Re: Zwiedzamy Śląsk!
Napisał(a): Gość -
To trzeba jechać aż z biurem podróży, żeby zobaczyć te miejsca? Rozumiem, ze wygodniej, ale czy to się opłaca?
Zawsze można samemu jechać, ale w tym wypadku jadąc własnym autem wydamy więcej nawet na samo paliwo... Poza tym zatrudnij tylko dla jednej rodziny przewodnika, koszty zjedzą Cię z butami.
na pograniczu katowic i chorzowa jest super park rozrywki i wypoczynku pieknie utrzymany, mozna tam jeździc na rolkach i na rowerze, po za tym jest zoo, planetarium, bardzo ładna jest Pszczyna, po za tym warto zwiedzić Beskid Śląski np Wisłe albo Ustroń
Może faktycznie z biurem podróży to nie taki głupi pomysł, sam znam kilka osób, które chcą, żeby prowadzić je za rączkę i pokazywać wszystko na złotej tacy:) zresztą z jednej strony wcale się im nie dziwię. co kto lubi :)
Poczytajcie to http://kolagensklep.pl/aven-travel-opinie-o-wycieczkach.html zobaczycie, dlaczego warto zlecić komuś zajmowanie się wycieczką, a nie siedzieć godzinami nad własnym planem...
Czy przypadkiem to nie to samo biuro podróży? http://wycieczkiaven1.home.pl/ - tylko tutaj skupiają sie na wycieczkach zagranicznych do Popradu, Druskiennik i Tropical Islands koło Berlina.
No dokładnie! wiedziałem, że robią też wycieczki za granicę, ale nie wiedziałem, ze mają oddzielną stronę do tego :)
A byliście w Perle Beskidów-Wiśle? Mnóstwo szlaków górskich, piękne trasy narciarskie, dla miłośników muzeów też się coś znajdzie. Do tego pyszna regionalna kuchnia. A żeby mieć na to wszystko siły trzeba się dobrze wyspać, dlatego polecam noclegi w WILLI POD SMREKAMI w Wiśle :)
Narty? to nie dla mnie, poza tym to trochę droga rozrywka z tego co słyszałem, same karnety kosztują krocie, a sprzęt, hotel...
Zwiedzamy Śląsk!
Zgłoś do usunięcia | Link
W tyskich browarach pewnie byli już prawie wszyscy, ale czy widzieliście: (...) Pszczynę, Sanktuarium w Piekarach Śląskich (...), czy nawet planetarium w Chorzowie? (...)