Reklama

Znacie jakieś ciekawe książki? (147)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 9585
INTERIA.PL

Re: Znacie jakieś ciekawe książki?

Napisał(a): Gość -

Ja polecam kryminał Antona Czyża - "boską truciznę". Swietna zagadka, zabawne dialogi mistrzowsko uchwycony klimat sankt petersburga i to napięcie. Książkę czyta sie poprostu jednym tchem!

Ja uwielbiam Stephena Kinga, w jego książkach jest niesamowita groza, ale najbardziej mi się podoba w jego książkach to, że znakomicie opisuje ludzi i do czego są zdolni.

Ja też uwielbiam Stephena Kinga! Ale tak naprawdę to czytam wszystko co popadnie, bo kocham czytać! Często też zamawiam przez internet. Znacie takie wydawnictwo goneta.net? Tam mają dużo ciekawych propozycji mniej znanych autorów i tych bardziej znanych. Zamawiam od nich czasami :)

Jeśli chcecie przeczytać coś dla relaksu aby odpocząć i się wyluzować polecam "Klub Matek Swatek" Ewy Stec - opowiadające zabawne perypetie Anki Romantowskiej, którą matka usilnie stara się wydac za mąż. Koniec końców Matka postanawia wstąpić do tajemnego klubu "Matek Swatek" i na własną rękę zająć się matrymonialną przyszłością córki. Książka czyta się jednym tchem a przy okazji gwararntuje, że miejscami popłaczecie się ze śmiechu.

Książka to naprawdę zdecydowanie najlepszy debiut literacki tego roku.
Książka niesamowicie wciąga od samego początku .
Autor niesamowicie posługuję się piórem tworząc znakomitą fikcję literacką.
Polecam przeczytać ten kryminała bo jest niecodzienny.
każdy fan kryminałów będzie do niej wracał.
czekam na dalsze propozycje książek od autora:D

Ja czytałam ostatnio bardzo ciekawą książkę o siostrze Małgorzacie Chmielewskiej, założycielce Wspólnoty Chleb Życia. Ksiażka nosi tytuł "Generał w habicie" i napisał ją Stanisław Zasada. Jest to książka, która rwie człowieka za serce. Autor nie gloryfikuje siostry Małgorzaty - tylko poprzez swoje obserwacje tego jak funkcjonuje Wspólnota, pisze o codziennych zmaganiach Siostry i jej sposobach na pomaganie ludziom. Jeśli ktoś ma wątpliwości, czy kttoś jeszcze na świecie życje prawdziwie po chrześcjiańsku - to tutej znajdzie odpowiedź. Do tego trzeba dołożyć prawdziwe historie życia ludzi - którzy tam trafili. Świetna i budująca lektura. Warto!

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Znacie jakieś ciekawe książki?