeba tylko Ducha Bożego ,aby zrozumieć sprawy Duchowe,a nie cielesne,te drugie sprawy to jest prosta sprawa zrozumieć i tutaj nie potrzeba tłumaczeń ,tylko Prawdy i to tej najprawdziwszej!A od kogo mamy mieć te ogólne interpelacje?
A czy mogłabyś tej prawdy uchylić rąbka? Byłbym wdzięczny!!![/quote
Przykro mi......ale juz jest późno i idę spać.Dobranoc :)
A i owszem!...nie można kopnąć człowiekowi laski ,która się podpiera ,bo się przewróci!!!.....ale można w zamian wziąść go pod rękę...a wtedy po co mu laska.....
WSZYSTKO jest w tym poście i wypowiedzi poprzekręcane
po pierwsze :chrzest-udzielajcie go przez zanurzenie osób nowo narodzonych.....ale DUCHOWA,nie cieleśnie!
po drugie:nie bierzmowanie...ale chrzest Duchem świętym!
po trzecie:nie eucharystia,tylko Wieczerza Pańska......ale spożywana pod postacią KRWI i ciała,a nie tylko ciała!
po czwarte:Nie wiem co to jest J.....ale to jest NAPEWNO o przebaczaniu sobie wzajemnie!
po piąte:Namaszczenie chorych i uzdrawianie OWSZEM Zgoda:
po szóste:powołanie i głoszenie Słowa Bożego też Zgoda:
po siódme:Małżeństwo TAK.....ale wtedy głową tak jak Chrystus kościoła,tak małżeństwa jest mężczyzna!
Amen :)
A święta Małgorzato,możesz nam wyjawić w jaki sposób otrzymałaś tego ducha...świętego znaczy się ?
Czyżby spoczął na Tobie w postaci języków ognia ,jak donoszą Dzieje Apostolskie ?
Amen Batszeba123.
I tak tego nie zrozumiesz,więc szkoda zachodu aby Ci to tłumaczyć:(Małgorzata