7
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń13
  • Odpowiedzi7
  • Ocen na +0
7 ppt ?

Baklazan (8)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
INTERIA.PL

Re: Baklazan

Napisał(a): Gość -

Pierwszą potrawą, jaka kojarzy mi się z bakłażanem, to musaka :) a także bakłażany faszerowane. Obydwa przepisy, jak i wiele innych znajdziesz, wpisując w wyszukiwarkę smakera "bakłażan" :) chyba, że już przepatrzyłaś/eś te przepisy i szukasz innych? :)

Reklama

Re: Baklazan

Napisał(a): Gość -

Dziendobry.A wiec pierwsza zecz to trzeba baklazana po pokrojeniu na plastry na grobosc okolo 3-4cm.posolic i odstawic najlepiej na cala noc.I jeszczs postawic na niego jakis ciezar,np:duza miska z woda,baklazan wtedy pusci soki,i jak bedziesz smazyc nie bedzie wsiakal tluszczu.Jak sie smazy odrazu po pokrojeniu to butelka oleju nie wystarczy.Na drugi dzien oplukac obficie i dokladnie ale delikatnie wyciskac kazdy plaster i ukladac na sciereczce i dokladnie osuszyc-smazyc.I tak przygotowane baklazany mozna podac ze spaghetti z pomidorami lub zrobic zapiekanke.Trzeba do tego zwykly sos pomidorowy-duzo sosu.Szynke bardzo cienko pokrojona i ser co sie latwo topi.Przekladac jak tort:na dno sosu troche wlac-baklazany ulozyc-szynke-ser-polac sosem i znowu baklazany-i tak do skonczenia skladnikow-na koncu wszystko polac sosem piec okolo30-40min.lekko przesudzic przed podaniem.Smacznego.

Reklama

Reklama

« Wróć do tematów