Reklama

"zaginiony symbol" - Dan Brown (25)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 135
INTERIA.PL

Re: "zaginiony symbol" - Dan Brown

Napisał(a): Gość -

czytałem. to nie to samo co KOD LEONARDA. akcja rozgrywa się w kilka godzin i dotyczy masonów. moim zdaniem książka na zimowe wieczory. polecam ale jestem trochę rozczarowany. oczywiście duży plus to opisy Waszyngtonu i historii ruchu masońskiego.

typowa ksiazka w klimacie " kod da vinci" i " aniloy i demony " , znow sprawa rozgrywa sie woklo tajemnic masonow, akcja dzieje sie tylko na terenie waszyngtonuw budynkach i podziemiach, jak zwykle zachaczone o temat wiary chrzescijanskiej

Czytałam. Jeśli czytałaś wcześniejsze książki Browna, to możesz się zawieść. Nadal miło się czyta, ale wszytsko jakby naciągane. Odniosłam też wrażenie, że to ukłon w stronę Kościoła, Wszechrzeczy itp. "Kod..." był mocno anty, natomiast "Zaginiony symbol" - bardzo religijny, wręcz uduchowiony. I szukanie na siłę CZEGOŚ w tej jakże potężnej Ameryce ;).
Przeczytanie książki zajęło mi weekend, więc nie stracisz na nią niewiadomo ile czasu. Przeczytaj choćby po tio, by mieć zdanie na jej temat ;). Pozdrawiam

"Przeczytać jedną książkę Browna, to jak przeczytać wszystkie." nie pamiętam kto to powiedział, ale się zgadzam. Komercha pełną gębą, książki pisane tylko i wyłącznie dla sławy i kasy. Brown wykorzystuje najprostsze chwyty by odnieść sukces, z powodzeniem zresztą.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: "zaginiony symbol" - Dan Brown