Re: ,,Zaćmienie" Stephanie Meyer
Napisał(a): Gość -
czytalam przed switem po angielsku i moge ci powiedziec ze Bella zostanie w koncu wampirem z rak Edwarda tak jak chciala :) a stanie sie to w zaskakujacych oklicznosciach podczas nocy poslubnje Bella zostanie troszke ,,poturbowana'' przez edwarda niestety :) i zajdzie w ciaze jak mozna sie domyslic dziecko bedzie pol-czlowiekiem pol-wampirem i bedzie sie duzo duzo szybciej rozwijac niz normalne dziecko i bedzie lamac zabra a w koncu chyba kregoslup i wtedy aby uratowac Belle Edward zamieni ją w wampira bo jak chyba wszyscy wiedza jad wampira zamienia w wampira i leczy wszystkie rany i choroby :)
Jeśli ktoś ma możliwość, radzę czytać w oryginale... Tłumaczenie zawiera błędy... Niestety... :/
Czytałam" Ksieżyc w Nowiu" i koncze czytac "Zacmienie" [został mi jeden rozdział] w sumie nienawidziałam kiedyś książek ale dzieki nim polubiłam i to bardzo. Moi rodzice sie mi strasznie dziwią bo co mnie widzą to jestem z książka i czytam :P
A wiec co do opini to ksiazki mi sie bardzo bardzo podobają . W sumie nie jestem w stanie ocenic ktora mi sie bardziej podobała.. Chociaz strasznie mnie coś w "Zacmieniu" zdenerwowałoo. ! Nie rozumiałam tego jak Bella mogla całowac sie z Jacobem kochając tak bardzo Edwarda który na tą sytuacje wcale nie zareagował [ i to tez wydało mi sie dziwne , bo ja niechce mysleć o tym co ja bym zrobiła na jego miejscu ] .. Zraziła mnie do siebie takim czymś jeszcze mówią że jest w nim zakochana.! Wgl przez cały czas była jakaś taka wszystkim przerażona, nie mogła sie jakby opanowac .. bynajmniej ja tak na to patrzałam. Moim zdaniem tez Edward jest dla niej nazwe to tak normalnie "za dobry", zresztą jego reszta rodziny też. np. Jak Alice robiła jej te przyjecia to ona jeszcze z wiekim obrazeniem i pretensjami sie rzuca , zamiast cieszyc sie z dobrych chęci i wgl.. skoncze czytac i bede czekac na 4cześć bo obilo mi sie uszy ze premiera ma być w marcu. ; ) wiec tyle jeszcze wytrzymam. Mam nadzieje że wszystko jakoś bedzie miało sans w nastepnej czesci a nie że Bella zostanie żoną Edwarda a potem bedzie sie całowała z Jacobem buahaha .. ;DD
Pozdrowienia dla wszystkich Czytelników. ; **
Ja miałem okazję czytać: 'Twilight', 'New Moon', "Hell on Earth". Niedługo zabieram się za kolejne części. Ksiązki jak dla mnie świetne. Filmu jeszcze nie oglądałem, ale myślę, że wybiorę się do kina w najbliższych dniach o ile jeszcze go grają :)
Kilkoro z was pytało o angielskie wersje książek i gdzie można je kupić. Ja kupiłem na
http://tradebooks.pl/index.php/s/wyniki/k/autor/id/2447/ksiazki/stephenie-meyer.htm
Pozdrawiam
a ja mam pytanie..kogo wybierze Bella w 3 części??
oczywiscie Edwarda:-))))))) ale to nie koniec, w 4 czesci dopiero sie dzieje....moja najlepsza;-))))))
będzie się nazywać "Przed świtem" pozdrawiam wszystkich fanów :0
w internecie mozna juz znaleźć przetłumaczoną wersję Przed Świtem, boska!
<3
Superowa ksiazka!!! Nie moge sie doczekac 4 czesci!!!
Zgłoś do usunięcia | Link
Podobno 19 lub 12 marca ma si epojawić 4 część ale i tak dla mnie to zadlugo zakochalam sie w sadze i gdzie mozna (podaj link) znaleźć te tłumaczenia 4 częśći :)