Reklama

Życie jest coraz trudniejsze. (9)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 252

Życie jest coraz trudniejsze.

Napisał(a): justynka01 -

Nie wiem czy tylko mnie się tak wydaje że to życie jest do bani.Jesteśmy czteroosobową rodziną ,pracuje tylko mąż i jest coraz trudniej wyżyć za te parę złotych które zostaje po opłaceniu wszystkiego.Jeszcze kiedyś żeśmy jakoś sobie radzili a teraz mam wrażenie że tych pieniędzy jest coraz mniej.Czasami mam już po prostu dosyć.Najchętniej zostawiłabym to wszystko i odeszła siną w dal ale wiem że nie mogę bo mam dzieci i tylko dzięki nim staram się jakoś funkcjonować.Najtrudniejszy jest okres zimowy bo trzeba zakupić opał a to już są kolosalne wydatki jak na nas.Tak bardzo bym chciała pójść do sklepu i zrobić chociaż raz zakupy i nie zwracać uwagi na cenę i nie kalkulować co się bardziej opłaca .

INTERIA.PL

Re: Życie jest coraz trudniejsze.

Napisał(a): goran -

Coś mi się zdaje że z mężem też Ci się nie układa, skoro tylko dzieci Cię trzymają. Nie chcę nikogo oceniać ani obrazać, ale jak w domu jest bieda, najtrudniej przetrwać tym co się nie kochają, a moze tylko nie macie dla siebie czasu. Dbaj o związek, bo wystawiony jest na ciężką próbę.

Napisał(a): polak77 -

prawdopodobnie rząd wraz z donaldem nie dostrzegają naszych problemów i mają to głęboko w ciemnościach egipskpich.Zostaje nam jedno:zadbać o swój interes i aby nie zwiększyć statystyk emigrantów-upomnieć się o swoje i wyjść na ulice!!!

Napisał(a): Gość -

Jeżeli mąż tylko zarabia i czujesz, że tych pieniędzy nie wystarcza, bo życie coraz droższe, to zakasaj rękawy i szoruj do pracy. narzekasz, ale nie widzę u ciebie żadnej inicjatywy.
Samo z nieba nie spadnie. I od razu uprzedzając ciebie napiszę, że jeżeli nie masz dzieci z kim zostawić to jest szereg prac, które można w domu wykonywać, na zlecenie. Zarobki ciut mniejsze, ale godziny bardziej normatywne.

Napisał(a): Gość -

witam wszystkich.Jestem cale zycie skazana na siebie,zawsze wala mi sie klody pod nogi i upadam,ale zawsze podnosze sie silniejsza,takze nie mozna sie zalamywac,wiem cos o tym,pozdrawiam

Napisał(a): Lena2516 -

Mam problem i nie wiem co zrobić.byłabym wdzięczna za wasze opinie bo jestem tak zestresowana bo nie wiem co zrobić. tak sie stało ze brakuje mi pieniedzy w tym miesiącu(kwota nie jest duza bo to kwestia 2-3stow) ale nie mam od kogo pozyczyć. W domu mam jedną rzecz jaka mogłabym sprzedać, żeby sobie pomóc ale jest to pierscionek zaręczynowy z diamentem(mój partner jest za grranicą, wysyła pieniazki ale niestety nie starczyło).ja nie pracuje(nie dlatego ze nie chce tylko dlatego ze nie mam pracy wiec pozyczka na dowód też odpada_próbowałam_) co zrobilibyscie na moim miejscu?dodam ze tu nie chodzi o pieniądze na ciuchy czy rozrywki tylko na zwykłe życie...boże jakie to jest stresujące...

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Życie jest coraz trudniejsze.