Re: Zakaz noszenia symboli religijnych dla pracowników LOT
Napisał(a): Gość -
czy możne ma to związek z ewentualnym nowym właścicielem LOT-u?
Mnie nie przeszkadzałoby, gdyby stewardesy samolotu, którym lecę nosiły na łańcuszku symbole religii muzułmańskiej,judaistycznej,krzyżyk prawosławia, czy symbole łapacza snów, jeżeli wierzą, że podczas lotu daje im ochronę. I to ja jestem w tej kwestii tolerancyjna, a nie ci, którzy twierdzą że tolerancyjni są, a przeszkadza im symbol-talizman osoby o innych, niż oni przekonaniach. To jest dopiero totalitaryzm w czystej postaci.
Może warto pozbierać wszystkie symbole kultu bożków z całego świata,zapakować w wielki kufer i każdy samolot,budynek niech to ma na stanie ,aby traktować wszystkich równo.
Każdy człowiek na świecie powinien mieć taką encyklopedię z wszystkimi religiami,wyjaśnieniami od czego co jest,taka podręczna praktyczna encyklopedia.
Samolot leci nad Iranem no to meczet i modły z koranu i nad każdym krajem dostosować podróżnych do odpowiednich bogów i kultu.
gość Mnie nie przeszkadzałoby, gdyby stewardesy samolotu, którym lecę nosiły na łańcuszku symbole religii muzułmańskiej,judaistycznej,krzyżyk prawosławia, czy symbole łapacza snów, jeżeli wierzą, że podczas lotu daje im ochronę. I to ja jestem w tej kwestii tolerancyjna, a nie ci, którzy twierdzą że tolerancyjni są, a przeszkadza im symbol-talizman osoby o innych, niż oni przekonaniach. To jest dopiero totalitaryzm w czystej postaci.
Mnie też by to nie przeszkadzało,ale tylko to niech noszą co piszesz i nic więcej.
Oczywista w czystej postaci.
Ja jestem za tym żeby nosiły między cyckami, ale żeby cycki też było widać.
- Heniek Korcipa, syn Jana i Jadwigi z d.Sromotnik, Wanaty k.Częstochowy
Takie ograniczenia może nałożyć jedynie Sejm, zapewne i tak byłyby niezgodne z Konstytucją RP. To ingerencja firmy w sprawy osobiste. Na pewno jest to czyste bezprawie. Komus się juz poprzewracało całkiem w głowie.
Personelowi pokładowemu nie wolno pokazywać cycków ani majtek.
Właśnie o to chodzi w umundurowaniu, że ma być mniej więcej jednolite. Jeśli łańcuszki czy czapeczki źle się z nim kombinują, to czemu robić wyjątki dla łańcuszków z krzyżykami czy jarmułek?
W kraju katolickim noszenie krzyżyka na szyi jest zabronione? Skandal. Jednak trzeba było wszystkich komunistów powywieszać póki był czas.
gość W kraju katolickim noszenie krzyżyka na szyi jest zabronione? Skandal. Jednak trzeba było wszystkich komunistów powywieszać póki był czas.
Tego nie zrobiłeś a teraz plujesz sobie w brodę,nie wiesz czy w kieszeni wolno jeszcze nosić,ale grandusy.
Zakaz noszenia symboli religijnych dla pracowników LOT
Zgłoś do usunięcia | Link
Od przyszłego miesiąca zostaną wprowadzone nowe zasady noszenia mundurów przez personel pokładowy. Oznacza to, że po 1 marca stewardesy nie będą mogły demonstrować swojej religii.
Przepraszam bardzo, ale kogo to obchodzi czy ktoś ma krzyżyk na szyi, czy jarmułkę na głowie?
To ingerencja w wolność przekonań religijnych !!
Jak ktoś pokazuje cycki czy majtki to wszystko ok, bo to jest moralne, a symbole religijne uwłaczają czyjejś godności czy jak ?