Re: Wypadek oraz odszkodowanie
Napisał(a): Gość -
nie warto pisać , mogą tylko zmniejszyć odszkodowanie albo odwlekać ile się da .
Możesz sobie rzeczoznawcę wynająć i sprawdzić czy faktycznie do takiej kwoty . Wszystko i tak w razie co idzie sądownie .
Poza tym i tak mało szczegółów podałaś brak rocznika , jakie to auto co to był za wypadek ( jakie zniszczenia ) może faktycznie lepiej sprzedać , czasem nie warto naprawiać .
Napisał(a): interMediaMen -
Aby uniknąć kłopotów trzeba się ubezpieczać w dobrych ubezpieczalniach, ale najpierw poczytać trochę i zdobyć wiedze na ten temat.
Napisał(a): lumaxar -
Bezpieczne auto to podstawa, dlatego ja w przyszłości mam zamiar kupić volvo c30, trzeba zadbać o swoje bezpieczeństwo.
Napisał(a): StuntmanMark -
lumaxar Bezpieczne auto to podstawa, dlatego ja w przyszłości mam zamiar kupić volvo c30, trzeba zadbać o swoje bezpieczeństwo.
faktycznie o bezpieczeństwo warto zadbać, a Volvo słynie z produkcji praktycznie najbezpieczniejszych modeli nawet jeśli będzie to miejski C30 i tak pewnie będziesz się czuł pewniej
dobre ubezpieczenie to jedno ale mozna tez znalezc dobra firme odszkodowawcza, ktora sie wszystkim zajmie. ja moge polecic firme SOS BPHC, http://sos-bphc.com. mi kiedys bardzo pomogli.
interMediaMen Aby uniknąć kłopotów trzeba się ubezpieczać w dobrych ubezpieczalniach, ale najpierw poczytać trochę i zdobyć wiedze na ten temat.
To też, ale żeby uniknąć takich przekrętów i różnych dziwnych nagłych zmian, dobrze też zlecić likwidację szkody warsztatowi, który naprawia nam po wypadku auto. U mnie to się sprawdziło już dwa razy. Wcześniej też zawsze miałem jakieś jaja z towarzystwem ubezpieczeniowym, a od kiedy wszystko załatwiał za mnie warsztat to problemy minęły... Ot Polska... No nic trzeba się z tym pogodzić :) Jakby ktoś szukał w Białymstoku warsztatu oferującego naprawy bezgotówkowe to polecam zajrzeć do nich: www.zglaszanie-szkod.pl Są naprawdę nieźli.
Wypadek oraz odszkodowanie
Zgłoś do usunięcia | Link
Wypadek ktory zdarzyl sie z nie mojej winy.Rzeczoznawca wycenil szkode calkowita oraz wycenil wartosc auta a takze za ile moge sprzedac auto w tym stanie jakim sie obecnie znajuje.Ubezpieczyciel oczywiscie odial obecna wartosc auta od wartosci auta wycenionego przed wypadkiem przez rzeczoznawce i wyszla suma ubezpieczenia. Czyli naprzyklad auto warte 24000 tys. po wypadku 10 tys. 24 tys - 10 tys = 14 tys.odszkodowania Auto przed wypadkiem bylo naprawiane suma naprawaw byla mniej wiecej taka jak odszkodowanie.Czy warto jest pisac odwolanie i starac sie o wieksze odszkodowanie ewentualnie co w nim wpisac i jak firmy ubezpieczeniowe reaguja na takie odwolania .Auto nie bylo przeznaczone do sprzedazy i chce je naprawic.Prosze o komentarze osoby ktore mialy do czynienia badz orientuja sie w temacie . Z gory dziekuje .