Reklama

Komentarze (122)

Dodaj komentarz

Napisał(a): ~Gracz giełdowy -

Zgłaszam sprzeciw!!!Kupcie sobie akcji jeszcze więcej .Albo było nie sprzedawać górniki ...To byście mieli swoje udziały w zysku!!!!
Ja sobie nabiją kabzę waszą robotą mam wasze akcje kupione po 89 złotych i czekam na dywidendę ...Pa buntowniki , harujcie dalej !!!!!

Odpowiedzi (1)

Napisał(a): ~Krakowianin -

Nie mogę zrozumieć co ma szeregowy górnik do uzyskanych zysków kopalni???W żadnej prywatnej firmie robotnik nie może żądać podwyżki gdy firma dobrze prosperuje - bo to nie jest zasługą robotnika tylko kierownictwa firmy! Na marginesie: jak kopalnie były deficytowe to ci sami górnicy nie domagali się obniżenia pensji-gdy do kopalni/czyli ich pensji/ trzeba było dopłacać z budżetu!!!

Odpowiedzi (43)

Napisał(a): ~zbulwersowany -

do typa pod pseudo "zabrać ile sie da" : kto cię upowaznił do plucia na brać górniczą? kto cię pajacu upowaznił do nazywania ich nierobami??? jak ktoś ci prawdę powie piszesz,że ty nikogo nie oszukujesz,więc jakim prawem twierdzisz,że górnicy kogoś okradają??? otrząśnij się cepie,bo masz siano zamiast mózgu

Odpowiedzi (3)
Odpowiedzi (1)

Napisał(a): ~WESOŁY ROMEK -

RZĄD p.TUSKA PRZESTRASZY SIĘ GÓRNIKÓW,CZY NIE???JAK DO TEJ PORY CAŁA POLSKA SPOŁECZNOŚĆ TRZĘSIE PORAMI I SIEDZI CICHO JAK MYSZ POD MIOTŁĄ.

Odpowiedzi (1)

Napisał(a): ~antycwaniak -

zweryfikować koszty ,które ponosi kopalnia dla firm kooperujących z górnictwem.Tam prezesi i pasibrzuchy biora miliony za friko! Po znajomosciach połapali kontrakty,produkują np. ręlawice,które w sklepie kosztują 10 zł,a kopalnia musi za nie zapłacić 200 zł. tylko dlatego,że to dla górnictwa.Tam uciekają grube miliony,a ludziom nie dać nic,tak? Jeszcze taki jeden ,czy inny cwaniaczek pajac ma czelność dyskutować...jak czytam tego "zabrać ile się da" to aż mnie nosi!

Odpowiedź (0)

Napisał(a): ~ddt -

Nie rozumiem jednego. Tak psioczycie na górników, że mają tak dobrze, to czemu sami nie zatrudnicie się w kopalni. To jakiśzamknięty klan, jak adwokaci. Każdy chyba moze zostać górnikiem. Myślę, że większość z was to tacy typowi "sam nie zje i drugiemu nie da".

Odpowiedzi (1)

Napisał(a): ~don -

co was obchodzą deputaty ,to jest sprawa spółki, a ludzie powinni zarabiać godnie , a nie brać jałmużne,kto wsadził tych prezesów na stołki,po co są jakieś spółki węglowe itp ?

Odpowiedzi (1)

Napisał(a): ~qweqwe -

Najlepsze są deputaty! Kilofy dostają węgiel! Skandal! To tak jakby sprzedwaca w markecie dostawał co miesiąć np. raz telewizor, raz komplet opon a innym razem skrzynkę wódy. A oni jeszcze mają czelność narzekać. Jak się nie podoba, to się zwolnij kilofie i idz na targowisko pracować.

Odpowiedź (0)

Napisał(a): ~Jaro -

Szkoda fajnych zarobków ,nie potrzebnie przeszedłem na emeryturę a tu takie podwyżki się szykują .Moja emerytura po waloryzacji to 4150 netto więc nie zbyt wiele .Chyba wrócę do firmy na kopalnie i tam parę złotych do tej kiepskiej emerytury dorobię .

Odpowiedzi (1)
Dodaj komentarz