17
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń88
  • Odpowiedzi16
  • Ocen na +0
17 ppt ?

Fenomen kebabów (17)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny

Fenomen kebabów

Napisał(a): Gość -

Od kilku lat w Polsce mamy wysyp budek i miejsc, gdzie sprzedawane są kebaby. Jest to też pewnego rodzaju fast food, tyle że dla niektórych wydaje się smaczniejszy i zdrowszy. Wracając wieczorem lub w nocy z imprez wiele ludzi obowiązkowo wstępuje na kebaba, co widać poprzez kilkunastoosobowe kolejki głodnych ludzi czekających na jego kupienie. Kiedyś chcąc również zakosztować jego smaku i nie mogąc zdecydować się z jakim mięsem go zamówić zapytałam jakie są możliwości do wyboru i usłyszałam m.in. "siedem mięs" i byłam mocno zdziwiona z czego te mięsa muszą być!? Ja jednak chyba wolę klasycznego kebaba z kurczakiem ;)
Na czym polega fenomen kebaba? Czy Wy często je jecie? Znacie jakieś miejsca gdzie można zjeść prawdziwego i naprawdę dobrego kebaba?
INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Re: Fenomen kebabów

Napisał(a): Gość -

Tradycyjny kebab to z baraniny. U Nas częśćiej można kupić z kurczkiem. Wolę bardziej niż inne wynalazki, które można kupić w budkach. Prawdziwego kebaba jadlam za granicą i Nasze rodzime niestety odbiegają smakiem od prawdziwych tureckich kebabów.Różnią się jakością mięsa, ilością przypraw oraz u Nas nie można kupić tego rodzaju jogurtu, którym popija sie potrawę jesli jest za ostra.

Re: Fenomen kebabów

Napisał(a): Gość -

Ja jakoś nie lubię specjalnie kebaba. Mają jak dla mnie...hmm jak by to powiedzieć.. zbyt intensywny smak - są za słone, mają za dużo przypraw, sosów. Wolę delikatniejszą tortillę z kurczakiem w panierce, sałatą lodową, pomidorem i pikantnym sosem.
No i nie lubię zamawiać rzeczy, których wiem, że nie dojem. Kebaby w cieście są zazwyczaj bardzo duże i jeżeli zjem więcej niż 3/4 to długo źle się czuję - taka opchana. Tak wogóle to uwielbiam sałatki z kotletem z piersi z kurczaka. Mogłabym je jeść na śniadanie, obiad i kolację :)
« Wróć do tematów
Do góry strony: Fenomen kebabów