22
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń639
  • Odpowiedzi16
  • Ocen na +0
22 ppt ?

Farsze do naleśników (17)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
INTERIA.PL

Reklama

Re: Farsze do naleśników

Napisał(a): Gość -

Naleśniki lubię zarówno w wersji słodkiej jak i słonej, dobre są ze szpinakiem i fetą, podsmażonym mięsem mielonym z pomidorami i serem (takie trochę burrito), lub na słodko z serekiem homogenizowanym, a także przesmażonymi jabłkami z rodzynkami i cynamonem, lub w wersji oszczędnościowej z dżemem:)

Re: Farsze do naleśników

Napisał(a): Gość -

Bardzo dobre są naleśniki z kapustą i sosem grzybowym wg.tego przepisu:http://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/nalesniki-z-kapusta-i-pieczarkami-w-sosie-grzybowym,43241naprawdę są pyszne,a ponad to na słodko z serem lub dżemem. Niestety częśc domowników nie lubi na słodko,wolą suche naleśniki,bez dodatków.

Reklama

Re: Farsze do naleśników

Napisał(a): Gość -

mam fajny przepis na sakiewki z naleśników: naleśniki, farsz : 1 brokuł, 300g pieczarek 1 cebula 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki masła 2 łyżki parmezanu 1 por pieprz czarny. Brokuł ugotuj w wodzie z solą, pieczarki podsmaż na maśle z cebulą, dodaj śmietanę, rozgnieć praską brokuł oraz parmezan, popieprz i wymieszaj. Na środku naleśnika ułóż farsz, zrób z niego sakiewki i przewiąż go paskami z pora sparzonym w gorącej wodzie. Sakiewki zapiecz w naczyniu w temp 200 stopni, powinny się lekko zrumienić. Tyle. Mój mąż ma za parę dni 30 urodziny i zamierzam zrobić te sakiewki, aha przepis pochodzi z gazety kobieta i życie.

Re: Farsze do naleśników

Napisał(a): Gość -

świeży szpinak podsmażony z rozgniecionym czosnkiem i do tego starta mozarella - tak nadziane naleśniki trzeba zagrzać w piekarniku żeby ser się rozpuścił a gdy są gotowe trzeba je polać sosem beszamelowym :) dziś postaram się wrzucić pełny przepis ze zdjęciem :)

Reklama

Re: Farsze do naleśników

Napisał(a): Gość -

Bardzo lubię ze szpinakiem i serem, a także z farszem meksykańskim :
Usmażyć mięso mielone na oleju, dodać przyprawy(sól, pieprz, ostra papryka)1 puszkę czerwonej fasoli i jeden słoiczek sosu meksykańskiego (np. firmy Łowicz) i razem podsmażyć a następnie wystudzić. Nałożyć farsz do wcześniej usmażonych naleśników, zwinąć w rulony, polać drugim słoiczkiem sosu meksykańskiego, posypać startym żółtym serem ,ułożyć w naczyniu żaroodpornym wstawić do mikrofalówki ustawionej na program grill na 10-15 minut, lub do nagrzanego d0 180 stopni piekarnika i zapiekać około 20 minut.

Re: Farsze do naleśników

Napisał(a): Gość -

Robie z wieloma farszami i na slodko i na ostro,bo moja rodzina jest zdecydowanie nalesnikozerna i jest to jedna z niewielu potraw ktora smakuje wszystkim tak samo mocno:)

Moje propozycje na ostro-te ulubione:
1.nalesniki z farszem z kaszy,serem bialym i podsmazana cebulka.Do tego sos ze smietany i szczypioru...mmmm
2.nalesniki ze szpinakiem robie je na kilka sposobow z roznymi dodatkami
3.nalesniki z ziemniakami i serem bialym-farsz jak do pierogow rouskich
4.nalesniki z nadzieniem z jaj ugotowanych,ale je przygotowuje jak krokiety w dalszej obrubce.
5.nalesniki z miesem z kurczaka,serem zoltym i papryka

Moje propozycje na slodko.
1.Uwielbiamy z mezem nalesniki z jablkiem podsmazanym pokrojonym w kostke,do tego rodzynki moczone w rumie.Polewane goraca czekolada z rumem...mmmm
2.ulubione dzieci-ser roztrty z zoltkiem i na to jeszcze banan-zapiekamy i podajemy z bita smietana i lodami...mmmm

Och robie naprawde czesto nalesniki...
I wrecz wyszukuje nowych pomyslow na nie:)

Re: Farsze do naleśników

Napisał(a): Gość -

Naleśniki z kurczakiem:
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić, posypać ostrą papryka i pieprzem,polać oejem i odstawić do lodówki na kilka godzin. Na patelni zeszklić na oleju cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę, posypać ostrą papryką w proszku i wymieszać, dodać pokrojoną pierś z kurczaka, rozdrobniony czosnek i usmażyć.
Pod koniec posypać parmezanem. Nałożyć farsz na naleśniki, zawinąć. Naleśniki można polać ketchupem lub innym ulubionym sosem.

Re: Farsze do naleśników

Napisał(a): Gość -

Ja robiłam dzieciom zawsze tradycyjne, czyli z dżemem,albo z takim tartym jabłkiem.
Ale mój najstarszy syn Adam to robi takie dobre z podsmażonym mięsem mielonym.Do tego daje fasolkę z puszki i papryke podsmażoną.Zawija je i zapieka w piekarniku do tego robi sos z pomidorów ,cebuli i przecieru.
Pyszne są.Polecam.
« Wróć do tematów
Do góry strony: Farsze do naleśników