Reklama

Wolicie chodzić do kin studyjnych czy multipleksów? (8)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 236

Wolicie chodzić do kin studyjnych czy multipleksów?

Napisał(a): pikier -

Multipleksy to ogromne sale, wygodne siedzenia, wielki ekran i popcorn
Studyjne - małe, krzesła, obraz z rzutnika, mały ekran.

Takie mam skojarzenia jeśli chodzi o te kina. Bywałem w jednym i drugim. Na chwile obecna ciężko stwierdzić gdzie lepiej. Jednakże jestem ku kinom studyjnym, ponieważ ze względu na mniejsze sale czuje się klimat filmu. Dodatkowo większość z nich znajduje się w starych budynkach co dodaje im uroku.
Multipleksy zdecydowanie przewyższają technologią w swoim repertuarze mają więcej filmów, jednak ta nowoczesność sprawią, że nie zwracamy uwagi na obiekt architektoniczny.

Jakie macie zdanie na ten temat ?

INTERIA.PL

Re: Wolicie chodzić do kin studyjnych czy multipleksów?

Napisał(a): popydo -

Małe, stare kina są na swój sposób urocze, ale do nich nie chodzę. U mnie to wygląda tak:

- IMAX lub Cinema City, jeśli idę na wypasiony, holywoodzki film z fajnymi efektami - przeważa to drugie, bo nie lubię 3D (z paroma małymi wyjątkami);
- blu-ray i domowe zacisze jak mam ochotę obejrzeć jakiś mniej efekciarski, niezależny, artystyczny film;

Słowem: do kina chodzę tylko jak wiem, ze po ekranie będą biegały wielkie roboty albo coś w tym rodzaju :) A wtedy wybieram oczywiście multipleksy.

Napisał(a): yoda -

Dla mnie multipleks to tłum ludzi, hałas i kiepskie filmy, natomiast kino studyjne - cisza, garstka ludzi równie silnie zainteresowana filmem jak ja, czasami kanapy lub fotele i, przede wszystkim, lepsze, a przynajmniej bardziej nietypowe filmy (czasem trudne do zobaczenia gdzie indziej). Tak, wolę kina studyjne.

Napisał(a): Gość -

Oczywiście,że do kin studyjnych. W multipleksach leci komercyjny chłam- tematy od lat te same- plastikowa nuda
Jest fajne kino Janosik w Żywcu -zawsze tam idę jak jestem przejazdem.Ma świetny repertuar!

Napisał(a): Gość -

Studyjne. Z atmosfera. Z mozliwoscia 'przezycia' filmu a nie 'przezucia' popcornu.
Do kina chodze na film.
Do restauracji chodze na jedzenie.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Wolicie chodzić do kin studyjnych czy multipleksów?