Komentarze (19)

Dodaj komentarz

Napisał(a): Ble -

Przepis w stylu wielu udziwnionych dan w sekcji Smaker.
Odpowiedzi (1)

Napisał(a): Kotelet, la -

Zbrodnia na mowie ojczystej, języku polskim: "Żurek przygotowany według tego przepisu, smakuje pysznie!" Toż to czysty pleonazm "smakuje pysznie" analogiczne jak "akwen wodny" czyli nadmiarowy wielbłąd logiczno-językowy. Jeśli coś jest pyszne, tzn. że smakuje, smakuje np.:dobrze, wybornie, doskonale.
Pozytywne znaczenie przymiotnika pyszny jest jego immanentną cechą, tak jak pejoratywną głupi wariat.
Nawet idiocie uda się powiedzieć cos mądrego, ale to nie jest jeszcze świadectwo zdrowia psychicznego!

Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,60 zł.- nierealne.
Wg mnie: Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 4,90 zł

Do autora (-ki) przepisu:
Natentychmiast smaruj do szkoły, tam uczą czytać i pisać, może za jakieś 10 lat coś załapiesz, na razie piszesz jak przedszkolak słoiku prowincjonalny.
Odpowiedź (0)

Napisał(a): zuzia -

pomylone nazwy zupy. zabielana śmietaną to jest Barszcz Biały a nie Żurek który jest gotowany na wędzonce i zakwasie bez śmietany itp .
Odpowiedź (0)
Odpowiedź (0)

Napisał(a): redachtor -

Składniki, m.in.: po 2 kawałki każdej kiełbasy: białej parzonej, pieczonej i chłopskiej - na ilustracji parówa... I jeszcze jedno: żurek wielkanocny różni sie od zwykłego dodatkiem jaja na twardo...
Odpowiedź (0)

Napisał(a): smok wawelski -

Ta osoba co podała ten przepis nie ma kompletnie pojęcia o Żurku Wielkanocnym.
Odpowiedź (0)

Napisał(a): tt -

Interia jest jak ten pseudo żur,same pomyje!
Odpowiedź (0)

Napisał(a): Hetman. -

Zapewniam Was drodzy czytelnicy ,że zupka na fotce to coś żurku - podobnego....kiełbasa (?) za 9 złotych bez smaku,jajka niedogotowane a w pomyjowa-tej zupce brak majeranku aż w oczy kłuje,gdzie kosteczki boczku wędzonego.Przepis to jedno a umiejętność "sprzedani"to drugie.Sm robię zakwas i całość jest wyśmienita....Smacznego.
Odpowiedź (0)

Napisał(a): MOHER -

BAZA ZURU WIELKANOCNEGO JEST ZUR POSTNY.KAZDY DODAJE DO NIEGO TO ,CO JEST NA STOLE WIELKANOCNYM.
Odpowiedź (0)

Napisał(a): Speedy Greghor -

Dodalabym jeszcze pol litra smietany, mielone mieso z cuury, mleko kokosowe, a do tego risotto z buraka i sajgonki z surimi i ryzem!!!! Teraz bedzie smakowal!
Odpowiedź (0)
Dodaj komentarz