38
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń415
  • Odpowiedzi34
  • Ocen na +0
38 ppt ?

GOŁĄBKI (35)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
INTERIA.PL

Re: GOŁĄBKI

Napisał(a): Gość -

Farsz: kasza gryczana i ryż w proporcji 1:1 , kupa gotowanego mięsa wołowego nie byle jaki gatunek , grzyby . Zawijane w liście kapusty , ale żadnej tam włoskiej. . Do gara i parzenie w piekarniku w bulionie. Gotowe już gołąbki z sosem pomidorowym. Tyle.
Ale narobiłeś Rekin mi ochoty na te gołąbki. Jutro robię.

Reklama

Reklama

Re: GOŁĄBKI

Napisał(a): Gość -

Robię w domu wszystko na oko, więc trudno o przepis. Taki sam farsz używam do gołąbków i papryki faszerowanej. Zawsze robię pół na pół i razem prużę w rondlu, w piekarniku. Podlewam bulionem z koncentratem pomidorowym i słodką papryką w proszku. Gołąbki nabierają fantastycznego smaku od nadziewanej papryki.

Reklama

Re: GOŁĄBKI

Napisał(a): Gość -

Konia! mnie też zaciekawił przepis na gołąbki z ogonem rekinim,koniecznie rzuć przepisik, proszę!
Bo ja do tej pory preferuję gołąbki z ryżem i mięsem mielonym, ale koniecznie w liściach z kiszonej kapusty (kisi się całe główki w beczkach)- pycha, ale może przebija Twoje z ogonem rekina!
« Wróć do tematów