Reklama

Znacie jakieś ciekawe książki? (147)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 9585

Re: Znacie jakieś ciekawe książki?

Napisał(a): Kasiorektasiorek -

Ciekawe to pojęcie względne, podobno o gustach się nie dyskutuje, ale trudno... Ze swojej strony mogę polecić "Imię Róży", bo podobno na świecie istnieją jeszcze takie osoby, które nie przeczytały tej niesamowitej powieści Umberto Eco. Pozostając przy tym samym autorze to jeszcze warto przeczytać "Baudolino", chociaż przyznam, że nie można go porównać z tą pierwszą. Jednak Umberto Eco to klasa sama w sobie, więc większości powinien przypaść do gustu. Z innych ciekawych polecam "Działa z Nawarony" i "Komandosów z Nawarony" Alistaira MacLean'a. :)

INTERIA.PL

Napisał(a): Gość -

"Imię róży" to przefajna książka. Nie mogłam się od niej oderwać. A teraz polecę jeszcze coś innego: Hanan Asz-Szajch- jedna z najbardziej uznanych pisarek współczesnego świata arabskiego spisała dzieje swej niepiśmiennej matki. Wstrząsająca książka o kobiecie w świecie arabskim. Porywnywałabym ją do "Kwiatu pustyni"Waris Dire. Piękna.

Napisał(a): Gość -

Ostatnio z przyjemnością zanurzam się powieści Irlandzki sweter. Ciepła mądra i poruszająca książka o przebaczeniu i pamięci. idealna na długie jesienne wieczory z kubkiem kakao w ręce:)

Napisał(a): lejla -

A ja polecam książkę, o której jakiś czas temu było głośno "Mój tydzień z Marilyn", ponieważ nakręcono na jej podstawie również film. Clark Colin pokazał tą wspaniałą gwiazdę jako osobę myślącą ale i zagubioną, samotną, a także jako jeden z wielu elementów machiny filmowej. Warte uwagi!

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Znacie jakieś ciekawe książki?