0
ppt
Ten temat ma:
  • Wyświetleń0
  • Odpowiedzi0
  • Ocen na +0
0 ppt ?

Gotowane jajka (7)

pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
INTERIA.PL

Re: Gotowane jajka

Napisał(a): Gość -

Nie bój się, weź szpilkę i nakłuj na szerszym końcu :) mnie jeszcze nigdy żadne jajko w ten sposób się nie rozwaliło :) a co do pękania podczas gotowania to słyszałam, że częściej pękają, jak się wrzuca takie zimne z lodówki bezpośrednio do wrzątku, lepiej jak się je włoży do garnka z wodą i razem gotuje... no ale wtedy krócej trzeba gotować ;)

Re: Gotowane jajka

Napisał(a): Gość -

Dokładnie,bezpośrednio wyjęte z lodówki siłą rzeczy pękaja,podobnie jak kubek po zimnym napoju zalany gorącą czy też wrzącą wodą. Ale minimalizować to można też wkładając jajka powolutku do wrzątku. Ja tak robię i daje to efekt. Można też na kilka minut włożyć jajka do letniej wody aby nabrały troszkę wyższej temperaturki.

Reklama

Reklama

Re: Gotowane jajka

Napisał(a): Gość -

Gość Wyjmij je odpowiednio wcześniej z lodówki, żeby nabrały temperaury pokojowej. Ewentualnie zalej ciepłą wodą, co przyspieszy proces.


Próbowałam, ale i tak część z nich pękała. Spróbuje z tą solą, a może i z nakłuwaniem... Dzięki za podpowiedzi.

Reklama

« Wróć do tematów
Do góry strony: Gotowane jajka