Re: Zamienniki łożysk
Napisał(a): Gość -
Można spokojnie kupić zamienniki łożysk do kół tylko trzeba wiedzieć jakie:) Nie wszystkie marki robią dobre produkty. Część jest taka, że już klekoczą na półce\\\":)
Wszystko zależy od tego jaki masz samochód. Generalnie ja jestem zdania, że spokojnie można kupować zamienniki tylko trzeba wybierać sprawdzone, żeby nie nadziać się na minę. A do jakiego samochodu potrzebujesz łożysko?
Mam VW Polo rocznik 1999 z silnikiem 1.4, 75 KM. Ogólnie potrzebuje łożyska na przód. Troszkę się zacząłem orientować w tym temacie i generalnie większość osób mówi, ze zamienniki są niezłe, tylko zależy jakiej firmy. Z tego co mi polecano to był Optimal, Kager i Comlex(CX).
Ja miałem CX w swoim poprzednim samochodzie i sprawował się naprawdę dobrze. Może zaskoczyć Cię tylko cena bo jest naprawdę niska, ale to dlatego, ze to polska firma, wiec nie płacisz tyle co za inne marki sprowadzane z zagranicy.
To ciekawe co mówisz. No SKF jest niezły z tego co czytałem, ale jego cena jest mega zabójcza w porównaniu z zamiennikami. A w ile Ty dałeś za swoje łożyska jak kupowałeś?
Generalnie zamienniki kosztują gdzieś koło 50 złotych. Dokładna cena pewnie zależy od punktu sprzedaży, u jednego jest taniej, a u drugiego drożej. Ja za swoje dałem chyba 52 złote, wiec jak najbardziej przystępnie.
Dzięki wielkie za pomoc. Poszukam sobie zaraz w takim razie na necie CX i zobaczymy w jakiej cenie są. Wolę generalnie zapłacić mniej za łożyska do mojego "staruszka" bo nie ma co przepłacać.
A ja mam pytanko. Jak mam trochę starszy samochód to w ogóle opłaca się wkładać nowe łożyska? W senie czy kupować Czy takie droższe za ponad 100 złotych? Czy to się mija z celem?
Ja generalnie by nie inwestował w tak drogie łożyska do starszego samochodu. No bo po co jak można kupić tańszy zamiennik typu CX zamiast SKF. Oni sobie tez liczą bardzo dużo za markę. A z którego roku masz samochód?
Zamienniki łożysk
Zgłoś do usunięcia | Link
Czy opłaca się w ogóle kupować zamienniki łożysk do kół samochodów osobowych czy też lepiej jest zainwestować w oryginały?