Re: Wróżby Andrzejkowe
Napisał(a): Gość -
Wróżby andrzejkowe to fakycznie fajna zabawa. polecam stronę
wrozbyandrzejkowe.cba.pl
jesta tam mnóstwo fanych wróżb i nie tylko, nie będę ich kopiować i wklejać bo to bez sensu, jeśli jeszcze kogoś ten temat interesuje to po prostu niech sobie sam poczyta
Wróżby Andrzejkowe
Napisał(a): Gość -
Zgłoś do usunięcia | Link
Razem z koleżankami planujemy urządzić tradycyjny andrzejkowy wieczór. Będą wróżby, czerwone wino i pyszne ciasto. W związku z tym chciałam zapytać jakie znacie wróżby?
Mam już parę pomysłów:
- Stajemy na środku pokoju i rzucamy lewy but zdjęty z nogi za siebie. Jeśli upadnie noskiem w stronę drzwi – oznacza to szybki ślub.
- Serce - Na jednej stronie serca wyciętego z papieru wypisujemy wszystkie imiona męskie, jakie nam przyjdą do głowy. Następnie odwracamy serce na drugą stronę, zawiązujemy oczy i przebijamy serce igłą. Imię na które trafimy to imię przyszłego męża.
- Lanie wosku
Słyszałam też że przed wróżbami należy wybrać się na krótki spacer i zerwać gałąź z drzewa wiśni. Następnie włożyć ją do wazonu i cierpliwie czekać. Jeśli zakwitnie przed Bożym Narodzeniem, szczęście w miłości gwarantowane!
Macie więcej pomysłów na spędzenie tego wieczoru w tradycyjny sposób? Będę wdzięczna za jakiekolwiek pomysły.