Napisał(a): ~sprawiedliwy -
I to popieram.Kto ciężko pracuje powinien mieć GODNE dochody.
Napisał(a): ~sprawiedliwy -
I to popieram.Kto ciężko pracuje powinien mieć GODNE dochody.
Napisał(a): ~iustus -
Większość usługodawców jest zobowiązana do zapłacenia VAT 23 %, ale to nie wszystko ponadto musi zapłacić podatek dochodowy 18 - 32 %, czyli łącznie 41 do 55 % dochodu, to dalej nie wszystko gdyż musi zapłacić stały podatek zdrowotno emerytalny w kwocie ok. 1000 zł miesięcznie (i to niezależnie czy uda mu się coś zarobić w danym miesiącu czy nie). Pominę już takie koszty jak czynsz za lokal, paliwo do samochodu i abonament za telefon. Żeby zwykły rzemieślnik mógł zarobić najniższą krajową trzeba mieć przychód 5.000 zł miesięcznie. Zatem przez wszystkie podatki każda usługa jest droższa o 50 % i jeżeli wystawia rachunek podatek zapłaci klient ze swoich już opodatkowanych pieniędzy. ;)
Napisał(a): ~true -
ten kto żyje z prawdziwej pracy nie ma nic przeciwko. wyją ci, którzy doja z budzetu.
Napisał(a): SDM -
Sam wystawiam rachunki co najwyżej dla 10% klientów mojego warsztatu. Bo tylko tak da się ciągnąć interes. Dzięki temu ja nie bankrutuję i nie wyrzucam moich pracowników na bruk a klienci płacą trochę mniej bo nie muszę od nich pobierać całej należności na złodzieskie podatki. Dla masy małych firm nie wystawianie rachunków to po prostu konieczność. W przeciwnym razie wszyscy składalibyście sie na bezrobocie dla mnie i moich pracowników.
Napisał(a): ~1234 -
U nas jest to samo.
Napisał(a): ~1234 -
U nas jest to samo.
Napisał(a): ~Stefan -
Czegoś tu nie rozumiem. Jeśli mam własne mieszkanie, to mogę je wynająć. Z jakiej paki mam za to odprowadzać podatek? Jeśli będę chciał je sprzedać dlaczego mam płacić 19% podatku. Kupiłem to wcześniej z już wielokrotnie opodatkowanych pieniędzy. Wg Państwa wzbogaciłem się. A według mnie to zostałem okradziony!
Napisał(a): ~Janek -
TYLKO NIEMCY TO PORZĄDNY KRAJ... stąd ich sukces. Ludzie płacą podatki, pracują sumiennie, kupują własne towary. My z takim myśleniem jakie widzę w komentarzach zawsze będziemy krajem drugiej kategorii! Widzę mało osób z dobrą wolą które potrafią się wznieść ponad "własne Ja".
Napisał(a): ~Bildberg -
Brawo Włosi. Tak trzymać. Nie dajcie się okradać rządowi i banxterom
Napisał(a): ~marianex -
A może inaczej : Ty nie wystawiasz mi "paragonu" ja Tobie itd - łańcuszek szczęścia. A Tusek i jego banda niech sobie ograniczą "działki" przy korycie bo niby dlaczego biedny lud ma to wszystko "sponsorować". To co zostanie wystarczy i tak na cele społeczne typu ; szkoły , drogi itp itd
Włochy: Zaostrza się walka o rachunki fiskalne i aprobatę dla nich (96)
Kanał RSSTemat dotyczy artykułu: Włochy: Zaostrza się walka o rachunki fiskalne i aprobatę dla nich