Re: "zaginiony symbol" - Dan Brown
Napisał(a): Gość -
Jak nie chcesz czytać to sprzedaj na allegro. :) Ja chętnie kupię po dobrej cenie.
czytałem. to nie to samo co KOD LEONARDA. akcja rozgrywa się w kilka godzin i dotyczy masonów. moim zdaniem książka na zimowe wieczory. polecam ale jestem trochę rozczarowany. oczywiście duży plus to opisy Waszyngtonu i historii ruchu masońskiego.
typowa ksiazka w klimacie " kod da vinci" i " aniloy i demony " , znow sprawa rozgrywa sie woklo tajemnic masonow, akcja dzieje sie tylko na terenie waszyngtonuw budynkach i podziemiach, jak zwykle zachaczone o temat wiary chrzescijanskiej
czytam właśnie i przyznaję..............wciąga. Polecam
Warto przeczytać chociaż zakończenie jakaoś takie mało efektowne:)
Możesz podać link, to sobie ściągnę
A ja właśnie czytam "Cyfrową twierdzę" - też wciąga :)
Czytałam. Jeśli czytałaś wcześniejsze książki Browna, to możesz się zawieść. Nadal miło się czyta, ale wszytsko jakby naciągane. Odniosłam też wrażenie, że to ukłon w stronę Kościoła, Wszechrzeczy itp. "Kod..." był mocno anty, natomiast "Zaginiony symbol" - bardzo religijny, wręcz uduchowiony. I szukanie na siłę CZEGOŚ w tej jakże potężnej Ameryce ;).
Przeczytanie książki zajęło mi weekend, więc nie stracisz na nią niewiadomo ile czasu. Przeczytaj choćby po tio, by mieć zdanie na jej temat ;). Pozdrawiam
"Przeczytać jedną książkę Browna, to jak przeczytać wszystkie." nie pamiętam kto to powiedział, ale się zgadzam. Komercha pełną gębą, książki pisane tylko i wyłącznie dla sławy i kasy. Brown wykorzystuje najprostsze chwyty by odnieść sukces, z powodzeniem zresztą.
"zaginiony symbol" - Dan Brown
Zgłoś do usunięcia | Link
dostałam ostatnio od siostry tę właśnie książkę ale jakoś nie jestem do niej przekonana. Czytaliście ją już może? Czy to kolejny bestseller tego autora czy raczej kalka już napisanych przez niego książek?