Re: Z ciężkim sercem oddajesz pieniądze fiskusowi?
Napisał(a): julita238k -
Każdemu jest trudno oddać swoje ciężko zarobione pieniądze Urzędowi ale nie czarujmy się
jest wielu którzy potrafią tak manewrować finansami że nie oddają nawet połowy tego co niby prawnie powinno się oddać. Więc Polak potrafi. Przyznaję że te pieniądze z podatku powinno się przeznaczyć na indywidualne ubezpieczenia na piękne lata senioratu-odeszło by dodatkowe zajmowanie stanowisk pracy w wieku emerytalnym-powodowane chęcią przeżycia!!!! Bo człowiek nie wielbłąd jeść i pić musi często...
Napisał(a): zuziaduzia -
Racja, ja oddaję z ciężkim sercem, bo odnoszę wrażenie, że moje pieniądze są marnotrawione na luksusowe życie niemiłościwie nami rządzącej ekipy. Powinno być Coś za Coś, a płacę dużo (względne pojęcie) i mam bardzo niewiele. Często czuję się okradana, kiedy to za autostradę wybudowaną także i za moje podatki każą mi płacić olbrzymie pieniądze.
W takiej malutkiej, a mądrze rządzonej Szwajcarii istnieje demokracja bezpośrednia, gdzie każdy kosztowny projekt poddawany jest głosowaniu. Za użytkowanie ponad 1500 km autostrad, kierowcy płacą 40 chf rocznie (40 chf x 3,56 zł). - U nas, rządzący przymilają się do nas jak TIR-ówki przed wyborami, ale już po wygranych wyborach są opryskliwi, bezwzględni, niekompetentni, wprowadzają nieludzkie Ustawy, mając na uwadze tylko Ich interesy. Okropny kraj Polska. Obie Partie polityczne są do siebie podobne, Kaczyński i Tusk, obaj są bez skrupułów.
- Zabłysnęła nadzieja, w osobie Pana Janusza Palikota. Nie pobera pensji, ma własną fortunę, nie będzie chciał łupić nam skóry, by nachapać się jak pozostali. Dobrze by było płacić podatki w kraju, gdzie nie są one marnotrawione.
Napisał(a): Gość -
No niestety.Całe społeczeństwo utrzymuje rządzących,by mieli co jeść,wygodne życie,a teraz to wielkich bohaterów zgrywają na arenie międzynarodowej.Zanim nie wyjeżdżałem zagranice,pracowałem w polsce gdzie miałem 800 zł na rękę,a ci u góry narzekają że jest im bardzo źle,i zmęczeni życiem,zapominając że to cały naród ich utrzymuje.Więc boją się ciężkiej Pracy.Wierzę w Palikota.
Napisał(a): por1 -
Ja zapraszam na stronę poświęconą właśnie oddawaniu 1% podatku. Można zrobić coś dobrego oprócz rozliczania się z fiskusem. Tutaj znalazłam dużo fajnych informacji http://sprawdz-finanse.pl/
-100% nowych dróg i autostrad w skali kraju.
-autostrady bez limitu prędkośći (4-pasmowe)
-wynagrodzenie minimalne 7000 zł
-zlikwidowanie autogazu
-olej napędowy po 7,90 zł
-benzyna 95 po 8,30 zł
-benzyna 98 po 8,50 zł
-zwiększenie ograniczenia do 110 km/h poza obszarem zabudowanym
-zwiększenie ograniczenia do 150 km/h na drogach szybkiego ruchu
-zlikwidowanie fotoradarów
-drogi szybkiego ruchu musiały by być 3-pasomowe
-odejście z UE
Ja nie oddaje, ja jestem okradany i jest mi zabierane. Ja mogę oddać tym co coś zrobią..., coś dobrego dla kraju i społeczeństwa, takim reprezentującym kraj nie będę wypominał ich utrzymania. Jeżeli te społeczeństwo myśli inaczej, to ja do niego nie należę. Na razie to nie są reprezentanci tylko rządzący zielonymi ludźmi, których się okrada. Powszechnie uważa się człowieka próbującego się powiesić za niezrównoważonego tak?, a co powiedzieć o tych co zakładają pętlę na szyi całemu państwu...
Podatki w kazdym panstwie nalezy placici ale Polska to taki kraj ,iedy panstwo jest przeciwko swoim obywatelom wiec mysle ze skoro panstwo okrada nas my powinnismy okradac panstwo
Dodatkowe zarobki za klikanie w reklamy: knebraska@gmail.com
oddaję lekką rączką i z uśmiechem. Zwłaszcza gdy pomyślę że za moje podatki sfinansowane będą kolejne afery,no i kilku niedożywionych i wiecznie nienażartych zbuduje za nie najdroższe na świecie drogi lub stadiony.Albo że TVP nakręci za to kolejne odcinki "jak oni wyciągają gile z nosa"-wydarzenie artystyczne na skalę co najmniej europejską
Z ciężkim sercem oddajesz pieniądze fiskusowi?
Zgłoś do usunięcia | Link
Nieubłaganie nadciąga czas rozliczeń z fiskusem. Wielu z nas z bólem serca będzie musiało oddać urzędowi skarbowemu cześć swoich ciężko zarobionych pieniędzy. Tak naprawdę za te pieniądze Rząd powinien robić coś dobrego dla kraju, ale z tym bywa różnie. Podatnicy płacą a politykom w budżecie zawsze brakuje. Co sądzicie o polskim systemie podatkowym?
Na co przede wszystkim powinny być przeznaczone pieniądze z naszych podatków? Czy zamierzasz się rozliczyć wcześniej czy na ostatnią chwilę?