Reklama

Założenie firmy i ZUS (4)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 49

Założenie firmy i ZUS

Napisał(a): Marks1985 -

Witam! Jestem zatrudniony w firmie na pełen etat. Chciał bym założyć firmę i zatrudnić żonę na 1/4 etatu przy minimalnym wynagrodzeniu ale nie wiem jak się liczy i ile wyniesie za mnie i za żonę ZUS oraz jak liczyć podatek do US? Jak żonie będzie liczyć się to zatrudnienie do stażu pracy? Jeśli ktoś może to proszę mi pomóc!

INTERIA.PL

Re: Założenie firmy i ZUS

Napisał(a): Gość -

witam. Jeżeli pracujesz na umowę o prace i osiągasz przynajmniej minimalne wynagrodzenie (obecnie 1500) to z działalnosci płacisz obowiązkowo tylko składkę zdrowotną . Niestety nie ma możliwosci zatrudnienia żony na etat- może być tzw osobą współpracującą i wtedy zapłacisz składkę tak jak od osoby prowadzącej działalność od stycznia 2012 to jest ok. 940 zł miesięcznie.

Re: Założenie firmy i ZUS

Napisał(a): Gość -

Tax Care
===---===---===---===
* obsługa księgowa za 0 zł
* bezpłatna pomoc w założeniu firmy
* bezpłatne porady w zakresie dotacji i dofinansowania
* zespół licencjonowanych księgowych i doświadczonych doradców
------------------------
Tax Care to dynamicznie rozwijająca się firma świadcząca usługi księgowe i oferująca doradztwo finansowe, stworzona z myślą o tych, którzy cenią sobie profesjonalną obsługę i wygodę. Nasza oferta skierowana jest głównie do mikrofirm oraz osób prowadzących własną działalność gospodarczą, które rozliczają się w ramach Podatkowej Księgi Przychodów i Rozchodów.
Wykorzystujemy unikalne narzędzia finansowe i księgowe,stworzone specjalnie na potrzeby naszej firmy, a Klientom zapewniamy wsparcie i pomoc ekspertów.
-------------------------
http://profidoradca.systempartnerski.pl/tax-care/index.html

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Założenie firmy i ZUS