Re: Życie na innych planetach
Napisał(a): Gość -
Astronomowie są pewni, że istnieję życie na innych planetach, ale nadal poszukują potwierdzenia.
I ja jeż myślę, że istnieje życie ukształtowane chemicznie i fizycznie przez istniejące warunki na danej planecie.
I jeszcze zależne jest od stopnia własnego rozwoju, od tego czy w ogóle ma coś jak ludzki mózg:)
Tak ,lądowanie na Księżycu to potwierdza.
Lubisz słodycze ?
Wspaniałych Świąt życzę
http://interia360.pl/artykul/nowe-planety-kosciol-ma-problem,46239
Adam Jezierski
I ja jeż myślę, że istnieje życie ukształtowane chemicznie i fizycznie przez istniejące warunki na danej planecie.
I je
To bardzo możliwe ze Ziemia nie jest jedyną planetą wśród miliardów gwiazd (tyleż układów planetarnych) na której by istniało życie. Erich Deaniken (niepoprawny fantasta) stwierdził że "gdy obsiejesz pole pszenicą czy jest możliwe by wyrósł tylko jeden kłos?" Natomiast ogromne odległości liczone w latach świetlnych nie pozwalają na nawiązanie kontaktu za pomocą znanych nam środków łączności.
Życie na innych planetach
Zgłoś do usunięcia | Link
Odkrywamy coraz więcej planet podobnych do Ziemi... Myślicie, że na jakiejś z nich istnieje życie?
Ja nie mam wątpliwości, że tak, ale nie wierzę, aby gdziekolwiek indziej żyły istoty dokładnie takie jak my... ani nawet takie, jak je sobie wyobrażamy - kosmici, ufo itp.
A Wy co o tym myślicie?