Re: Wlasny warsztat samochodowy.
Napisał(a): Gość -
czemu nie zawsze benda klijenci jesli naprawy benda szybkie i solidne
a ceny z kosmosu 75 zloty za godzine chyba w BMW
TAK TRZYMAJ- NIE PATRZ NA NIC I DO PRZODU
Gość TAK TRZYMAJ- NIE PATRZ NA NIC I DO PRZODU
sam prowadze warsztat od 3 mieśięcy i podobne mam ceny, a koleś co twierdzi że są za wielkie niech jedzie do stodoły
kolejny fachman pewnie byle u ciebie i dlatego u ciebie kicha wymiana paska za 30 zloty robota na 10 minut a tu 30 zloty zart
prosze bardzo daje przyklad mam fiata maree 1,9JTD u ciebie wymiana paska klinowego od 30 do 60 zl w moim fiacie jest samo napinacz wymiana paska trwa 5 maks 10 minut wiec wydaje mi sie ze troszke drogo ok rozrzad 350 spoko ale niektore zeczy to powinny byc 2 razy tansze a pozatym to trzba to zrobic dobrze a w polsce o dobrego mechanika to ze swieca szukac ja juz 5 zmienilem bo kazdy cos spieprzyl przy okazji naprawy i jeszcze tlumaczenie ze to nie jego wina a pozatym jak bys mian np sklep i wymiana tego paska kosztowala na cena paska + powiecmy 10 zl to pewnie bym skozystal i pewnie bys mial duzo ludzi pozdrawiam
Sam naprawiam auta,jestem mechanikiem-Twoje ceny są ok.Ktoś kto chce naprawy jak za darmo to niech sam rozkręci połowę części w swoim aucie i po wymianie sam skręci.Wtedy zobaczy ile trzeba włożyć w to pracy,a jak sie mu nie podoba to do jakiegoś dziada niech zaprowadzi gdzie mu młotkiem to wymieni.
kolejny fachman a ja mama restauracje i taki cfok przychodzi i powie ze obiad za 15 zl to zdzierstwo najpierw nauczcie sie naprawiac a potem bierzcie kase za to a nie partacze najpierw zepsujecie a potem to niemoja wina
Wlasny warsztat samochodowy.
Zgłoś do usunięcia | Link
Witam serdecznie zastanawiam sie i robie ogolne rozeznanie nad wlasna dzialalnoscia gospodarcza zwiazana z naprawa samochodow chce otworzyc we Wrocławiu na poczatku maly serwis wiadomo nie z pierwsze go wydarzenia ale serwis gdzie mozna by bylo naprawic samochod.
Pracowalem ze wszystkimi morkami i modelami samochodowymi jakie poruszaja sie po naszych drogach przez okres trzech lat bylem mechanikiem kierowcy rajdowego tu bez nazwy bo raczej ten pan nie zyczy sobie przeczytac w pewnym forum ale od pewnego czasu zastanawiam sie nad wlasnym serwisem we Wroclawiu a raczej jak to mozna powiedziec nad wlasnym warsztatem.
Ceny jakie obowiazywaly by w warsztacie
Wymiana świec zapłonowych: 20-80zł
Wymiana płynu chłodniczego: 30-80zł
Wwymiana paska klinowego: 30-60zł
Wymiana klockow przod, tyl: 55zł
Wymiana szczek tyl: 65zł
Wymiana kompletu tarcze klocki jedna os: 80zł
Wymiana amortyzatorow przod: 100-150zł
Wymiana amortyzatorow tyl: 75zł
Wymiana elementu zawieszenia (szt.): 30-70zł
Wymiana rozrzadu kpl.: 150-350zł
Wymiana ukladu wydechowego: 90zł
Wymiana opony: 8zł
Wywazenie kola: 7zł
Diagnostyka elektroniki: 50-110zł
inne uslugi wyceniane sa wedlug przelicznika 75zł/h.
A wiec zastanawiam sie czy warto podjac takie wyzwanie i samemu zaczac pracowac na siebie powiedzcie czy byli byscie zainteresowani takim warsztatem.