Re: Zgłoszenie przestępstw na forum
Napisał(a): Gość -
Ktoś się na nich dwóch dawno poznał :D:D:D i fajnie opisał.
Witam kolegę "Anonimowy komentator". Poczytałem troszeczkę Twoich komentarzy, a właściwie polemiki z Panią Magdą i...Przyznam całą tę sprawę "wulgaryzmów w necie" za lekko pół śmieszną. Przyznam, że sam nie jeden raz mam ochotę, a nawet sam użyłem takiego wulgaryzmu, bo uznałem, że inaczej nie można było wyrazić swojego niezadowolenia, swojej złości, albo inaczej nie umiałem wyrazić głupoty tego kogoś o kim pisałem. Widzisz, weźmy np. takiego Ojca Dyrektora. Napisane jest żeby nie nazywać nikogo "Ojcem" a "On" człowiek "etatowy" Kościoła, wydawało by się strażnik wiary i Pisma Świętego każe łamać to co jest napisane w Piśmie, którego jest "Świadkiem" i obrońcą. W owym piśmie napisane jest również " Nie kradnij" a "On" ten Dyrektor sam kradnie i nie będę już wspominał co robił wcześniej bo są na ten temat dwie szkoły... wspomnę tylko o ostatnim przypadku, tydzień temu ogłoszono wyrok Sądu, który skazał Ojca Dyrektora na zapłacenie 3.500 zł za zorganizowanie zbiórki bez zezwolenia. Prawda, że takie jest prawo, że żeby organizować zbiórkę pieniędzy trzeba mieć zgodę" kogoś tam "? Prawda, a jednak jest taka część społeczeństwa, których umownie nazywamy "moherami" do których to prawo nie przemawia? Czy to znaczy , że skoro, części społeczeństwa nie pasuje jakieś prawo to ono przestaje działać? Mnie bardzo się nie podoba, że człowiek w koloratce kradnie, oszukuje, kłamie i to jeszcze z ambony w kościołach, powiem więcej, dla mnie tego Pana powinno się nie wpuszczać na ambonę świętego dla mnie miejsca jakim jest Jasna Góra a jednak Ojcowie tego przybytku mało że "Go" tam wpuszczają to jeszcze traktują go jak samego "Boga" tu na ziemi. Wracając do tematu, bardzo nie podoba mi się to, że ten Dyrektor łamie prawo, piszę o tym i piszę, ludzie czytają i komentują. Są tacy, którzy uważają tak samo jak ja , ale są i tacy, którym w głowie się nie mieści, że ja nie jestem tak zaślepiony "miłością" do Dyrektora i piszą o mojej "głupocie" piszą, że jestem "przeklęty", "wyklęty" "nienormalny", "obłudny". Piszą czasami i gorsze rzeczy na mój temat, piszą i takie rzeczy, które wyczerpały znamiona przestępstwa, czy jednak to naprawdę wystarczy by zgłosić to prokuraturze? Skoro moje zachowanie , skoro moje pisanie doprowadza kogoś do szewskiej pasji, skoro ten ktoś na przykład "XYZP" pisze mi, że jestem "głupi" raz, pisze drugi, pisze trzeci, a ja ciągle trzymam się swojej wersji, to czy mam prawo wykorzystywać jego zdenerwowanie i powiadomić prokuraturę o "przestępstwie"? Bo przyznam, naruszył moje "dobro osobiste" czy jak by to tam człowiek nie chciał nazwać, ale pytam teraz Ciebie czy mam moralne prawo? Przecież moje zachowanie sprawiło, że "on" czyli ten komentujący, który mnie obraził został przeze mnie sprowokowany. Mój drogi przyjacielu "Anonimowy komentator" Ja zdaję sobie sprawę z tego, że wszystkim nie dogodzę i dlatego bagatelizuję takie mnie obrażanie, bo przecież nie jestem idiotą i wiem, że to moje zachowanie sprowokowało ich do tego co zrobili. Czy myślisz, że Pan Premier nie zdaje sobie sprawę z tego, że to jego "obiecywanie" zielonej wyspy w Polsce stało się "pieprzeniem"? Powiedz ile tego można słuchać ? Ile można wytrzymać tego "obiecywania gruszek na wierzbie" aż się palnie czegoś co może wyglądać na obrażanie nie zgodne z prawem, ale tak naprawdę jest tylko wyrażeniem swojego zdania. Przecież wiesz o tym Ty i wiem ja, że Pan Premier Tusk nie zrobił nic, albo zrobił stanowczo zbyt mało, aby "nie wybuchnąć" Jeden z nas zrobi to delikatnie a inny taki jak ja, zrobi to ostrzej ale znaczy to to samo. Co się tyczy formy to znowu są dwie szkoły. Dla jednego słowo "kurde" jest ostre a dla innego "kurwa" to za mało. Reasumując, uważam, że mamy demokrację i są wśród nas ludzie, którzy potrafią jej używać i wypowiadać swoje opinie w sposób "do przyjęcia" i są tacy, którzy widząc, że takie "zwykły" zwracanie komuś uwagi" nie osiąga zamierzonego celu puszczają wodzę "fantazji" dając upust swoim emocjom i "szaleją" - jednak czy to jest powód aby go za to karać prawnie?
Jest jeszcze druga strona medalu o której chciałbym wspomnieć. Pewnie słyszałeś o mężczyźnie, któremu również nie podoba się do bólu to co opowiadał wcześniej Tusk i jego świta w stosunku do tego co dziś ma miejsce. Ten człowiek wybrał inna drogę, nie oceniał na forum internetowym, podczas którego, przyznasz można się zapomnieć i użyć "niecenzuralnych" w oczach niektórych słów.Otóż ów człowiek poszedł po sprawiedliwość do Sądu RP, bo dla niego i zresztą również dla mnie takie obiecywanie nam "zielonej wyspy" a potem robienie z nas idiotów jest nie zgodne z "zasadami" a w moim mniemaniu i niezgodne z Prawem. Co osiągnął ów Polak? Sąd RP stwierdził, iż takie obiecywanie, przekonywanie co zrobi a potem nic nie robienie JEST ZGODNE Z PRAWEM. Jaki wniosek kolego? Zadajmy sobie pytanie, kto uchwala Prawo? Właśnie Ci, których chcemy dziś rozliczyć za ich "obiecanki - cacanki" Okazuje się, że zgodnie z ICH prawem cała "kampania wyborcza" to tylko zabawa, którą "Oni" traktują jak "wyścig szczurów" i każdy chwyt jest dozwolony, a my NARÓD jak dzieci i to na dodatek "chorzy umysłowo" wierzymy tym przyszłym Posłom w każde ich słowo.
W tej chwili powiem więc słowa, które powinny dać Ci do myślenia. Popatrz co robisz Ty i co zrobił jeden z Polaków. Jeden z Polaków poszedł do Sądu po sprawiedliwość - okazuje się że Prawo jest tak napisane, że Obywatel z PANEM przegrał. Co robisz w tej chwili Ty? Chcesz iść do Sądu , chcesz znowu pokazać, że nam Obywatelom nic nie wolno? Mamy siedzieć cicho, bo nie mamy żadnych Praw, znaczy jesteśmy UBEZWŁASNOWOLNIENI ? Bo jak można nazwać Prawa Polaka w Polsce? Teraz zadam Tobie pytanie: Przecież zgodnie z Prawem uchwalonym przez "PANÓW" ja "obywatel" zawsze przegram tak? Zdajesz sobie z tego sprawę? Więc albo jesteś takim ptaszkiem który "sra we własne gniazdo", albo jesteś "PANEM"?
Poczytajcie sobie, co ludzie piszą na innych portalach, to wtedy dopiero będziecie oburzeni:(
Co wy myślicie, że i360 jest jakimś opiniotwórczym portalem, gdzie zagląda milion osób na godzinę i wszyscy są strasznie dotknięci tą obrazą? Jesteś oburzony? To idź chłopie zgłoś to na policję, do prokuratury, do prokuratora generalnego i jeszcze do Strasburga-do kogo chcesz. Obraził twoje uczucia-to zrób coś z tym, a nie stękasz bez końca! Skończyły się czasy świętych krów, na które nie można było powiedzieć złego słowa! Ludzie w końcu mogą powiedzieć to co myślą, a że niektórzy wyrażają się niecenzuralnie, to już inna sprawa. Przestańcie mącić i szukać haków na innych, bo to jest żałosne. Czemu was tak nie oburza, jak ten kulturalny rząd w świetle prawa okrada nas na każdym kroku, choćby w sprawach podatkowych, które płacimy wielokrotnie? Albo też dlaczego nie oburza was zabójczy NFZ, który lepiej od nas wie co nas boli i w ten sposób ustala debilne limity? A ZUS, który postawił sobie biurowce jak wypasione hotele, a teraz grozi nam, że nie ma pieniędzy na wypłaty rent i emerytur? Oni was jakoś nie obrażają?Bo ładnie się wyrażają?
I jeszcze te insynuacje, że portal czerpie z tego korzyści niczym alfons na prostytutkach /bo tak rozumiem sutenerstwo/, no to już jakaś żenada, bo to bardziej nadaje się do prokuratora, niż ten wielce obraźliwy komentarz!
takajednaDO.
Marianie-Twój post wyskoczył mi na forum dopiero wtedy, gdy wkleiłam swój, więc w żaden sposób nie jest on skierowany do Ciebie, a do poprzednich forumowiczów. Z Tobą zgadzam się całkowicie, choć nie mieszam do tego Kościoła, ale w tym przypadku twoje przykłady pasują idealnie. Pozdrawiam.
takajednaDO.
[cytat kogo=Gość]
Do Mariana i TakiejJednej razem... Marian, masz rację teoretyczną. Też mam zastrzeżenia do działania tego pana ale nazywanie go publicznie "pierdolonym... chujem..." itp nie tylko nic nie da a nawet spowoduje, że nikt z tobą nie będzie podtrzymywał dyskusji. To nie są argumenty. A ty potrafisz argumentami więc po co ci epitety?
TakaJedna - czemu zakładasz, że przeszkadzają mi chamskie wulgaryzmy a nie przeszkadzają NFZ-ty i to co opisałaś? Co to za dziwna demagogia? Przeszkadza mi jedno i drugie. Skąd ci taki nielogiczny pomysł przyszedł do głowy?
Oboje chyba, jak wiele osób, mylicie wolność wypowiedzi, głoszenia poglądów, ze zgodą na chamskie obrażanie konkretnych osób.
Prawo wielu krajów broni Prezydentów, premierów, posłów, senatorów i ogólnie, osób publicznych, bo obrażanie legalnie wybranych to obrażanie wyborców.
Nie ma zapisów - Tuska nie wolno obrażać. Są zapisy, że za obrazę konkretnych stanowisk, osób ponosi się odpowiedzialność karną. Ochronie podlega stanowisko, urząd. Dziś jest Tusk, wcześniej był ktoś inny. Wszyscy oni mają być chronieni. Są legalnie wybranymi przedstawicielami narodu. Nie ma znaczenia czy nam się to podoba czy nie.
Sama czułaś się obrażona jak ktoś ci zasugerował... że nie powinnaś, skoro nie jesteś. Zapomniałaś?
Natomiast jak ktoś ma ograniczone słownictwo i inaczej jak "ty pie.... jeb...y ch...u..." nie potrafi się wyrazić, to jest to jego problem. Również dawanie przez ciebie przykładu z innych portali jest co najmniej niepoważne. Czy to, że w parku ktoś systematycznie gwałci, ma oznaczać, że mnie też wolno gwałcić? No bo skoro inni?
Co do porównania Adama, już wyżej napisałem. To niezbyt udane porównanie. Mam wrażenie, że zaczynacie stosować taktykę Kalego. Zasada jest jedna. Krytykuj, nie obrażaj, nie poniżaj. Masz braki w słownictwie? Idź je uzupełnić do szkoły.
AninimowyKoment
Gość][cytat kogo=Gość
Do Mariana i TakiejJednej razem... Marian, masz rację teoretyczną. Też mam zastrzeżenia do działania tego pana ale nazywanie go publicznie "pierdolonym... chujem..." itp nie tylko nic nie da a nawet spowoduje, że nikt z tobą nie będzie podtrzymywał dyskusji. To nie są argumenty. A ty potrafisz argumentami więc po co ci epitety?
TakaJedna - czemu zakładasz, że przeszkadzają mi chamskie wulgaryzmy a nie przeszkadzają NFZ-ty i to co opisałaś? Co to za dziwna demagogia? Przeszkadza mi jedno i drugie. Skąd ci taki nielogiczny pomysł przyszedł do głowy?
Oboje chyba, jak wiele osób, mylicie wolność wypowiedzi, głoszenia poglądów, ze zgodą na chamskie obrażanie konkretnych osób.
Prawo wielu krajów broni Prezydentów, premierów, posłów, senatorów i ogólnie, osób publicznych, bo obrażanie legalnie wybranych to obrażanie wyborców.
Nie ma zapisów - Tuska nie wolno obrażać. Są zapisy, że za obrazę konkretnych stanowisk, osób ponosi się odpowiedzialność karną. Ochronie podlega stanowisko, urząd. Dziś jest Tusk, wcześniej był ktoś inny. Wszyscy oni mają być chronieni. Są legalnie wybranymi przedstawicielami narodu. Nie ma znaczenia czy nam się to podoba czy nie.
Sama czułaś się obrażona jak ktoś ci zasugerował... że nie powinnaś, skoro nie jesteś. Zapomniałaś?
Natomiast jak ktoś ma ograniczone słownictwo i inaczej jak "ty pie.... jeb...y ch...u..." nie potrafi się wyrazić, to jest to jego problem. Również dawanie przez ciebie przykładu z innych portali jest co najmniej niepoważne. Czy to, że w parku ktoś systematycznie gwałci, ma oznaczać, że mnie też wolno gwałcić? No bo skoro inni?
Co do porównania Adama, już wyżej napisałem. To niezbyt udane porównanie. Mam wrażenie, że zaczynacie stosować taktykę Kalego. Zasada jest jedna. Krytykuj, nie obrażaj, nie poniżaj. Masz braki w słownictwie? Idź je uzupełnić do szkoły.
AninimowyKoment
To są dwie różne sprawy i zupełnie innego kalibru. W "moim" temacie doszło do awantury między mną a Kitkiem, na płaszczyźnie językowej i kulturowej. Z podanym przez niego tokiem rozumowania i argumentami dalej się nie zgadzam, ale nie wikłaliśmy w to żadnego kodeksu karnego, prokuratury, portalu, ani tym bardziej adminów. A weź proszę zauważ, w jakim kierunku poszedł "Twój" temat? Insynuacje i oskarżenia! Nie stosuję prawa Kalego, a prawo ludzkiej uczciwości i zdrowego rozsądku. Pewne sprawy załatwia się poza forum i nie chodzi tu o zamiatanie pod dywan, ale o to, żeby /nawet niechcący/ nie zabrnąć w ślepy zaułek.
takajednaDO.
Gość][cytat kogo=Gość Zasada jest jedna. Krytykuj, nie obrażaj, nie poniżaj. Masz braki w słownictwie? Idź je uzupełnić do szkoły.
AninimowyKoment
http://tnij.org/kwvk
Gość]Gość [cytat kogo=Gość
AninimowyKoment
To są dwie różne sprawy i zupełnie innego kalibru. W "moim" temacie doszło do awantury między mną a Kitkiem, na płaszczyźnie językowej i kulturowej. Z podanym przez niego tokiem rozumowania i argumentami dalej się nie zgadzam, ale nie wikłaliśmy w to żadnego kodeksu karnego, prokuratury, portalu, ani tym bardziej adminów. A weź proszę zauważ, w jakim kierunku poszedł "Twój" temat? Insynuacje i oskarżenia! Nie stosuję prawa Kalego, a prawo ludzkiej uczciwości i zdrowego rozsądku. Pewne sprawy załatwia się poza forum i nie chodzi tu o zamiatanie pod dywan, ale o to, żeby /nawet niechcący/ nie zabrnąć w ślepy zaułek.
takajednaDO.
Mój temat poszedł w kierunku eliminacji chamstwa i łamania prawa. Szczególnie tego wg Kalego.
Prawdę mówiąc, nie znam kraju, w którym bezkarnie można nazwać urzędujące i legalnie wybrane osoby "pie...ch...i"
I tylko na to zwracam uwagę. Pominęłaś przykład z innymi portalami. Mogę gwałcić?
A Marian, gdyby zamiast używać argumentów (jak to robi teraz), zaczął pisać, że ten sukienkowy to jeb...y skur.... i śmierdzący ch..., straciłby czytelników. Pominę już to, że wymieniony sukienkowy nie jest urzędnikiem państwowym.
Mnie też ta persona denerwuje ale w krytyce nie przekraczam prawa. I to mi się w Marianie podoba, mimo, że w mojej ocenie zaczyna bardzo osobiście traktować tę walkę. Ale ma prawo i ja mu sekunduję i będę tak długo, jak długo zachowa format obecny.
Tu, w konkretnym przypadku uczepiłem się facecika bo jego podstawową bronią są chamskie i wulgarne ataki i tylko z tego chce być znany. O ile ataki na osoby prywatne i ich reakcje na to, są wyłącznie ich sprawą, to takie wulgarne ataki na premiera czy inne osoby prawem chronione, wymuszają działania ochronne. Tu, działanie takie musi podjąć portal.
Swoją drogą, w całym działaniu I360 widzę kompletny brak dbałości o autorów i czytelników. Ale skoro i admin i moderatorzy przyjmują zasadę, że jak plują, to rozkładamy parasolki i udajemy...??? Wg mnie to objaw braku szacunku do siebie. Jak więc można oczekiwać, że będą szanować innych. A znasz chyba przypadki (bo były tu opisywane), że facecik wyzywał admina i moderatorów od ch... kur.... itp. Jaka była reakcja tychże osób? Praktycznie żadna. Stąd teraz, wykorzystują zapis prawny, chcę na nich wymusić konkretne działanie. A w tym wątku właśnie to robię. M.in. poprzez nagłaśnianie sprawy w innych mediach.
PS.Nie wiesz czasami, TakaJednaDO, kto założył wątek o chamstwie na tym portalu???:D:D:D
Przeczytaj swój pierwszy post. Tak dla przypomnienia.
Aninimowykoment
http://www.wykop.pl/link/powiazane/661523/rzad-popelnia-przestepstwo/
Zgłoś do usunięcia | Link
http://tnij.org/kwvk