Re: zamienniki do tuszy do drukowania zdjęć
Napisał(a): Gość -
Masz rację- nie ma sensu wydawać pieniądze na oryginalne tusze. Na <<>> znajdziesz bardzo dobre jakościowo zamienniki w przystępnej( czytaj niskiej) cenie. Ja przekonałem się do nich już dawno i na razie jestem z nich bardzo zadowolony
Dużo jest niezłych zamienników, którymi wydrukujesz naprawdę spoko zdjęcia, spróbuj na przykład zamienników doktor tusz. Są w przystępnej cenie a przy tym jakość wydruku jest wysoka. Kiedyś sam drukowałem zdjęcia do albumu rodzinnego więc sprawdza się:)
A u mnie jednak te zamienniki wypadaja blado.Bo kurcze człowiek sie łaszczy na kilka złotych taniej,a i tak na jedno wychodzi bo sie okazuje ze taki zamiennik starcza na krócej noz np. oryginalny tusz HP.
Nigdy wiecej tego czegos.Jak chcecie popsuc sobie drukarki to zamienniki sa dla Was.
Napisał(a): donwasyli -
żal ci pieniędzy na tusze, a nie będzie żal na ewentualne naprawy poźniej?
Niech próbuje ,jak nie kupi oryginalnego tuszu HP,to szybciej zainwestuje ta kase w nowa drukarke własnie.
Ja nie zauważyłem jakiegoś spadku jakości po zainstalowaniu do drukarki zamienników. Słyszałem o słabych zamiennikach z allegro, ale te z doktortusza są dobrej jakości. Zresztą takie zamienniki to naprawdę duża oszczędność pieniędzy i czasu (jak ktoś zamawia przez neta)
Też kupuję tam zamienniki od dłuższego czasu. Drukarka dalej działa i nie ma jakichś problemów z drukowaniem. Nie wiem, czemu tak tutaj narzekacie na zamienniki. Może po prostu trafiliście na jakieś niskiej jakości i dlatego zepsuliście drukarki. Moja śmiga bez problemów.
Kupowanie jakichkolwiek tuszy od kilku już lat jest nieopłacalne.
1- słaba trwałość,
2- wysoka cena.
W tej chwili najlepsze rozwiązanie, to naszykowanie pakietu min 100 fotek i szukanie promocji w np fotojoker, czy innych tego typu punktach.
Niby 100 fotek to dużo i ktoś może pomyśleć, że będzie zmuszony zbierać to latami.
Błąd.
Jeden kilkudniowy wypad, to grubo ponad 500 zdjęć, czyli przynajmniej kilkanaście fajnych.
Ach, co to były za czasy, kiedy człowiek brał dwa negatywy na całe wczasy.
72 fotki przez całe dwa tygodnie.
I wystarczało!
Teraz po kilkudniowym wypadzie siedzi człowiek kilka tygodni nad obróbką tego co napstrykał.
Koszmar.
zamienniki do tuszy do drukowania zdjęć
Zgłoś do usunięcia | Link
Szukam dobrych jakościowo zamienników tuszy do drukarki. Potrzebuję drukować trochę zdjęć do katalogów, tylko, że to mają być takie katalogi do mojego użytku, jednak potrzebuję w miarę dobrego wydruku. Nie będę wydawała masy kasy na oryginalne tusze bo mi żal pieniędzy więc proszę powiedzcie mi, które zamienniki są godne polecenia.